Saveti oko kupovine mazde 626

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jeremija
    CBC Početnik
    • 26.11.2008
    • 2
    • Beograd

Saveti oko kupovine mazde 626

Pozdrav svima,
    Unapred se izvinjavam ako sam pogresio mesto za temu...Kao sto vse vidi u naslovu, zeleo bih da kupim Mazdu 626 (1988–1992). To je auto koji odavno zelim da kupim, a sada sam to i resio , iako trpim kritike od mnogih ljudi iz moje okoline ( u fazonu sta ce ti to, skupi su delovi, i slicne gluposti...)
    Ono sto me zanima, jesu vasa iskustva vezano za kupovinu istog. Na koje stvari bih trebao da obratim paznju prilikom kupovine ovog modela?? Kakva su iskustva onih koji su stavili plin? Uglavnom sve sto mi moze biti od pomoci pri kupovini... Unapred hvala i pozdrav svima
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Kao i kod svakog punoletnog auta potrebno je obratiti paznju na limariju, najcesca mesta gde se moze rdja pojaviti pored rubova i sajtni su pod gepeka. Te mane su se do sada sigurno pojavile, narocito ako je auto bio udaren, pa su bolje ili losije sanirane.
    Te na to treba obratiti paznju, jer iako mogu da se rese, mogu da stvore nepotreban trosak posle kupovine.

Sto se mehanike tice, treba obratiti paznju od koga se uzima auto, ako je prica nema tu sta da se radi, samo sedis i vozis, nista nisam radio odlicna je... Takvih se treba cuvati, jer svaki auto zahteva manje ili vise ulaganja, a pogotovo tog godista.

Najbolje je oterati je kod nekog majstora koji se razume u Mazde konkretno da je pregleda, jer ce on sigurno moci da uoci pre neke boljke, nego neko ko se generalno razume u automobile, jer zna gde da trazi, zahvaljujuci iskustvu.

Sto se delova tice, ni to nije nikakav problem. Ranije su bili uzasno skupi, jer nije bilo alternative osim originala. Sada postoje zamenski delovi koji su cenom znatno pristupacniji nasem dzepu, kao i odrzavanju auto tog godista.
    Na otpadima je takodje moci naci delove za nju, u slucaju neke nezgode, jer se vec duze vreme vozi na ovim prostorima.

Mozda ne bi bilo lose potraziti kupe verziju, jer izgleda atraktivnije od standardne sa cetvoro vrata, ali to naravno zavisi od vasih potreba.

Comment

Working...
    X