popravka farova, misljenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: popravka farova, misljenje

Originally posted by djlosmi1
    Stvarno extra odradjeno.Ja bih isto uradio ali imam par pitanja...

Da li je potrebno ponovo nastelovati farove posle pranja?

Meni se na tom reflektou, socivo, kako god skinuo reflektujuci sloj na maloj povrsini.Jel moze to necim da se prefarba, isprska?
    Moji su morali da se steluju, jer sam oba "trimera" morao u potpunosti odvrnuti da bi se reflektor skinuo. Pretpostavljam da to nije isto na svakom faru. No, nije komplikovano nastelovati far, dovoljan je mrak i malo slobodnog vremena .

Sto se tice farbanja refflektora, sigurno da moze da se sredi, pitanje je kako, isplativosti i kvaliteta.
    Na mojim farovima, taj deo je od metala pa sigurno moze da se nikluje ili cak hromira. To kosta, ali ce biti ko fabricki, ili bolje
    Ako je plastika ili ako treba proci jeftinije, postoje sprejevi u boji. Nisam video a negde ima "srebrni" vec samo sivi, metalik, ali sivi. Bolje ista nego nista, svakako, ali kako je ovo pored stakla i sijalice najvazniji deo fara, kapiram da ga treba sto je moguce bolje uraditi.
    Ne znam sta bi bila treca opcija, mozda da se nalepi aluminijumska folije, ona kuhinjska ?
    work in progress

Comment

• djlosmi1
      CBC Član
      • 03.04.2008
      • 85
      • Beograd

Nije nikakav problem stelovanje farova, samo svratim do amss-a i nasteluju mi lepo po ps-u na masini, a pritom je dzabe(ili koliko hoces da ih castis).Prvi put kad sam to odradio sam progledao nocu

Nisam siguran da li je taj sloj od plastike ili od metala, ali u svakom slucaju hvala na odgovoru

Comment

• milosh024
        CBC Veteran
        • 07.08.2006
        • 184
        • Subotica

Pozdrav!
        Imam jedno pitanje jer mi predstoji rastavljanje farova. Sa kojom tecnoscu se moze cistiti reflektor fara (u narodu se kaze socivo fara), onaj niklovani deo. Kod mene je plastican i veoma, veoma osetljiv na bilo kakve abrazivne stvari. Znam da je vatom moguce ali sta ako mora da se koristi neka tecnost? Sa cime je ciscen far iznutra prilikom ovog projekta?...

Unapred hvala na odgovoru

Milos

Comment

• goja
          CBC Član
          • 13.01.2009
          • 21
          • Beograd,Rusanj

ti sprejevi koji imaju da se kupe uopste nemaju reflektujuci efekat,iako je na poklopcu istog pravi efekaat a kad isprskas dobijes boju kao ona za felne,ma samo zeznes far..a probao sam i foliju naljepiti i opet uzas,em se zguzva em nema odsjaj a kad hoces da je skines ljepilo je veliki problem.Znaci,far se ne moze reparirati u kucnoj varijanti,naravno kad kazem reparirati mislim iskljucivo na reflektujuci sloj.to ide hemijskim putem,koliko sam upucen...a i meni bi trebala reparacija pod hitno,nema naci farova z taunusa keca...

Comment

Working...
          X