Fora od pandura ili nesto trece?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CLD
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 1225
    • Belgija - ranije Luna-Chico

Fora od pandura ili nesto trece?

Imam pitanje za upucene. Pre dve godine sam dovezao punta liku iz Bel. i prodao. Auto je kupljen u garazi koja je zastupnik fiata za Bel. i od 1 dana je auto servisiran u istoj. Sad sta mene muci, kako je moguce da posle 2 godine panduri utvrde da je auto ukraden i oduzmu trecem liku. Znaci oduzeli su auto drugom vlasniku u BGD. Auto je prosao interpolovu proveru koju svaki auto prodje kad se uveze i dobije zabranu otudjenja od 100 dana ili tako nesto. Jos kazu u panduraciji kad taj period prodje da auto moze da se otudji, a i da ne mogu da ti oduzmo auto posle tog perioda. Da li je neka finta sa pandurima ili je stvarno auto kraden ovde. Medjutim u to mi je tesko da poverujem jel sam auto kupio u garazi koja je oficijalni zastupnik fiata. Nije ona varijanta da sam ga kupio od nekog marosa ili turcina pa onda i da kazem.

002 ono nije off
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam cuo da je bilo tih prevara, ali u smislu da auto nije odjavljen i nisu vracene tablice regularno u Belgiji nego je prijavljen kao ukraden, pa je tip koji ti je prodao , makar to bilo i predstavnistvo Fiata, ako je znao da ces auto da vozis za Srbiju uzeo kintu od osiguranja a i od prodaje.
    Ili je jednostavno mozda zbrka sa brojevima sasije.
    Postojao je problem kod nase policije da su u terminalima imali ogranicen broj cifara za broj sasije i motora , tako da su se zabune desavale. Mene licno su jednom pozvali da dodjem na kontrolu broja motora nakon cega su mi objasnili koji je razlog u pitanju. Ali to je bilo pre 5-6 godina, valjda su do sad to poboljsali.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Zabrana otudjenja je 60 dana, a auto moze uvek da se oduzme ako se nesto novo utvrdi, pa makar i 10 godina od kupovine.

Sasvim je moguce da se desilo to sto je rekao dfast, mom poznaniku se slicno desilo sa 406 coupe koji je kupio na placu u Nemackoj, a posle 6 meseci je utvrdjeno da je ukraden u Francuskoj.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

I dfast i sri 98 su u pravu. Dosta su se kod nas dovozila i prodavala kola koja nisu odjavljena, pa su kasnije prijavljivali kradje i naplacivali. Kod nas auto po pravilu ne moze da se registruje ako nema odjavu u zemlji porekla ili ako nema saobracajnu sa tablicama, ali ne zaboravimo da se tablice narucuju i prave kod privatnika u nekim zemljama EU. Koliko samo tu ima mesta za malverzacije.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Najverovatnije su identifikacioni brojevi na vozilu bili promenjeni pa je tako prošao prvu proveru, kada su kasnije utvrdjeni pravi identifikacioni podaci desilo se to što se desilo....E sad gde su se te "promene" dogodile stoji kao pitanje ali zapad nije imun na prevare i falsifikate dapače!Naravno da bih na ovu temu još nešto rekao bilo bi potrebno da izneseš sve činjenice!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225

Ljudi ko ce da se zamajava sa autom koji kosta 1000 eura. Auto je bio blago ostecen i u Bel. je proglasen za totalnu stetu. Samim tim nije mogao da se vozi vise u EU. pa ne moze ni da bude prijavljen kao da je ukraden. Moze da bude to je uvek moguce, ali da se neko zamajava sa tako malom cifrom.
            Ako je ukraden ovdeu nekom slucaju ne mogu da verujem da se neko zamajavao sa prekucavanjem brojeva na tako malom auto. Nije to neka zarada da bi se zamajavali sa tim autom.
            @ Tetak na koje podatke mislis.
            I da je sve tako kao sto kazete koje lud da mi da racun od auto kuce od koje sam kupio auto. Inace svaki auto koji sam prodao je imao odjavljenu saobracajnu iz BEL. pa samim tim nije mogao da prijavi da je auto ukraden kad je dao saobracajnu i racun. Inace ovde je fora sa tablicama drugacije jel imas jedne tablice za vek vekova tj. kad menjas auto ne menjas tablice. Drugo nisam nikad kupovao auto od privatnog lica nego od firme i samim tim auto nije imao tablice na sebi.

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Ovde ima malo vise problema .

Ukoliko je jedan auto odjavljen i navodno na otpadnoj listi u EU onda je i za SCG ???

Bar mi zvuci logicno. Ostecen auto koji je jos u registru "zivih" nije isto kao i jedan koji je "umro" ?

Sad, sta je sa nasim zakonima neznam ali mislim da imas dobru pomoc ovde od upucenih u pravila igre kod nas
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

nije nista drugo nego zabuna kod kucanja ID(sasije i motora)...veruj mi...to se meni desilo...7 dana mi ja auto bio na carini...i kada smo ih ubedili da pogledaju jos jedared onda se ispostavilo da je proveravao neki cika pred pemziju (verovatno i nacirkan) tako da...
                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225

Boost ja mislim da barem pola od auta koji su uvezeni kod nas su mrtvaci koji su ozivljeni.
                  Evo i zasto. Neko slupa auto i nece da se zeza nego proglase totalnu stetu, a on dobije pare od osiguranja. Sad taj isti auto nije toliko ostecen da bi ga bacio u staro gvozdje ngo ga proda van E.U. i jos uzme neku kintu.
                  Znaci dupla zarada.

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Hm.. vidis ovde u Svedskoj ako ti osiguranje isplati auto, nemas ga, oni ga uzimaju i prodaje se za delove. Skoljka ide u presu!
                    move your mind

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225

Belgija je korumpirana zemlja. Verovatno to mora da se uradi i ovde ali ne dodje osiguranje i uzme auto od garaze nego to njima ostavi da urade, a ovi ne urade.
                      One price kupio sam auto od neke bakice ili tako nesto su bajke koje pricaju preprodavci. Inace prava slika je ta sa osiguranjem ili da su kupljena od lizing kompanija. Ja sam kupovao Punta ovde udarenog za 1200 eura sa udarenim krilom i haubom. Auto star 6 god. a prodavan je tamo za oko 4000 eura. Vidi ti sad kolika je ta zarada kod preprodavca kojem ja posaljem auto. Minimum 1500 eura.
                      Da ne off ujem mnogo.
                      Moracu da idem u garazu da im trazim sve papire od auta pa da vidim da li je stvarno kraden auto ili su nasi nesto predvideli.

Comment

• Lucky
                        CBC Veteran
                        • 08.12.2004
                        • 184
                        • Prokuplje

Moj drug nije mogo da prodje tehnicki pregled zbog toga sto mu se ne poklapaju br. sasije na kolima i u saobracajnoj dozvoli a sve zato sto je guska koja radi u SUP-u pogresno prepisala jedan broj,sa uvoznih papira godinu dana ranije kada je auto uvezen , tako da je bez razloga alarmirana i saobracajna policija koja je dosla na licu mesta za 5min

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Znaci i GUSKE su opasne
                          move your mind

Comment

• HotDog
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 965
                            • BSG 75 (011)

Hm, slican problem, skoro sam primetio da mi je u saobracajnoj i polisi upisan pogresan broj motora, tj izostavili prvo slovo koje je deo identifikacije tipa motora, a ne serijski broj u pravom smislu reci (ali opet zasto to mora da znaju i oni koji me zaustave i provale da se ne slaze broj), sad nisam pametan da li da se pravim blesav ili da to odem i dam da mi preprave?

Izvinjavam se na blagom offtopicovanju.

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Originally posted by lanMi
                              Hm, slican problem, skoro sam primetio da mi je u saobracajnoj i polisi upisan pogresan broj motora, tj izostavili prvo slovo koje je deo identifikacije tipa motora, a ne serijski broj u pravom smislu reci (ali opet zasto to mora da znaju i oni koji me zaustave i provale da se ne slaze broj), sad nisam pametan da li da se pravim blesav ili da to odem i dam da mi preprave?

Izvinjavam se na blagom offtopicovanju.
                              Idi da ti prepravljaju to, manje ces da imas problema ako krenu da ti kontrolisu auto. Ne oslanjaj se na znanje onih koji te zaustave

Comment

Working...
                              X