Sprej za spoljnu konzervaciju motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • scarab26
    CBC Senator XXL
    • 27.09.2006
    • 353
    • bgd

Sprej za spoljnu konzervaciju motora

...treba mi za motor za gliser jer ce stajati preko zime - znaci da isprskam motor da se ne hvata vlaga i da ne rdja. jel postoji tako nesto, gde se kupuje i posto otprilike?
  • StevoTDI
    CBC Član
    • 14.12.2007
    • 68
    • Beograd

I ja isto imam gliser, i nasao sam taj sprej u onoj merkuri radnji na ibarskoj magistrali odmah pored Velauta (Mitsubishi) salona... Ima svega izmedju ostalog i taj sprej... Ja sam ga korisito cele godine... Cene se bas ne secam mislim da je oko 1000 do 2000 dinara...
    Nadam se da ce ti pomoci.... Pozdrav...

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Moze da posluzi i WD-40

Comment

• StevoTDI
        CBC Član
        • 14.12.2007
        • 68
        • Beograd

Moze, i to sam koristio prvo, ali nije ni blizu ovog spreja za zastitu... Kao da ostavi neki tanki gumeni sloj preko naprskane povrsine... To je neko moje iskustvo...

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Vojska stalno ima gomilu vozila dignutih na klocne, koja se vode kao "konzervirana". Vredi mozda da se raspita cime li oni to rade?
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• StevoTDI
            CBC Član
            • 14.12.2007
            • 68
            • Beograd

Eto ako neko ima nekog u vojsci info su dobro dosle...

Jedno bitanje za scarab26: Sta radis sa akumulatorom preko zime? Ja ga drzim u podrumu, tako da "ne radi" jedno 6 meseci, Jel ima neko pravilo i za njega?

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Raspitah se za vojna vozila : kod njih konzerviranje znaci da zacepe auspuh, zatvore najlonom i selotejpom dovod vazduha (kod filtera za vazduh), u cilindre sipaju naftu i to je to.

E sad sto za vreme rata nisu mogli da upale 80% takvih vozila, to je verovatno zato sto su gremlini u medjuvremenu pokrali sa vozila gorivo i ostalo sto se moglo skinuti
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• scarab26
                CBC Senator XXL
                • 27.09.2006
                • 353
                • bgd

Originally posted by StevoTDI
                Eto ako neko ima nekog u vojsci info su dobro dosle...

Jedno bitanje za scarab26: Sta radis sa akumulatorom preko zime? Ja ga drzim u podrumu, tako da "ne radi" jedno 6 meseci, Jel ima neko pravilo i za njega?
                ovo je prva zima ali cu raditi sledece: akumulator izvadim iz glisera i drzim na suvom, a onda 2 puta po mesec dana cu da ga vozim u kolima da ga drzim u formi - ovo je savet od ostalih nauticara - jedino je problem sto auto ima kod pa se cimam sa time

inace sprej corrosion guard quicksliver si skupo platio, ima kod lika sto donosi iz zagreba delove i sve za mercruisera za 10 eur - Dule 0641832819

Comment

• StevoTDI
                  CBC Član
                  • 14.12.2007
                  • 68
                  • Beograd

Ja ne mogu da ga vozim u kolima nikako zbog velicine... A kupio sam ovo leto nov akumulator... bice na suvom, valjda mu nece biti nista...
                  Puno ti hvala za broj, inace taj sprej ja koristim...

Comment

• scarab26
                    CBC Senator XXL
                    • 27.09.2006
                    • 353
                    • bgd

koji gliser / motor imas?

Comment

• StevoTDI
                      CBC Član
                      • 14.12.2007
                      • 68
                      • Beograd

Genesis 20ft sa kabinicom... Nije los, 4.3 mercruzer 180ks... Napravicu neko pretstavljanje samo dok iskopam slike...

Comment

• scarab26
                        CBC Senator XXL
                        • 27.09.2006
                        • 353
                        • bgd

4,3 je taman koliko treba za taj camac, jedino kad dodje zamena exhaust manifold (izduvna grana) ili exaust elbow (koleno izduva) onda ide sve puta 2, pa nije bas svejedno.

jel to karburator ili injection?

Comment

• StevoTDI
                          CBC Član
                          • 14.12.2007
                          • 68
                          • Beograd

Karburator... Za sada radi sve savrseno, videcemo... Cele sezone kap ulja ne potrosi, uzeo sam ga sa 460 sati, sad ima 610... Od prvog vlasnika iz USA, bio licno tamo da ga izaberem, sve vreme stajao na suvom i vozen samo na jezeru... Evo i jedna slika dok sam bio tamo ako nije off...

Comment

• scarab26
                            CBC Senator XXL
                            • 27.09.2006
                            • 353
                            • bgd

gde si uzeo: slatka ili slana voda? ja letos bio u san diego, ali me mrzelo da se cimam sa uzimanjem, ali npr mogao sam da nadjem maxum/bayliner 3 god star za 8-10.000usd, ali problemi su: transport prikolice do luke - nemam opet veliki auto sa kukom u usa (u CA je utovarna luka malo pre LA zaboravio sam kako se zove) i onda transport od evropske luke do BGD jer nemam dzip a USA prikolice su uglavnom nekocene, to ne bih smeo da vucem sa obicnim autom. mislim moze i kontejenr od mesta do mesta ali su tu ogromni troskovi do luke utovara i od luke istovara. na kraju krajeva bio sam na odmoru - diznilend, legolend, holivud, sea world.....

inace koja ti je kalkulacija troskova glisera pri uvozu? super izgleda, ali bih ja pre isao na open bow zbog izlezavanja, kabina mi znaci samo kao skroviste od kise, a za to opet sluzi tenda.

Comment

Working...
                            X