Koliko dugo voziti 1 auto?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jing_Ko
    CBC Član
    • 27.01.2007
    • 56
    • Novi Beograd Automobil: Alfa Romeo 75 u pokusaju

Koliko dugo voziti 1 auto?

Nadam se da nije bila vec negde ova tema, pa da pocnem...
    Sa jednim od najboljih drugara vecito vodim raspravu ili bolje reci diskutujemo na temu koja je gore navedena. Otprilike se slazemo da bi nov auto trebalo voziti od 4 do 7 godina, ali zato polovni po njemu treba voziti maximalno 6 meseci (godinu dana u izuzetnim situacijama) i onda odmah menjati (dok ne padne cena). Ja nesto mislim da treba voziti polovni auto barem dok se ne istrose rezervni delovi koji su ubaceni pri servisu posle kupovine, osim ako se ne dodje do nekih para u medjuvremenu.

Jos jedan aspekt svega ovoga...ja sam recimo uzeo samaru '98, ubacio u nju plin i servisirao sta nevalja, sa tim svime me je izasla oko 1800 evra. Po meni nema smisla da menjam postojeci auto dok ne budem u stanju da sklopim finansijsku konstrukciju od nekih 3000-3500 do 4000 evra i to samo za kupovinu, i jos nesto sa strane za servisiranje. Kakvo je vase misljenje o svemu ovome?
  • Armageddon ///M
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2008
    • 447
    • SRB
    • Ne

Ja bih vozio ono sto imam dok ne skupim pare za ono sto planiram da uzmem (E60 ///M5 ) Hihihi
    Ambitious but rubbish.
    http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Moj jedan drugar ima teoriju da posle godnu dana izgustira svaki auto.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Armageddon ///M
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2008
        • 447
        • SRB
        • Ne

Da, ali on verovatno uvek ima kintu
        Ambitious but rubbish.

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Ma nista posebno, ali je stalno u nekim akcijama trange-frange.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Armageddon ///M
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2008
            • 447
            • SRB
            • Ne

To je to Znam ja par takvih likova. Ma nema teorije da kupim nesto i da ga odmah menjam ako valja.
            Ambitious but rubbish.

Comment

• banebg81
              CBC Veteran
              • 26.06.2008
              • 195
              • Beograd

ako često menjaš automobile, onda nikad ne znaš šta voziš, pa povećavaš rizik za sebe i druge u saobraćaju.

Najbolje je da se polovnjak dovede u pristojno stanje i onda koristi dok se ne istroši bar delimično, zarade neke parice a onda neki noviji pa sve ispočetka.
              To je period od 1 do 5 godina, naravno, može i drugačije ali, ako se uradi kako treba, tih 5 godina ne bi trebalo da bude problem.

pozzzzz

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Nov auto nema smisla prodavati pre 7 godina jer se tako najbolje izvuče ono što je već uloženo u njega, a još uvek može da se iz njega izvuče solidan novac, pod uslovom da je dobro održavan i očuvan.
                Ako se ima za varijantu "staro za novo", onda je 5 godina idealno rešenje.
                Lično, ranije sam auto(polovan) menjao na 3 godine, da bi se sada to dešavalo na oko 2 godine, a ako iskoči nešto baš dobro može i ranije.Inače uvek pažljivo kupujem i odlično održavam vozila tako da ih od mene uglavnom kupuju rodbina i drugovi!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• TheeyaN
                  CBC Član
                  • 26.10.2008
                  • 23
                  • Sd

Dok ti ne dosadi.. Ako imas para i zelje da promenis auto zasto da ne..

Comment

• madic
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 844
                    • Beograd

Na kraju se sve svodi na to koliko si uložio u auto...
                    Mada ako mi neki auto priraste za srce a nema neku veliku vrednost,
                    ne bi ga ni prodavao

Comment

• Pele
                      CBC Senator
                      • 01.07.2006
                      • 262
                      • Požarevac

I ja sam lično za varijantu, ako sam kupio auto za 3000 i uložio još par stotina i doveo ga kako tako u red, ne vidim zašto bi ga prodavao za 6 meseci, a recimo nisam skupio ni 500 evra za sledeći, znači verovatno bi ga dao za istu cenu, moje uložene bog da prosti, i opet bih uložio da ga doteram, i opet ne znam šta si kupio, a sve to samo da bi probao neki drugi auto, marku, tip, model .... bem li ga .... dok me služi kako treba, vozim, dal je to 3 ili 6 godina .... a znam ljude koji kupe, ni ulje ne zamene ijednom, voze par meseci, proda, kupi opet nešto u rangu, i tako u krug, pod izgovorom, "ne ulažem ništa u njih, vozim se džabe". Ima i tu istine, ali zatrebaće ti i za duži put, vozićeš još nekog ..... a ne dao Bog da mu se zadesi neki od preprodavanih, i da baš kod njega rikne .... onda će sve neulaganje da mu naplati ....

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Kad voziš auto malo duže, makar bio i mator barem znaš na čemu si.
                        Kad kupuješ polovan auto uvek se malo kockaš.

Comment

Working...
                        X