Prodaja automobila u inostranstvu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Prodaja automobila u inostranstvu?

Jel' zna neko kakva je situacija i procedura oko izvoza automobila, recimo u Nemacku ili Austriju?

Recimo, hocu da prodam auto koji je registrovan u Srbiji, nadjem kupca u Nemackoj i kako i sta dalje?

Jes' situacija mozda malo smesna da se auto izvozi iz Srbije u Nemacku, ali eto

Pozzz
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Što bi bilo smešno? Čak, čta više, to je pogodna kombinacija oko restauracije kola. Kupiš ovde ili iz neke drugfe zemlje kolekcionarski primerak u lošem stanju, i onda se baciš na restauraciju. Posle nađeš u inostranstvu kupca, i to je to. Na kraju krajeva, rad oko resturacije je ovde mnogo jeftiniji nego tamo, delovi su pak iste cene.

Znači, nije nimalo smečno. Ali ipak na tvoj odgovor nemam.

Pozdrav.

Comment

• shone190
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2004
      • 1877
      • Beograd
      • Dodge Charger 8.1l

Nosim se mislju da zavalim UR-a negde u inostranstvu ako bude zainteresovanih. U odlicnom je stanju, a cena mu je mnooooogo veca nego kod nas, pa reko cisto da znam kakva je procedura

Pozzzz

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

I? Koliko se kreću cene u Inostranstvu za tvoj model? ( minimum i maksimum )

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Pa pazi, pre nekoliko meseci sam okacio oglas iz zezanja na mobile.de za 15000e i javilo se 10 ljudi, ali nisam nikome nista odgovorio posto je to bilo iz zezanja. Recimo da je sada cena za ovakav primerak od 15000e do 20000e, uostalom videcemo, upravo sam ga okacio za 18000e pa nek' ide zivot

Comment

• mb12
            CBC Senator XXL
            • 06.11.2006
            • 640
            • Vrbas
            • Mazda 626 2.0 TD

Idi bre Nemoj se zezati, pa čak i ako ti daju 15000 €, bez razmišljanja ga daj...pa opet uloži pola para u drugi projekat I tako u krug...

BTW, izvini što te pitam, ali vrti mi se mnogo automobila u glavi, i nemogu da pohvatam za svakog informacije..trenutno mi se samo vrti u glavi VW buba, pošto o njoj pišem knjigu elem, šta misliš, i otkud takva cena za tvoj UR?

Pozdrav.

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Izvinjavam se na nepoznavanju materije, sta je UR ?

Comment

• shone190
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2004
                • 1877
                • Beograd
                • Dodge Charger 8.1l

hehe, bez razmisljanja

Pa pazi, nije to cena za "moj" UR nego su im takve cene u inostranstvu zbog toga sto je raritet, uneo je revoluciju sa quattro pogonom... jbm li ga

Audi Quattro je u pitanju, a kasnije su mu dodali prefiks UR kada se quattro pogon "rasirio" i po ostalim modelima Audija kako bi ga razlikovali, a UR je u prevodu "originalan"

Sve u svemu da se vratimo mi na temu

Pozzz

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa pretpostavljam da bi trebalo, sto se tebe tice, da odvezes auto do tamo, ili ga vec nekako posaljes, i samo pokupis tablice i saobracajnu da bi mogao da odjavis auto kod nas. E sad, to je ono sto bi ti morao da uradis za sebe, a sta ce trebati kupcu da bi uvezao takav auto...hm.

Pretpostavljam da bi mu trebao i kupoprodajni ugovor, kako bi mogao da ga prevede na sebe i plati carinu...uostalom, napisi uz oglas da ces obezbediti potrebnu dokumentaciju sa tvoje strane, sto u najgorem slucaju moze biti odjava i kupoprodajni ugovor, i eventualno probne tablice za kupca, ako dodje sam da ga preuzme - pa nek' se oni raspituju sta im treba.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• panto
                    CBC Veteran
                    • 04.11.2007
                    • 148
                    • ljubic

Mislim da za izvoz oldtajmera treba i odobrenje od muzeja automobila.

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

imas temu na forumu od Dutchmana (mislim) kad je vozio ajkulu u Keln, tj. prodao je tamo.

Comment

• scarab26
                        CBC Senator XXL
                        • 27.09.2006
                        • 353
                        • bgd

bez problema izvozis preko uz exportnu deklaraciju na ime kupca. najbolje bi bilo da uz auto das i dokumentaciju o uvozu kad je usao kod nas: stranu fakturu i stranu saobracajnu - naravno ako imas vezu u muriji. btw koja ti je prva reg?

i sta uradise oni slovenci sto su uzeli plavi, bem li im sve....

Comment

• shone190
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2004
                          • 1877
                          • Beograd
                          • Dodge Charger 8.1l

Prva registracija je 21.01.1997g, a slovenci plavi UR prodali nekom liku iz Danske za oko 12000e , barem takav info imam od decka iz Hrvatske kojem je auto stajao u dvoristu par dana pre prodaje.

Sta ako nemam vezu u muriji?

Comment

• cvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 11.06.2006
                            • 1008
                            • Beograd,Banovo brdo

Vidi, ovakva je situacija, posto upravo trebam svoj auto da izvezem van zemlje, doduse ne u Nemacku vec malo juznje. Od papira ti trebas da obezbedis kupoprodajni ugovor, dokumenta od kola, potvrdu da je auto odjavljen iz registra Srbije (U nasem slucaju oba su u jednom). Najbolje da ne odjavljujes auto,jer ga je mnogo lakse prevesti preko grane i nema dodatne papirologije oko spedicije,izvoza, uvoza i sl..Drugo koliko sam saznao, auto moze i kupac da odjavi u svojoj policiji ili vec gde se to tamo radi i prlikom toga predaje tablice i saobracajnu, dobije papir gde ga oni prijavljuju. Taj papir on tebi posalje postom i ti sa tim ovde odjavljujes auto jer je jelte prijavljen sad u Nemackoj.Oni tamo unistavaju saobracajnu i tablice, ovi nasi brisu iz registra.

Za transver novca vec je stvar dogovora, ali niko nece unapred da ti uplati nista dok ne vidi auto, pogotovu tako specifican, tako da ili ti da ides sa njim gore ili dogovor sa nekim pouzdanim uvoznikom kola da ti poveze auto kad vec ide prazan sa prikolicama do nekog odredista i naplati po predaji kola. Ili da kupac dodje direktno po njega.

Specificnost je sto na tu cenu oni traze ugovor sa nekom malom cenom jer na to placaju porez od 20% prilikom registrovanja, tj. uvoza iz zemlje koja nije clan EU, ali za to otom potom, samo da imas u glavi...
                            Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• shone190
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2004
                              • 1877
                              • Beograd
                              • Dodge Charger 8.1l

Hvala puno na informacijama, najbitnije je da se sve to moze izvesti i da se neko javi sa odgovarajucom ponudom

Comment

Working...
                              X