Potreban savet u vezi glupog problema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Potreban savet u vezi glupog problema

Ovako,kupio sam auto pre 1.5 god od lika koji je uvez`o auto preko svog drugara koji je bio vlasnik na papiru jer je auto uvezen na foru invalida...ovaj lik od koga sam ja uzeo auto je imao ovlascenje od svog drugara.
    Kada je doslo vreme da registrujem auto,otiso sam lepo za BG nasao se sa vlasnikom iz saobracajne dozvole i napravio sa njim ovlascenje sa kojim mogu sve sto hocu sa autom,Posto nisam u mogucnosti da prenesem auto na sebe(nigde se ne vodi da zivim,kao da ne postojim...duga prica),ja sam samo produzio registraciju koja se i dalje vodi na njegovo ime...e sad on me danas pozove i kaze da necu moci da registrujem auto jer je lik od koga sam ja kupio auto napravio neke prekrsaje,tacnije parking kazne,koje su dospele na sud i koje je platio ali nije platio sudske troskove koji su nekih 5000din i zbog kojih ja sada necu moci da registrujem auto...a kreteni ni jedan ni drugi nece to da plate...
    Sta mi je ciniti? ostalo je jos mecec dana do registracije,jel postoji mogucnost da ga odjavim i prenesem na neko drugo lice i tako izbegnem placanje tih 5k dinara i normalno registrujem auto?
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

auto je uvozen na invalida! sta pise pozadi u saobracajnoj? zabrana otudjenja........
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• spanjeli
      CBC Senator XXL
      • 17.09.2005
      • 532
      • Nis

ma bila je zabrana ali je istekla pre godinu dana...
      Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

jel postoji mogucnost da ga odjavim
        ne postoji jer ti nisi vlasnik vozila.
        kako si opisao, niti lik kome si dao novac nije bio vlasnik vozila, tako da ga on tebi nije niti prodao niti si ti od njega bilo sta kupio.

ako vlasnik vozila, a to je lice koje je uvezlo i cije ime je u dozvoli od auta, to lice sa invaliditetom ne zeli da plati nastale obaveze preostaje da ti otvoris dzep.

zapravo tebi je potrebna registracija i tvoj je interes da auto bude pokretan.

vec je ranije bilo price upravo zbog ovih i slicnih peripetija da se auto uvek kupuje samo od vlasnika direktno.
        bez ikakvih fiktivnih posrednika.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

Da si na vreme platio porez na prenos ap prava sada bi mirno spavao.
          Sada ces najverovatnije platiti DUPLI iznos jer porez ti je otprilike koliko i ti sudski troskovi....
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• spanjeli
            CBC Senator XXL
            • 17.09.2005
            • 532
            • Nis

do svega ovoga ne bi doslo da je pera otis`o pravo u policiju... rekao sam da postoje razlozi zasto auto nisam preneo,ne bih ga ni sada preneo na sebe vec na drugara tako da nema potrebe da mi se drze predavanja oko toga...

brick hvala na odgovoru...

Samo jos jednom da pojasnimo,bez obzira sto ja imam ovlascenje overeno u sudu da mogu da: citiram: registrovati,preneti,odjaviti,zatraziti nove teblice,zatraziti trecu tablicu.....bla bla... to mora da uradi vlasnik???? pa koji sam q to ovlascenje vadio ako mi nicemu ne sluzi?

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Pošto je samo tebi stalo da registruješ i koristiš tvoje vozilo, zaista moraš platiti te zaostale "troškove".
              Ako "ti ne postojiš" moraš naći neko biće koje postoji u sistemu i na njega registrovati vozilo!
              Naravno,gledaj da taj lik bude nešto pouzdaniji od prvog.
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Znaci,ovlascenje jeste od koristi u konkretnom primeru(moze preneti na drugara) ali uz uslov da trenutni vlasnik vozila nije u sporu sa drzavom(prakticno gledano).Posto jeste,neko mora da plati tih 5k(kogod) i onda sve moze(po P.S. ) ?
                Ee shit ...

Comment

• Manfred
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2007
                  • 905
                  • Beograd

znachi 5000 + prenos + registracija... najjeftinije resenje za zivce, a malkice skuplje za dzep

Comment

• spanjeli
                    CBC Senator XXL
                    • 17.09.2005
                    • 532
                    • Nis

prenos 11000,registracija 19000,greska debila 5000 =35000din
                    Ajd` drugari pozdrav...idem do nisavskog mosta da prosetam....da vidim kakav je pogled na reku...

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Comment

Working...
                      X