Povecanje poreza

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skaarj
    CBC Veteran
    • 25.03.2005
    • 176
    • Novi Sad

Povecanje poreza

Draga ministarka finansija izgleda ima mnogo ideja.

Ministarka tražila veći porez na vozila
    Građane Srbije moglo bi zadesiti još jedno poskupljenje od 1. januara, zbog povećanja poreza na registraciju automobila. Naime, ministarka Diana Dragutinović je juče predložila da se ovaj porez uveća čak tri puta za kategoriju vozila od 1.300 do 2.000 kubika, ali je nakon protivljenja ministra ekonomije Mlađana Dinkića ovaj predlog privremeno povučen. Tako je jučerašnju sednicu Vlade na kojoj je usvojen predlog budžeta obeležila polemika Dragutinovićeve i Dinkića, koju je prekinuo premijer Cvetković povlačenjem predloga.
    Dragutinovićeva je juče ovim predlogom iznenadila članove Vlade, tražeći osim da se porez poveća tri puta i da se on izjednači za fizička i pravna lica, čime bi preduzeća osetila olakšice, ali bi građani, i to pre svega srednji sloj koji vozi automobile ove kubikaže dobili udarac po džepu.
    Njenom predlogu usprotivio se Mlađan Dinkić, tražeći da se ne povećaju porezi za najširi sloj stanovništva, već da se, ako je povećanje nužno, ono odnosi na vozila preko 2.000 kubika, a to su uglavnom luksuzni automobili i džipovi. Takođe je predložio da se povećaju porezi na luksuzna prevozna sredstva – avione, jahte i drugo.
    Predlog juče nije prošao, a kako saznajemo, Dinkić neće ni u naknadnim konsultacijama pristati da se ovaj porez menja, pa ukoliko bude preglasan na Vladi, konačnu reč o ovom predlogu daće poslanici u Skupštini Srbije. Trenutno se iznosi poreza za registraciju vozila od 1.300 do 2.000 kubika kreću od 2.810 do 5.100 dinara za fizička lica, dok su za pravna lica od 10.200 do 15.310 dinara.

Blic online, najnovije vesti, politika, tema dana, svet, društvo, ekonomija, hronika, zabava, kultura, auto, sport, vojvodina, srbija, republika srpska, beograd, intervju, komentar, reportaža, serija, dodatak, strip, comics, tv program, horoskop, arhiva vesti, dobre vesti
    *** gf AL QK \=-Q XES1 ***
  • Vladimirsc
    CBC Član
    • 23.07.2008
    • 35
    • Indjija

samo nam jos to fali,voznja automobila postace luksuz
    BMW Ultimate drifting machine

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Ma samo da ne kradu toliko pa bi im dao drage volje ovako mi je tesko i ovaj sad porez da im platim. Yebote samo nas nesto peljese na toj registraciji,placamo javne puteve i onda kad izadjemo na auto-put opet ga placamo i to debelo s'obzirom da se putevi polako ali sigurno raspadaju!
      Juce sam iso za hrvtasku,bolje da nisam.Tek sam tad shvatio koliko nas ovi nasi lopovi unazadjuju!
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• nemanya
        CBC Veteran
        • 29.03.2008
        • 199
        • Beograd

Odlično

Porez će biti kao pola cene registracije

Definitivno ili oni nisu normalni,ili ćemo mi svi početi da vozimo Peglice sa motorom od motokultivatora
        "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Ji 4Tze
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 806
          • bg
          • Honda CR-V 4WD

Ionako ima previše vozila na ulicama a i svaki prosečan stanovnik ove zemlje prve pare što zaradi spuca 119% u auto pa posle još i pati što drugar ima bolji pa ne može da mu se digne pa pada natalitet itd itd

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Citam da se cika Dinkic bunio na predlog da se poveca porez na registraciju vozila, i da se kao nece razatrati poskupljenje, bar do daljnjeg.
            Inace predlog je bio da pravna lica i fizicka lica placaju isti porez pri registraciji. Naravno uz predlog da se porez za fizicka lica svede na sadasnju iznos za pravna( npr. ja sam uzeo auto posredstvom lizinga, a prva registracija za 1.9 TDi 77kw je bila 38.000din u junu ) sto je preskupo. Kao sto ''lepo'' planiaju da putarinu podignu u visini cene putarine koju placaju stranci, naravno sto bi spustili i ovako previsoku putarinu. Meni je npr. iz NSa do BGDa potrebno za gorivo oko 550din, a za putarinu 480din(pa idem preko Rume/Pecinca 70din putarina).

A sto se tice % bonusa na umanjenje sume obaveznog auto osiguranja, imali smo i mi do skoro ali su nam ukinuli, ali ne znam razlog. Tj. predpostavljam, uvek je malo para i uzmi od onih koji pokusavaju normalno da zive koliko god mozes.

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Originally posted by subicd
              Citam da se cika Dinkic bunio na predlog da se poveca porez na registraciju vozila, i da se kao nece razatrati poskupljenje, bar do daljnjeg.
              A to do daljnjeg ti je 1 januar 2009,pa dobro.....sta i mi izvoljevamo odlozili su nam poskupljenje za "godinu dana" ,malo li je na ovu skupocu
              Napravise nas debilima,ja ne znam sta se ovo desava da li oni misle da smo mi stvarno toliko glupi ili smo mi zaista glupi!?

Stvarno je onaj Djelic izgleda doktor nauka za ekonomiju, kako negde smanji porez ili carinu tako je vec uveo 200 zilijona novih taxi,akciza....
              Stvarno je covek uman,treba mu dati jos nekoliko priznanja. :x
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

Originally posted by subicd
                Dok ne proda svog amg-a pa da kupi nesto ispod 2000cm, da moze da ga registruje kao i svi normalni gradjani!
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Snejk
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2008
                  • 704
                  • BG

Makar da se izvučem za ovu godinu, registracija mi je 26.12.

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Meni registracija ističe danas, sutra obavljam papirologiju, a kompletno zadovoljstvo će me koštati 23.300,00 dinara(tehnički gratis)!
                    Mislim da je i ovoliko previše!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• skaarj
                      CBC Veteran
                      • 25.03.2005
                      • 176
                      • Novi Sad

Ne znam da li je neko gledao ministarkinu konferenciju za stampu kada je obrazlagala zasto je povecan porez na pivo. Zena je umirala od smeha (pazi ministar na zvanicnoj konferenciji za stampu) i rekla nesto u fazonu da je eto pivo jeftino i da se mnogo trosi pa je idelano za povecanje poreza.

Inace, kako stvari stoje taj predlog o povecanju poreza pri registraciji za sada nece proci, Dinkic je dao kontrapredlog da se oporezuju vozila sa motorima preko 2000 kubika, jahte i avioni, ali neko je rekao da je taj broj suvise mali da bi se nadomestio manjak, tako da kako stvari stoje predlog budzeta koji Vlada upucuje skupstini nece sadrzati ovu stavku.
                      Sad moze da se desi da se u skupstini izglasa neki amandman na tu temu ali valjda nece...
                      *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• Goran
                        Moderator
                        • 06.10.2004
                        • 535
                        • Vrbas

da ne bi isli dublje u politiku lock
                        Originally posted by Dora
                        Banovao me Goran
                        Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment