Cena goriva na Kosovu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

Cena goriva na Kosovu?

Jel istina da je na Kosovu cena goriva 38 din? Bila neka sinoć emisija na RTS-u pa čuh ovo...znam da ima ovde par ljudi sa Kosova pa me baš interesuje da ovo potvrde.

Hvala
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Da odemo da poteramo koje bure
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Istina jeste, jer niko zivi ne placa akcize, ali to je daleko od goriva.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BaneT
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 562
        • Beograd

To je cena na celoj teritoriji pokrajine ili ne? Otkud uvoze to gorivo? a voda je naša jel 206?

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

To je cena samo na teritoriji severnog Kosova i Metohije, tj. onog dela koji nije pod kontrolom Prishtine i koji ne podlezhe "carinskom sistemu" kvazi "republike Kosovo". A obzirom na vanredne okolnosti uvoznici su oslobodjeni akciza koje su oko 45 dinara u proseku. Gorivo se uvozi iz Pancheva, ali ako neko misli da ono shto cisterna sipa tamo zapravo i izruchi u rezervoare po lokalnim benzinskim pumpama onda se grdno vara jer u medjuvremenu ta kolichina malo "naraste"

Ovi shto voze super mozhda i mogu da sipaju i ne misle, ali ne bih se kladio da im je onaj bezolovni stvarno bezolovni iako tako posvuda pishe. I na tarabi pishe ono ali... =]
          http://www.bmw.tv

Comment

• BaneT
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 562
            • Beograd

tebe sam čekao da se javiš....pošto znam da si dole. A šta ti sipaš? i gde?

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Pa nisi morao da chekash, pisao sam o ovome bar 3 puta u poslednjih par meseci. Search i sve je tu...

LM, kad sam vec tu... Ja sam sipao ovde gorivo dok sam vozio Fiestu... I zato sam dva puta za neshto preko godinu dana morao na chishcenje dizni u Ford Gagu... Ljudi su se smejali kad bi pocheli da turiraju auto jer iz auspuha samo zhabe josh nisu ispadale...

Od tad mi nije palo da sipam ovde, sa 318i sam uglavnom vozio na plin, samo povremeno na bendzin koji sam u principu sipao u Rashkoj, Novom Pazaru ili bilo gde, kako me put nanese...

Tek sa ovim autom mi ne pada na pamet da ovde ulecem u te avanture i sipam gde stignem. Ono shto sad ushtedim ima da naplatim na servisima, i to odjednom... Prichao sam dodushe pre neki dan sa momnkom koji radi na jednoj od tih pumpi, dobar sam drugar sa njegovim bratom. On kazhe da je gorivo tu provereno dobro jer vozni park Klinichko-bolnichkog centra ovde u KM ima ugovor sa vlasnikom pumpe i tu sipaju gorivo, shto jeste tachno jer vishe puta vidim ambulantna kola kako tu toche... Kazhe da gazda zato u obavezi da se ne zahebava sa kvalitetom, tako da, eventualno to mozhe da udje u obzir... Sve ovo ostalo, narochito ka samom severu, oko Lesshka - tezhak fusheraj...

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

hm ok. Baš me zanima da se i ostatak ljudi (iz tog kraja) javi sa komentarima na ovu temu, mislim na kvalitet goriva.

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Moj burazer non stop sipa samo to gorivo i auto mu se ponasa normalno. U pitanju je hyndai pony sa multipoint ubrizgavanjem. Nije primetio neku razliku kad je u Beogradu i sipa nas benzin...
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• TheWickerMan
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2007
                    • 791
                    • DE
                    • AR Giulietta TCT

Ja sam sipao pre par meseci taj benzin u svoj auto (BaneT,isti kao tvoj...)
                    Sta znam,malo losije vukao,malo vise trosio,ali sve u svemu nije lose...
                    Tada je bio...cini mi se 58 dinara/litru...

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Velika je to usteda. Ja zapucam iz Beograda, natocim i vratim se. Onda vidim da mi se ispraznio tank i da treba da natocim opet i tako odem opet na Kosovo...

Decu nisam video mesecima i dali su mi otkaz na poslu jer ne dolazim. Non-stop sam na putu i tocim benzin. Super mi je jer jeftino prolazim...ali sam malo umoran od voznje.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Nista meni nije jasno. ides iz Beograda sipas rezervoar misli ako hoces da ustedis ja ti predlazem da ugradis veci rezervoar. Manje ces da vozis a vise ces da stedis...

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

@ djukic:

Ne sumnjam u ovo što si napisao za burazera, ali ništa se ne dešava preko noći. Ja sam sipao oko 6 meseci do prvih problema, ali onda sam za kratko vreme dva puta imao cimanja sa diznama, pa je i pumpa kasnije zahebavala verovatno zato što je oslabila jer kad sam nakon drugog čišćenja dizni skinuo rezervoar da i njega isperem sve mi je bilo jasno... A inače je auto trošio super, tako da nisam imao potencijalnih problema sa sondama, katalizatorom, eml-om, lean modom zbog loše smeše, prijavama lošeg izduva, paljena lampica... Da je u pitanju bio auto tj. motor modernije konstrukcije napravljen za bezolovni benzin, sa naprednim sistemima kontrole izduvnih gasova, reagovao bi on verovatno još mnogo ranije...

Inače dolaze ljudi iz Raške i okolnih mesta da sipaju, čuo sam zapucaju i iz KV... Kraljevačke table vidjam redovno ali to je široka geografska teritorija... Mnogi odavde koji voze "jake" mašine takodje sipaju ali kao što rekoh samo na ovoj pomenutoj pumpi (neću javno da kažem kojoj da ne bude reklama ) i na eventualno još jednoj koja ima pumpu za narod i pumpu samo za "prijatelje"
                          Mislim, radi se tu sve i svašta, čovek treba da bude oprezan... Ja ne prelazim neke kilometraže, napunim rezervoar u Raškoj npr. i vozim se 750 km i ne rizikujem... Drugar odavde koji vozi E46 je dugo sipao gorivo i vozio bez problema, a onda se upalila famozna EML lampica... Epilog je sheban katalizator, obe sonde van margina, a majstor je rekao i da bi glavu trebalo skinuti da se provere izduvni ventili i klipovi... Možda je nešta uštedeo u medjuvremenu i izbegao most, ali je sad stigao na ćupriju...

PS. Nije cena goriva navedenih 38 dinara, toliko ovde košta plin. Bezolovni je od 48 do 57 dinara, kako gde... Eurodiesel od 60 pa naviše, ne znam tačno jer iskreno me nije ni interesovalo... Kako ja vidim stvari, od svega ovoga prave koristi nema "običan" narod koji živi ovde, što je zapravo trebalo da bude poenta svega. Od ovoga su se okoristili pojedinci i uzak krug ljudi koji rade sa njima i za njih, i sva ušteda koja je trebala da bude "podeljena" vlasnicima automobila ovde je zapravo otišla u džepove nekolicine ljudi... Da samo vidite šta voze ti lokalni "šeici" sve bi vam bilo jasno... A obični smrtnici, sve i da uštede na pumpi plašim se da će da naplate kasnije i to vrlo verovatno sa kamatom... Mimo toga, pitanje je koliko je ušteda efektivna i na kraći rok (od rezervoara do rezervoara), jer sa Fiestom su mi iskustva bila da je ovdashnji benzin troshila oko 20-25% vishe za iste performanse i stil vožnje. Razlozi toga su jasni, da ne ulazim i u to... Znači, od uštedjene sume na pumpi treba "na licu mesta" odbiti jedno 20% jer to i nije ušteda obzirom da ćete preći toliko manje kilometara sa tim "jeftinim" benzinom...

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Originally posted by djukic
                            Nista meni nije jasno. ides iz Beograda sipas rezervoar misli ako hoces da ustedis ja ti predlazem da ugradis veci rezervoar. Manje ces da vozis a vise ces da stedis...
                            Salio sam se malo...

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Joj pa i ja sam se salio... Ali da sam blize i da nevozim neku ultra mega giga munju od auta, sipao bih i stedeo i ja.

Comment

Working...
                              X