A sta nam smeta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

A sta nam smeta?

Posto smi ovde jedan "malo drugachiji" deo foruma(bar se nadam),da otvorimo i ovu temu-sta nam smeta kod nasih Mazdi?
    Pa kao sam Mazdas i pokretac teme da pocnem:
    Skupi delovi:
    covece pa da vozim Jaguara ne bi toliko delovi bili skupi!skoro sam pisao za mene prednji amort po komadu preko 300 eura,neko toliko ne plati ni Bilstein B8 ..sve je ok kvalitet bla bla ali sto je mnogo mnogo je..ima jos mnogo slucajeva ,ali uglavnom su delovi skuplji od konkurentnih kuca.
    Neatraktivnost:
    ponekad me moj auto nervira jer je nekako prost!nema nekih tri ziliona lampica,dzida bidza,hvala bogu kada vidim novu konzolu Mazda 6 odushevim se i skontam da su i oni(Mazda) to primetili..
    Nabavka delova:
    ok,tu sam i sam svestan da vozim nesto"posebno",ali da su delovi neki toliko problematichni da se nadju,nisam bas ocekivao.
    Ponasanje na putu:
    imam utisak da je fabrika tako sve namestila da je taj setup(fabrichki) najoptimalniji,dovoljno je da na primer olaksam drastichno auto,i tu vise nema govora o nekakvom lezanju,jednostavno imam utisak da je sve tako predvidjeno i po pravilu "ne diraj"(mada moj auto je sa setupom daleko od fabrichkog sada pa je mozda i to sluchaj)...dovoljno je rechi da kroz par krivina sam prolazio sa jednom brzinom sa svim krsom u autu,a da sam prazan skoro izletao iz tih krivina sa skoro 10 kmh manjom brzinom..isao sam chak dotle da premerim trapove kada je auto prazan,i sve je bilo u optimali.skoro sam imao "okrsaj" na auto putu i na 220kmh je auto u dugachkoj krivini bio tezak za kontrolisati pogotovo sto je bilo prevoja na putu(prazan auto) sto mi nije bio slucaj sa chak 240 kmh na tom istom delu autoputa(normalna tezina)..
    to bi bilo to,ukratko sto mi je za ove godine druzenja sa mazdom ostalo kao negativan primer.
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: A sta nam smeta?

Realno, tvoj post opet nije nista drugo do hvalospev o mazdi.

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Mene nervira fabricka sirena na mazdi...ali to vec i vrpaci na grani znaju
      pozdrav

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

da niste blago zalutali ovde a?
        Sad ce cika Velja da da bonu pa da se vratite u sekciju naucne fantastike pa tamo nastavite
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Ja imam zamerku na kvacilo,u pitanju je mazda 3 1,6 dizel 2008god.Od pocetka auto ima dosta visoko kvacilo tako da kretanje na uzbrdicama iziskuje davanje jaceg gasa sto me nervira.I meni i caletu koji smo presli xy kilometara auto se po nekad ugasi.U profilu je objasnjenje da je to tako kod svih trojki i da cemo se vremenom privici
          Pored kvacila neverovatno mi je da auto u najvisem paketu opreme nema mp3 i da se hauba podglavljuje sipkom ko na yugu,a ne amotizierom...
          Mimo ovih zamerki auto je fantastican
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Ajd pre nego sto napisem sta mi smeta da kazem oko ovog kvacila Vladi, ja uopste nisam primetio to sto kazes, vozim dugo razna kola i kvacilo mi je extra na trojici, ako hoces mozes nekad da svratis na skup pa da probamo, uopste nije visoko, a i oko MP3 i meni je to smetalo, pa sam resio, stavio onaj xcarlink, ali u najvisem paketu ima MP3, pa ja kad sam kupovao bila je doplata 500e ili tako nesto, pa bas nisam hteo da ima dajem te pare za to.
            I bre X9 ti vozis Xedosa nemoj da se bunis na delove, pa to kao kad bi se ovi sa meckama bunili, oces da se siris onda ti je to tako .
            A ovako generalno nemam neke zamerke, zadovoljan sam sipka na haubi mi ne smeta, uopste nisam ni obratio paznju na to, svejedno mi je kako je to reseno. Sad sam se setio, kad se ulazi na zadnju klupu malo je skuceno dok se ne sedne mali nekako otvor i vrata bi mogla sire da se otvaraju, ovo sam provalio tek zadnjih godinu danan od kada klinca stavljam u sediste nazad, inace nisam imao pojima , a i zena se zali kez

A sto se tice lezanja u krivinama i to, ja sam super zadovoljan ovo mi je najbolji auto koji sam dosad imao(ne i vozio, ali to je druga prica) po tom pitanju, a bice jos i bolje, na prolece cu da stavljam nove letnje gume(da menjam konacno ove sto su dosle uz auto) pa ce da padne toyo najverovatnije.

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Moja greska,receno mi je da je tako kod svih trojki 1,6 dizel.A sto se tice mp3-ja pa moja ima najvisi paket opteme tx plus i u januaru ove godine mi je receno da ne postoji mogucnost doplate za mp3,jedino ako me ovi u profili nisu lagali Btw hvala na ponudi,mozda i naletim na neki od skupova kad mazda bude kod mene

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Pa sad ne znam ni ja, imam osnovni paket, znaci nista posebno i mogao sam da doplatim, a inace je najvisi paket GT(A) .
                A ti svrati i bez Mazde nije problem, necemo da ti zamerimo, mozes i sa Temprom, ionako uvek tu budi i Fiatisti pored

Comment

• Vlada_nbgd
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2005
                  • 1066
                  • Novi Beograd/Topcider
                  • ford focus sport pack

Da da al za taj paket mora da se mnogo ozbiljniji motor pazari

Nego jel ima kod vas u klubu neka 1,6 dizel?

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Originally posted by Vlada_nbgd

Nego jel ima kod vas u klubu neka 1,6 dizel?
                    Pa naravno

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SR3cKrmrXd0[/youtube]
                    pozdrav

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Ima kako nema, eto ga klip, bio Nikola i sad u nedelju sa njom, pa ti svrati i proveri kakvo je stanje sa kvacilom.

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Da znas da bi mogao,zivo me interesuje kavo je kvacilo na toj trojci.
                        Btw pianje nije bas za ovu tema ali dal neko zna zasto je razlika izmedju 2,0 i 1,6 dizela samo par stotina eura(oko 500 valjda),naravno isti paket opreme,sve isto...Mene je to skroz zbunilo,cak mi je bil i zao sto nismo uzeli 2,o ali sa viese strana cujem da je bolji zibor 1,6?
                        Ovaj 1,6 je psa motor,a 2,0 mozda ford?

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

1.6 je razvijen od strane PSA i Forda i u fordu je to onaj TDCi a u PSA HDi, a sto se tice 2.0 dizela to je valjda Mazdin proizvod, kao i ovaj novi od 2.2 i 180ks i 400nM . E sad sto je bolji ovaj 1.6 nemam pojima, mozda zbog resistracije ja bi pre 2l.

Comment

• mr.paja
                            CBC Član
                            • 29.07.2008
                            • 11
                            • Beograd

Jedina stvar od koje pi*dim kod moje mazde 323f BJ je losha limarija, auto ima 6 godina i na par mesta ima rdje, malo iznad točkova i ponegde nasumično na karoseriji ...

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

@jnc
                              pa da ali opet drugi auti u klasi su dosta jeftiniji sa delovima.pa covece onaj srednji deo konzole gde je ruchica menjaca ,znachi onaj deo presvuchen drvetom kosta ceo oko 1500 eura...kada nisam pao u nesvest kada sam pitao u Mazdi...
                              @car
                              da moze biti ali ipak nista na ovom svetu nije savrseno,i nije svakom coveku jedan te isti proizvod za njega samog isti.zato sma i zapocheo ovu temu ipak nas smatram malo realnijim delom foruma.
                              @bakara
                              e jeste i kod mene je sirena nekako
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                              X