pitaj chikavilija ovde sa foruma, mislim da je on to radio , al se ne secam tacno koji je njegov motor. Treba ti drugi tip davača temperature, druga tabla, i tačan raspored pinova na konektoru kod table. Manje više je to to, ispraviće me neko ukoliko sam nešto ispustio. Imaš preciznije uputstvo na fiatforum.com, prelistaj.
Punto 1 Potrosnja goriva
Collapse
X
-
Ako se ne varam to je monopoint, tj. ima jednu diznu. Mozda je dizna malo rastelovana pa... motori 1.1, 55KS i 60KS ne bi smeli da trose preko 10L nema sanse. Jedino ako ti prelazis tih 5km sat vremena.
Koliko je presao auto? Da li si ikada cistio diznu?
Mnogo je 12l. Mislim da preko 10L ne bi smeo da ide.
Ja sam imao 1.2 75KS, przio sam ga skoro stalno, a trosio je oko 8-9L sa przenjem. Mislim da tebi ipak trosi malo vise nego sto bi trebalo...
Posto ti nemas kazaljku za temperaturu, moras rucno da proveris da li ti termostat valja ili ne. Nadji na forumu kako se to radi. Pipanjem creva iz motora prema hladnjaku uglavnom.
Pozdrav...Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
-
Kakvih crnih 10litara.Meni 1.2 60ks ne prelazi 7 litara po gradu uz tezu nogu na gasu i relativno kratke relacije,a na otvorenom oko 5,5 l,max 6...
E,da,maksimaln cepanje po krivudavim brdskim putevima-potrosnja 5.8...
Kao sto rece etibor,dizna,ciscenje u ultrazvucnoj kadici je do 15e.
Mada pogledaj da ti nije prezupcio za jedan zub,meni kaze jedan majstor da ako prezubi za jedan zub,moze da poveca potrosnju...(u ovo nisam siguran)
Comment
-
-
[quote="TheWickerMan"]Kakvih crnih 10litara.Meni 1.2 60ks ne prelazi 7 litara po gradu uz tezu nogu na gasu i relativno kratke relacije,a na otvorenom oko 5,5 l,max 6...
E,da,maksimaln cepanje po krivudavim brdskim putevima-potrosnja 5.8...
Auh, 5.8 l/km uz max gas na brdskom putu?Covece brzo zovi Fiat da skinu tu tehnologiju, salim se naravno, ali mi ipak to deluje malo malo!
Comment
-
-
Vi to meni ne verujete???
KV-Guca-Ivanjica,i povratak...
@oktopod
Jbg,nemam vise od 60ks,voleo bih da ih je vise...a hoces da kazes da 1.2 ne moze da se vozi brzo...Vidim ti imas slican motor...
@boki1982
Naravno da ima i nizbrdica....
Ja sam rekao koliko mi je bio prosek,a da li mi verujete,ne zanima me...
Comment
-
-
Relacije su mi od hrama SvSave do Brace Jerkovic i nazad i od hrama do Botanicke baste i nazad sve je to oko 4-5 km u jednom pravcu.
Potrosnja je opet velika
1000din 12,2 litra = 95 kilometara
Vozim stvarno lagano kao penzioner
Sta da mu radim da dovedem potrosnju u normalubolje biti malo lud nego malo pametan
Comment
-
-
...tebi se auto ne ugreje, a kad motor nije na radnoj temperaturi, on troši više. Čini mi se da sam negde pročitao da je to oko 30% više goriva.
Ako si već zamenio svećice, proverio diznu...
Možda da probaš da promeniš relaciju kojom ideš.
Ne mislim da kružiš, nego da voziš auto i na drugim, dužim relacijama, a ne samo do posla.
Onda ćeš videti da li se potrošnja smanjuje na tom povećanom broju kilometara, od kojih je dobar deo vožen sa zagrejanim motorom.
Comment
-
-
Letos na relaciji Zaječar - H. Novi (preko Bosne) otrošnja je bila ispod 6 l/100 km. Vozio sam svuda na ograničenje (90 max, osim na autoputu)....
Inače sad na hladnom u gradu oseti se na potrošnju, pogotovu što ga do posla i grada vozim oko 3 km. Ne stigne ni da se zagreje...Fiat Punto MK1 1.2 8v
Comment
-
Comment