Mukice svakojake...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

Mukice svakojake...

E pa ljudi da i ja na gomilu istresem svoje problemcice i pitanja, pa ko sta zna neka odgovori...
    Evo stvari br.1...ide zima,meni voda u sistemu...malopre negde gore procitah da nije svejedno sta sipati pa mi treba preporuka,ja mislio da roknem onaj socijalni antifriz plavi optima, kad posle skapirah da antifriz i rashladna tecnost mozda nisu isto,pa molim objasnjenje...
    2. Gde najpovoljnije naci šoferku, sta mislite o varijanti polovno, kolika je cifra za to zadovoljstvo,itd...
    3. Da li je uopste moguce naci ovde kod nas fabricke maglenke za moj model i ima li neko predlog(a bogami i slicice)kakve bi njoj uopste stajale i gde je najbolje pojuriti ih...
    4. Ova tacka je trebala biti prva jer je najbitnija a to je zastita limarije pred zimu,mislim na sajtne, rubove, i pod uopste...hvala bogu, kod mene nije ova stavka neki problem, imam par rđavih tackica ispod sajtni i odozdo, kao i 2-3 rupice u gepeku,ispod rez tocka,ali mozda ne bi bilo lose to odraditi da me glava ne boli, s obzirom da ce auto prezimiti na ulici...negde nacuh sledeci postupak: zicanom cetkom istrljati sve delove koji su korodirali kao i delove sa kojih je izguljena farba, naneti antirost a potom body...ima li gresaka u ovom postupku i moze li neka preporuka koji antirost i body da uzmem...e da, korozije ima i na siberu(plikovi),ali se to vec ne usuđujem da cackam...ima li tu leka...
    5. Kad vec rekoh siber,mehanizam mu glavi tako da kad stisnem dugme za podizanje on zuji kao da motoric radi na prazno te mora da se gurne rukom da bi krenuo...isti postupak je i sa zatvaranjem samo treba povuci...moze li se to srediti u kucnoj varijanti?
    6. Sa podizacem vozacevog prozora je slicna prica kao sa siberom- spusti se do kraja normalno, ali kad ga treba podignuti glavi negde na pola i pri kraju uz jako stektav zvuk, te moram stalno rukom da ga vucem do kraja a neko da pritom drzi prekidac...i mnooogo me nervira...mislim da je prekidac ok ali da motoric nije pa bi i to valjalo srediti...sta mislite o onim motoricima na buvljaku,ili juriti original po otpadima?
    7. Moze li se naci po otpadima spojler na gepeku koji nije plastican i supalj, vec onako pun i plastificiran, pitao ja na nekim otpadima al nema sanse...
    8. Da li je tacno da se ova verzija 323F 1.8 radila u verziji sa dve bregaste (DOHC) i jednom bregom(ne znam naziv)?
    9. Video sam neku foru bas za Bg-jku sa stop svetlima, ima negde ovde u styling delu, ona ima po jednu praznu komoru u svakom stopu pa bi bilo bas extra i tu staviti sijalice...e sad, nisam skapirao,za sta ih vezati, jel vuci nove izvode ili na red sa postojecim,naravno i pojacati osigurac?
    10. Osobi koja je sve ovo iscitala zahvaljujem na strpljenju, pa makar i nista ne napisala, razumecu jer sam bas smorio POZZ SVIMA!
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

za motor prvo daj svoje podatke da vidimo sta imas pod haubom..
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• doorsy
      CBC Senator
      • 31.10.2007
      • 248
      • Beograd

Paa.. pise...323F "91 god 16V 1.8 DOHC,ovde je zovu Gt...sta ti treba tacno od podataka?

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

1. Rashladna tečnost je ono što je u sistemu za hlađenje motora : voda, antifriz, česmovača itd. Kupi bilo koji antifriz (plavi), dobar je onaj sa EKO pumpi, razblaži kako piše na pakovanju 1:1 sa destilovanom vodom i sipaj to u hladnjak. Pre toga ispusti staru rashladnu tečnost.
        2. Glass service, ima.
        3. teško, probaj vidi na neke od Hellinih klasičnih modela da li pasuju, mislim da pasuju one nighvision50 čini mi se da se zovu.
        4. Čini mi se da je pisano na forumu negde o toj DIY varijanti, ja bih to odradio kod limara/farbara.
        5. Može DIY, samo je mnogo pipavo. Mislim da treba podmazati vođice šibera i sajle.
        6. Slična priča. Skini tapacirung i lepo očisti od skorene masti sajle i točkiće (WD40 ili benzin) pa onda lepo to podmaži (litijumskom mašću nekom) i trebalo bi da sve bude OK.
        7. Verovatno, vidi u Vinogradskoj kod Dekija
        8. Mislim da nije, za 1.6 znam da su postojali DOHC i SOHC motori, 1.8 su čini mi se samo DOHC, Voćko bolje zna.
        9. veži na relej paralelno sa postojećim sijalicama, mada nisam siguran da ima mesta za sijalice unutra.
        10. Ništa i drugi put.

Comment

• doorsy
          CBC Senator
          • 31.10.2007
          • 248
          • Beograd

Hvala Gille Zmaju!

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

postoji i 1,8sohc sa 74kw
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• UkiMazda
              CBC Senator XXL
              • 16.11.2007
              • 444
              • Beograd
              • Alfa 156 2.0TS

Da se nadovezem na tacku br. 9, ono sto se odnosi na dodatna svetla pozadi, ja to imam fabricki i tu se nalaze zadnje maglenke na oba mesta, i pale se na prekidac za maglenke. Unutra su dve standardne sijalice od po 21W.
              P.S. I mene zeza prozor, ali suvozacev

Comment

• amavrenski
                CBC Senator XXL
                • 08.08.2008
                • 306
                • Zrenjanin

1. uzmi sto bolji, nemoj one najjeftinije da ne prodjes kao ja da ti zapeni kao sampon i istera svu vodu napolje.
                2. ne znam. vidi neki otpad
                3. ja sam za moju trazio maglovke i nisam nasao, i dalje jurim. ako mozda znas posto su, ja bih uzeo male okrugle topove (maglovke sa socivom, ne znam kako da objasnim drugacije) i ako znas gde to ima da se nabavi, jeftino naravno.
                4. ono sto je dobro ne diraj. spolja lepo navoskiras dobro auto i to je to. a za te sitne rdjotine, moze smirgla, celicna cetka (ima ona sto se stavi u busilicu, mnogo je lakse nego rucno), moze i anti rost, mislim da je sve jedno koji je. a za body kit ne znam. ja sam uzeo neki beli i nista ne valja, eto ako eksperimentises nemoj taj uzimati.
                5. siber ni meni ne izbacuje ne znam zasto, ali se dobro vraca.
                6. skini tapacirung i podmazi klizace, a kad to vec radis uradi na svim vratima, nije na odmet. ja sam to uradio i mnogo bolje klizi.
                7. ne znam, ja imam fabricki spojler.
                8. jeste 1.8 SOHC i DOHC, ali je samo DOHC gt verzija.
                9. kod mene je tu fabricki svetlo za zadnje maglovke. ako budes bilo sta radio nikako ne vezuj na red, UVEK PARALELNO. mislim da bi ti najbolje bilo da tu gde montiras sijalicu za poziciju u samom gru, nekako rasturis i nalemis dve zice za dodatno svetlo, ali obavezno vezuj paralelno, i dobro gledaj + i -. u sustini nema veze jer je sijalica prost potrosac ali za svaki slucaj (onaj spic dole na sijalici je plus). i ne treba jaci osigurac, ne bi valjalo da ga predimenzionises jer onda nece imati efekta.
                10. molim i drugi put...

dok sam sve ispisao postao sam ovakav ->

Comment

• doorsy
                  CBC Senator
                  • 31.10.2007
                  • 248
                  • Beograd

Uhh Uki sad me zatece,ja ni ne znam imam li ta svetla, nisam palio prekidac za maglenke jer ih nemam! Jbg, nisam je jos prostudirao,kod mene je tek mesec dana...Pazi, kapiram da ako imam prekidac(to je onaj pored volana sa leve strane kod prekidaca za podizanje farova,jel?) imam i to svetlo,videcu cim stignem kuci...

Comment

• doorsy
                    CBC Senator
                    • 31.10.2007
                    • 248
                    • Beograd

Hvala kolega Amavrenski!
                    Ja bih stavio cetvrtaste maglenke,jer su mi takve i rupe u braniku,a i lepse su mi od okruglih...ti bi koliko sam skapirao onakve kakve ima na Subary Impreci(samo verovatno manje jer su one zaista ogromne)?
                    Ok za voskiranje,to je gornja zastita,ali ja pricao o zastiti ispod automobila, imam nesto malko iskustva sa bodyjem(cini mi se da je oznaka bila 600 ili 900), mackao sam svojevremeno svog Fjorda, ali sa antirostom nisam imao posla...
                    Ej ljudi ima li ko kanal

Comment

• MarsI
                      CBC Član
                      • 06.08.2008
                      • 31
                      • bg

to je taj prekidac...

jbte, citam ovo tvoje i skoro pa sve to isto treba i ja da radim.

inace sto se sajbne tice ja sam se odlucio za novu, doduse jos se nisam raspitao za cene... vidim ima nas dosta kojima treba nova sajbna, pa nekako skontah da im je vek trajanja (ako takvo nesto uopste i postoji) tu negde 17-18 godina, tako da mi polovna ne uliva poverenje...

Comment

• UkiMazda
                        CBC Senator XXL
                        • 16.11.2007
                        • 444
                        • Beograd
                        • Alfa 156 2.0TS

Jeste taj prekidac, i on pali zadnje maglenke samo. One koje stoje napred fabricki to su dnevna svetla, ali su ih naravno srbi prekrstili u maglenke.
                        Ja sam te prednje povezao na poseban prekidac i mogu ti reci, ne da sija, nego ubija! A u njima su H3 sijalice.One su cetvrtasto zaobljene i mnogo lepo izgledaju.
                        P.S. I meni treba soferka..

edit: slika

Comment

• doorsy
                          CBC Senator
                          • 31.10.2007
                          • 248
                          • Beograd

MarsI jos da nađemo kanal i mozemo zajedno da cackamo...

Uhh Uki ove su extra! Kako si izveo to za poseban prekidac, jel si to turio pored prekidaca zadnjeg grejaca stakla?
                          Edit: jbg, ne stigoh juce da isproveravam...

Comment

• amavrenski
                            CBC Senator XXL
                            • 08.08.2008
                            • 306
                            • Zrenjanin

ma meni trebaju bas one male, kao na primer kod novog juga, ali jos manjje. ima nova kia ceed. te velicine samo bez onog niklovanog okvira.

eh da, ja imam kanal

Comment

• UkiMazda
                              CBC Senator XXL
                              • 16.11.2007
                              • 444
                              • Beograd
                              • Alfa 156 2.0TS

Prekidac sam izveo preko jednog releja i postavio sam ga pored onog potenciometra za podesavanje jacine svetla na instrument tabli. Podesio sam tako da kad su mi spusteni farovi(ugasena kratka svetla), kad blicam blica preko maglenki,a kad upalim farove onda blica normalno preko farova. A na prekidacu mogu u svakom trenutku da ih upalim nezavisno od farova.

Comment

Working...
                              X