Slepanje bez registracije

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • driveM
    CBC Član
    • 26.06.2008
    • 40
    • Novi Sad

Slepanje bez registracije

Da li neko poznaje zakon dovoljno dobro da mi kaze kako se moze slepati neregistrovan (i potencijalno neispravan auto)?

Polagao sam odavno pa se ne secam :-). Deluje mi logicno da je kruta veza resenje, ali da li je to po zakonu?

Konkretan primer: kupujem neregistrovan auto. Da li mogu da ga zakacim krutom vezom i slepam, i kada me zaustavi pandur ja pokazem kupoprodajni ugovor da je auto moj i to je dovoljno?
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Nisam 100% siguran, ali u varijanti da je auto neregistrovan, ne smes da ga slepas ni u kojoj varijanti, cak ni rudom, obavezna je slep sluzba.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Mi smo vukli moj auto posle farbanja na tehnički, nije bila kruta veza, išli su za nama i kad su videli da smo stali pred tehničkim pregledom i da se vučemo samo su nešto dobacili i prošli dalje.

Koliko sam ja shvatio, pošto smo se vukli jednom po auto-putu, kriv je onaj koji vuče, samo su kolegi iz prvog auta tražili dokumenta, ali nas je posle pustio i rekao prvi izlaz napolje (odnosno drugi pošto nam je taj odgovarao i da kažemo patroli niže da nas je on pustio).

Očigledno sve zavisi od trenutka...
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• driveM
        CBC Član
        • 26.06.2008
        • 40
        • Novi Sad

JBG, nameravam da odvucem auto 150km dalje - niti mi je da se uzdam da ce mi policija progledati kroz prste, niti da placam slep jer ce biti skuplji od samog auta .

Comment

• Saabo
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1724
          • Vrbas
          • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Ne sme da se slepa neregistrovan... al ako te ne uhvate onda moze
          SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Djolee
            CBC Veteran
            • 03.04.2006
            • 160
            • Nis

Bas tako

Neregistrovan auto ne sme da se vuce,moze da se preveze slep prikolicom.Mada...

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

A probne tablice.

Comment

• Shazalakazoo
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2007
                • 545
                • Beograd

Saobracajni policajac mi je rekao da neregistrovan auto sme da se slepa. Cak ne mora kruta veza i moze da se upali zbog kocnica i serva. On je rekao da nereganim vozilom ne sme da se upravlja a u tom slucaju upravlja onaj koji slepa... Sad koliko nasa policija zna zakon....

Comment

• SALE
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2005
                  • 841
                  • Banovo Brdo

Vise puta sam slepovao neregistrovan auto i zaustavljali su nas , samo su trazili dokumenta od oba vozila i vozacke.

Comment

• panto
                    CBC Veteran
                    • 04.11.2007
                    • 148
                    • ljubic

U zakonu piše da se šlepati meže samo registrovano vozilo i to samo po danu. Uz dokaz o kupovini vozila, za isto se mogu dobiti,odnosno kupiti, probne tablice u MUP-u ili u nekoj agenciji koja ima otkupljenih tablica. Uz tablice se uplaćuje i osiguranje od odgovornosti za broj dana koliko vam treba. Šlepati auto 150km?

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Tacno tako. Samo na kamion ili prikolicu. Sve ostalo je samo dobra volja saobracajaca da li ce nekog pustiti ili ne, odnosno da li ce svoj posao raditi kako treba ili ne.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                      X