Posto im je cena vise nego pristupacna, a imam dva druga koji ih voze duze 3.0dci 3 godine i 2.2dci oko godinu dana, zanima me sem dizajna sta im fali pa je cena takva?
RENAULT Vel Satis - Sta im fali pa je cena takva?
Collapse
X
-
Re: Vel Satis
Originally posted by nikola_VUKPosto im je cena vise nego pristupacna, a imam dva druga koji ih voze duze 3.0dci 3 godine i 2.2dci oko godinu dana, zanima me sem dizajna sta im fali pa je cena takva?
-
-
Šta znači visoka cijena održavanja?
U poređenju sa održavanjem Lagune mislim da i nije značajnija razlika.
I sam sam zainteresovan za Vel Satis-a pa sam se u proteklom periodu nešto malo raspitivao oko cijena održvanja.
Što se tiče motora (2.0 T ili 2.2 dci) motor je isti kao i kod Lagune što znači da nema ni razlike u cijenama dijelova.
Većina opreme koju posjeduje VelSatis identična je opremi koja se nalazi u bolje opremljenim Lagunama (Privilege ili Initiale) tako da i tu ne postoji značajnija razlika u cijenama održavanja.
Razlika vjerovatno postoji kada je u pitanju ovjes automobila i to samo iz razloga što se za Lagunu dijelovi mogu naći u većini radnji dok se za Vel Satis ili mora posebno poručivati (što svakako utiče i na cijenu) ili servis.
Kada je u pitanju pouzdanost automobila, prema rezultatima testova, Vel Satis nije ništa nepouzdaniji od Lagune, samo je problem što se u toj klasi vozila to ne smije dešavati što utiče i na njegovo imidž, a samim tim i na cijenu.
U svakom slučaju mislim da je Vel Satis dobra opcija.
Comment
-
-
Hajde kada ih vidiš ptiaj ih koliko su plaćali servise (ako su ih radili), disk pločice i sl.
Prijatelj (koji radi u RENAULT - garaži u) našao je u švici 2.0 T, 2004., Privilege, 7500 EURA.
DIlema mi je benzin motor. mada trenutno vozim takođe lagunu sa 2.0 motorom i mislim da tu neće biti velike razlike u potrošnji.
Comment
-
-
Razlog niske cene Vel Satisa nije odrzavanje. Razlog je mnogo prostiji - auto je bio komercijalni neuspeh Renaulta koji je hteo drugacijim dizajnom da udje u premium klasu limuzina te velicine. Posto se radi o dosta konzervativnoj grupi kupaca Vel Satis je nasao na hladan prijem jer je vecini bio izuzetno ruzan...da budem krajnje direktan. Isto tako je prosao Opel Signum koji je pokusao sa slicnom formom. Na slican, nacin, ne zbog ruznoce, ali zbog nedostatka imidza, prosao je VW Phaeton.
Vel Satis niko ne kupuje i vlasnici placeva jedva cekaju da ga se otarase, kao i Avantime.
No, to ne znaci da je to los auto. Vel Satis je vrlo luksuzan automobil, jako prijatan za putovanja. Mislim d amu je unutrasnjost vrlo atraktivna i dobro sklopljena.
Kada bih kretao u biznis VIP prevoza verovatno bih nakupovao dizel Vel Satisa i Phaetona jer pruzaju dosta uz depresiranu cenu.
Comment
-
-
Po mom znanju , mada od 96 co'ek nije mogao puno da naucitom autu nista ne hvali,oni su kao htjeli da naprave lux klasu koju narod nije prihvatio jer je na samom predstavljanju (na sajmu) pao gepek , pa su zatim povukli ne znam ni ja koliko modela zbog kvara sa elektronikom,zatim se desilo na auto putu u njemackoj da je covjek bio primoran da ga vozi dok ne ostane bez goriva jer ni kartica ni dugme nisu reagovali a on jednostavno nije mogao da uspori ... onda su povukli sve modele i sredili sve zbog cega je i pala cijena i potraznja u inostranstvu. Bzv je pricati da su i ostali brendovi imali slicne probleme tj da ih svi imaju,do skoro sam radio u Renault servisu i najmanje su oni imali kvarova i dolazili su samo na redovan servis. ulje,filteri,kaisevi i kocnice (55e)
p.s. neko spomenu avantime ?! je li moguce da ga u srbiji ima neko na prodaju ? ja ga sanjam ... a u novom top gear-u su bas njega mucili ...''Sve se vraca sve se placa''
Comment
-
-
video sam dva u gradu ali davno i oba na strane tablice...
8,545 napravljenih od 2001-03
koliko god je lose sto je srpsko trziste hard core tradicionalno po pitanju novih oblika i koncepcija, toliko je to bilo dobro u ovom slucaju...
Comment
-
Comment