Prepravljanje comrex diesel na običan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor Plazović
    CBC Početnik
    • 06.11.2008
    • 1
    • Sremska Mitrovica

Prepravljanje comrex diesel na običan

Da li neko može da mi objasni sta treba da uradim da bih prepravio mazdu 626 2.0 1996 godište comprex diesel na običan dizel jer mi je crkao kompresor tj stradali su ležjevi u njemu iliti jedini deo koji može da strada u tom kompresoru ( a pošto su žuti napravili tako da ležajevi ne postoje kao rezervni deo odnosto ne postoje kućišta ležajeva već je direktno na osovini, u tom slučaju može da se kupi samo nov ili polovan kompresor, nov kosta ko zna koliko a polovan je 250 e dok za njega ne daje niko garanciju)
    Da bih prepravio da bude običan dizel čuo sam da može da se stavi izduvna i usisna garana od mazde 2.0 dizel iz 1990 godine ali zanima me da li još nešto treba menjati? Ja sam nešto skarabudžio pa sam premostio kompresor da duva direktno u izduv a na intrekuler sam vezao vazduh sa filtera direktno. Ali se sada vuce kao prebijen konj tj povlači lepo do 2500 obrtaja a posle toga gubi snagu i dimi ko luda. U tom slučaju je maksimalna brzina 100 km a ovo sam sbudžio samo da mogu da vozim dok ne nadjem drugo rešenje.
    Molio bih vas da mi pomognete ako se neko razume.

I jos nesto da li je potrebno menjati menjač u ovom slučaju.
    I zanima me da li može da se ubaci recimo motor od eke novije mazde u nju
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Motor najverovatnije moze da se prebaci tj to i nije toliki problem, ali ne znam kakvo je stanje sa strujom tj prevezivanjem iste.

A sto se tice prepravke... Nisam uopste upucen sa doticnim motorom da bih mogao ikako da ti pomognem ili te posavetujem.
    Jedino da probas preko Google-ta nesto da pronadjes.

Nadam se da ce se javiti neko kompetetniji.

Comment

Working...
    X