Pokrivljen Protokomer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

Pokrivljen Protokomer

Dakle, kupio sam na otpadu crevo od protokomera do usisne grane i juce uzeo da ga zamenim, pa reko ajde da proverim i protokomer.
    Skinem protokomer i ustanovim da je klapna u njemu skroz pokrivljena i jedva se pomera (verovatno od detonacija koje sam imao).
    Klapna u prokomeru stoji uvek otvorena da moze da ulazi vazduh.
    Inace ovih dana idem na otpad da uzmem drugi protokomer.
    Da li je moguce da imam povecanu potorsnju plina zbog toga i da auto slabije vuce?
    Da li je moguce da sam imao detonacije zbog neispravnog protokomera?
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Odgovor na sve je - da, ali... Takodje je moguce da kada si imao detonaciju prvi put, ona pokrivila protokomer, te se stanje kasnije samo pogorsalo.

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Menjaj sto pre i nemoj da vozis na benzin dok ne zamenis!!!
      Nije pametno zbog ove ekonomske krize...

Comment

• m.trivic
        CBC Član
        • 06.09.2008
        • 88
        • Beograd

Ne vozim auto na benzin inace uopste, samo palim.
        Ali otkad sam imao prvu detonaciju osetno auto slabije vuce od tada jer sto je vocko rekao da se sa svakom detonacijom protokomer sve vise deformisao dok nije potpuno zaglavio.
        Sutra idem u borcu po protokomer, 50e polovan pa cemo da vidimo
        Javljam sta se desava...

Comment

• MaRe_
          CBC Senator
          • 20.02.2008
          • 248
          • Nish/SRBIJA

AU! isti slucaj je bio i kod mene... samo sto sam ja protokomer platio 30e
          Moguce je kao sto rece vocko da je detonirao zbog klapne zato sto ga je trpao s vazduhom i tako to, kad budes promenio protokomer, pogledaj i paljenje, kablove .... i ako je sve ok neces imati vise problema s plinom...

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

• m.trivic
            CBC Član
            • 06.09.2008
            • 88
            • Beograd

Kupio sam protokomer, ali ga jos nisam zamenio.
            Auto inace odrzavam u Formi kod Aleksandra, decko koji tamo radi je gledao kako je postavljen plin i kaze da bi trebalo da prebacim onu gumicu (koja sprecava detonaciju) kod usisne grane i da bi na taj nacin zastitio protokomer.
            Da li neko moze da mi kaze koja je svrha kada je plin vezan preko protokomera?

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

to ces morati da pitas strucnjake u delu za gas, bilo je reci o tome na jednoj alfi da li mesac ide pre ili posle protokomera, ne ecam se bas najbolje pa ces morati da potrazis, ali mislim da je bili da mora da ide pre protokomera,

da prebacim onu gumicu (koja sprecava detonaciju) kod usisne grane i da bi na taj nacin zastitio protokomer
              normalno, anti detonaciona klalpna ide posle protokomera,

a ako ti je sada mesac i klapna sve iz jednog dela, samo zameni negde u srvisu ili kupi posebno mesac a posebno klapnu
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...
              X