Obracunavanje amortizacije putnickog automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chila
    CBC Senator XXL
    • 18.07.2008
    • 401
    • Kos. Mitrovica

Obracunavanje amortizacije putnickog automobila

Nisam siguran dal je ovo pravo mesto, ali posto drugog nema moracu ovde da postavim ovo pitanje.
    Naime radi se o sledecem:
    Interesuje me kako se obracunava amortizacija ili troskovi ili kako se to vec zove za putnicki automobil ako npr treba da predjem 600 km.Da budem jasniji,s'vremena na vreme vozim nekog lika do razlicitih mesta po Srbiji,ima neki kao biznis,a ne vozi,moz misliti,ali to je vec njegova stvar.Vozim ga mojim autom i on sipa gorivo,rucamo,palca sve troskove,meni ostane 10-15 litara goriva i to je to.Kako je to u poslednje vreme pocelo da biva cesce interesuje me kako se racina to koliko bi ja trebao da mu naplatim,jer ovo do sad je malo,a ne znam jel se naplacije isto kao taxi ili sta vec?Nadam se da sam uspeo da objasnim sta sam hteo
    Hvala svima unapred!
    Samo vas gledam ...
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Pa pazi ne znam shto da naplacujesh amortizaciju, shto jednostavnu ne trazhish dnevnicu lupam 30 evra i to je to?

A amortizacija ide neshto fazon 5-6 din po km

I love my

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

naplacuje se 1/3 cene litra goriva po predjenom km plus dnevnica vozaca. u toj 1/3 je potrosnja i amortizacija.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Chila
        CBC Senator XXL
        • 18.07.2008
        • 401
        • Kos. Mitrovica

Mozda se nisam lepo izrazio sa ovim oko amortizacije,znaci interesovalo me je koliko para za predjeni broj km i kako se to racuna.U svakom slicaju hvala svima!
        Samo vas gledam ...

Comment

• prle
          CBC Senator
          • 04.09.2006
          • 223
          • Beograd - Konjarnik

lepo ti je rank objasnio

tako firme plaćaju zaposlenima kada se voze privatna kola, što je mislim i po zakonu...

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

To da se placa 1/3 od cene benzina, ali bas benzina, je najjasnija i najbolja racunica za tog sto vozi. I to uglavnom se naplacuje od firmi kao sto je vec neko rekao, ali je preskupa za korisnika.

Ja ti predlazem da mu uzmimas 22-23din po km(tj. sve preko 20din je dobro) i za svaki h cekanja oko 300din. Mislim da ce i tebi suma odgovarati a i njemu.

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Dosad je tipa sve kostalo 5-6000, tebi je ostajalo 1.200 din, a odsad ce biti 12.000, od toga tebi ~ polovina. Zanima me kako ce izgledati faca tom tipu kad mu budes predlozio nov cenovnik.

@Rank je napisao kako je po PS-u, a @kanarinac je cini mi se dao najupotrebiljiviji predlog. Pogadjaj se, npr. troskovi + 50eur... ipak je to ceo izgubljen dan.
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

Kao sto Rank reche, samo bih dosao da firma placa i putarinu.
                Tvoj problem je sto ti radis sve to privatno tako da jedino ti mozes da znas koliko mozes da trazis/ocekujes...
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Po zakonu, po km ide trećina cene goriva koje vozilo troši, putarine, parking, dnevnica (ako hoćeš). Taj iznos je veliki, ali ispadne toliki ne samo zbog amortizacije i goriva, već i zbog osiguranja, potencijalne štete, plaćanje servisa van mesta stanovanja....

Bez obzira kako radiš, sav iznos ispod ovoga je neisplativ, sem ako voziš neki jako mali ili jako star auto!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Chila
                    CBC Senator XXL
                    • 18.07.2008
                    • 401
                    • Kos. Mitrovica

Hvala vam na savetima,iskreno meni bi bilo najbolje ovo sa 1/3 cene goriva po km,ali videcemo.Lik mi je nagovestio nesto da se vidimo i dogovorimo za sledecu nedelju,kao sto neko rece cenkacu se.Mislim da mu ovo nece bas odgovarati,ali ima tu jos jedna fora,verovali ili ne taksisti(divljaci) odavde do BG i nazad sa cekanjem uzimaju 150-200 eura sto mu dodje na isto!Moracu malo da spustim!
                    Samo vas gledam ...

Comment

• Miodrag
                      CBC Veteran
                      • 31.08.2007
                      • 184
                      • Sremska Mitrovica

u mojoj firmi placa se 10l benzina za 100km, pa sad ko sta vozi,... postoji mogucnost da se opravda i veca potrosnja, ali 10l je minimum... ovo je sve kada je u pitanju trosak prevoza radnika..

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ljudi, zna se sta zakon kaze i firma koja posluje legalno, mora tako da radi. Ostalo je na vama!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                        X