Sredstva za odmrzavanje i magljenje stakala...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

Sredstva za odmrzavanje i magljenje stakala...

Ljudi moze li neko da objasni pravilno koriscenje gore pomenute kozmetike? Kupio sam ova dva preparata proizvodjaca K2,znaci anti-fog i onaj za odmrzavanje vetrobrana i sprecavanje ponovnog zaledjivanja...e sad,mozda sam nesto sjebao,jer kada sam naneo ova dva preparata(anti maglin iznutra a ono sranje za odmrzavanje stakla spolja)po uputstvu(koje je uzgred budi receno na ruskom,pa se nadam da sam pravilno uradio ) znaci oba se naprskaju ravnomerno po povrsini,pa se suvom i cistom krpom prebrise i to je to...e sad,kad sam turio anti-fog iznutra bilo je super 5min a onda je zamaglilo isto kao i ranije,a kad stavih ono sranje za odmrzavanje stakla,poce da mi krcka staklo na dodir a kad sam jutros pogledao auto na parkingu stakla su smrznuta isto kao i pre prskanja! E sad,mozda sam ja uradio nesto lose jer nisam imao uputstvo za upotrebu?Molim i za preporuku proizvodjaca i sredstva,jer je mozda ovo sto sam koristio bezveze...Pozz!
  • ostres
    CBC Senator XXL
    • 01.06.2008
    • 305
    • Zemun

Re: Sredstva za odmrzavanje i magljenje stakala...

Pa sredstvo za odmrzavanje treba da se naprska po zaledjenoj soferci da mi je odledilo. Ne sluzi (bar koliko ja znam) za trajnu zastitu od mrznjenja.
    Znaci ujutru naprskas pustis par sekundi da deluje raspalis brisace i to je to.
    Ovo za magljenje ima raznih sredstava neka su manje neka vise uspesna, ali ako ti bas mnogo magli obrati paznju da li se oseca neki cudan miris (sladunjav) u kabini. To hoce ako malo nedge curka antifriz da pojacano magli. Drugi razlog je (kao u mom slucaju) ako ti isparavas kao sasav pa od tebe magli soferka. Ovaj drugi problem resavas tako sto kupis mnogo veliki auto tako da budes na pola metra od soferke
    Live together, die alone.

Comment

• little
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 912
      • BGD
      • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Sredstva za odmagljivanje ne pomazu bas da se soferka nikad vise ne zamagli. U sustini, ona samo pomazu da se manje magle ili brze odmagle. Uputstvo za K2 si dobro procitao - naprskas, prebrises i to je to. Kada izgubi dejstvo uradis to ponovo.

Inace, ne postoji sredstvo protiv zaledjivanja sofersajbne, to sto si kupio je najverovatnije, kao sto je ostres rekao kada vec ima leda. Ako hoces da sprecis led, stavi karton ili PVC prekrivac preko soferke. Ima toga da se kupi, a mozes i sam da nnapravis

A za magljenje moze da ti pomogne da ukljucis ventilaciju na najace, usmeris u staklo i ne ukljucujes recirkulaciju vazduha.
      "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Magljenje stakala - definitivno najuspešnije sredstvo je deterdžent za suđe... da da... deterdžent za suđe ni ja nisam mogao da verujem... dakle na suvu krpu se naspe malo deterdženta za suđe i nanese na stakla, ono malo zapeni i ispari... naravno potrebno je ravnomerno ga naneti da ne bi ostalo musavo staklo... nakon toga... nema te vlage koja će ga zamagliti znači 100% provereno... dešavalo mi se da u autu ne mogu da dišem od vlage, ali stakla ne magle ni najmanje. Naravno, jasno je da se to skida nakon pranja stakala i da je posle potrebno naneti opet deterdžent.

Zaleđivanje stakla - nažalost protiv zaleđivanja još uvek jedino karton pomaže efikasno Ali kao što je već rečeno postoje sprejevi za brže odleđavanje koji se naprskaju i odlede staklo za minut-dva.

Lično ne koristim ni jedno ni drugo... protiv magljenja stakala se uspešno borim pomoću klime... uključim je i ona valjda izvlači vlagu i stakle se ne magle ni malo, a kada mi zalede stakla onda uključim zadnji grejač i ventilaciju stavim da duva na šajbu čak i kada je auto tek upaljen pa duva hladno... uz samo malo strpljenja (od par minuta) postižu se sjajni rezultati
        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

Working...
        X