Licitacija na carini?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan1
    CBC Veteran
    • 27.10.2004
    • 137
    • Beograd

Licitacija na carini?

Danas mi drugar u teretani kaze da je cuo da se preko carinske licitacije(kad carina prodaje zaplenjena kola) vrlo povoljno moze doci do atraktivnih modela.Naprimer na prosloj licitaciji je otisla neka VW Bora neki top model sa oko 200KS za svega 7000 eur,dosao samo jedan covek i uzeo je za pocetnu cenu.Kaze mi da sada imaju i neki A6 2.5TDI iz 2001 godine pocetna cena ce mu biti valjda 10000 eur(steta sto nisam trenutno pri cashu inace bih otisao da pokusam da ga pazarim sto povoljnije).Kaze mi da ce licitacija biti 24.6 a da su vozila izlozena na nekom carinskom placu na bezaniji(nemam pojma gde li je to,mozda neko od vas zna) i da ce moci da se vide 23.6.

Mene interesuje jedna stvar,da li je neko od vas uzimao auto na taj nacin?
    Zvuci mi primamnjivo i zanimljivo,treba to imati u vidu po meni.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Ne primaj se bezveze. Tu postoji uigrana ekipa koja na vreme sve osmotri i pokupuje sta valja.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Licitacija na carini?

Originally posted by Stefan1
      Mene interesuje jedna stvar,da li je neko od vas uzimao auto na taj nacin?
      Zvuci mi primamnjivo i zanimljivo,treba to imati u vidu po meni.
      Pa sad, ja jesam davno...
      Ne verujem da se nešto promenilo ali postupak ide ovako..
      Ono što je zanimljivo nema šanse da kupiš jer je već prodato ili dovedeno u takvo stanje da ti ne misliš da se iplati. Postoje ekipe koje to rade godinama i lepo podele izmedju sebe šta im treba, ostatak ide buraniji.
      Na samoj licitaciji se deli neka kinta da se pametno odlučiš da odustaneš ako si neobavešten pa uletiš u šemu. Ako si "nekulturan" pa nastaviš, digne se toliko da ti se ne isplati kupovina pa sledeći put. Ovom su malo doakali sa podizanjem učešća ako se predje razumna cifra, ja sam prisustvovao licitacijama gde se ladno dizalo po recimo 5 tisuća evra samo tako Sad je to malo teže.

Sve u svemu nemoj puno da se zalećeš i nadaš. Treba da odeš da vidiš, uplatiš neki auto i znaćeš koliko vas je zainteresovanih. Licitacija mora da ima tri učesnika po kolima da bi počela, dva ortaka dignu mizerno cenu u treći kao kupac kaže zadnji cnu i to je to.

Jedan sam može da licitira tek na slobodnoj pogodbi ali je to tek posle dve ili tri neuspele licitacije, ta brojka stoji pored svakih kola u oglasu, koja je licitacija po redu.

Eto sa srećom...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• driver
        CBC Član
        • 17.01.2005
        • 63
        • Beograd

A Bora je atraktivan auto ))
        It aint about power dude! It's all about balance (Keiichi Tsuchiya)
        Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Vise puta bio i pokusavao da uzmem nesto al kao sto je vec receno nisam imao sanse.
          Cak sam i jednom isao sa debelom vezom glavnim ljudima i imao 3 svoje uplate za kombinaciju i ciljao jedan MC za koji sam samo ja imao kombinaciju jer je redak a ja sam znao gde su delovi koji fale I pored toga nisam nista uspeo. Ne pitaj zasto. Tad sam i konacno odustao i rekao da nema sanse.
          Vec ti je receno zesca ekipa i ti si tu niko i nista.
          Prisustvovao svacemu (tucama, pretnjama, dranjima, cak i tome da auto ili motor ode daleko iznad realne vrednosti (preplacen) pa sam batalio sve to.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Mogu samo da potvrdim ono sto su rekli svi iznad mene....ista iskustva

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Moglo je to ranije nekada,skoro nisam isao propustio sam jednu prosle godine sve sto je atraktivno otpisi

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Imas Mercedes, BMW ili nesto drugo skupo a stranac. Nemozes da ga registrujes. Skines agregate, menjac, tapacirung.... Ostane samo skoljka s blokom. "Napustis ga" tj. ostavis ga na utrini i prijavis policiji. On ide u carinski depo a dalje postupkom dolazi na licitaciju. Za sve je ostale na licitaciji to je auto u koji treba uloziti gomilu para za nedostajuce delove. Ti imas sve te delove u garazi i licitiras mnogo vise od ostalih. Naravno dobijas na licitaciji, sklapas ga i vozis... Jos jedna interesantna stvar automobil uz broj sasije dobija najcesce neki broj ukucan i pecat drzave i drzava garantuje za njega .... Za sve ovo gore treba ti ekipa, a ekipa je mnogo dobro uhodana i radi te stvari godinama. Normalno je da se tokom 90tih gornja procedura nije ni radila jer si mogao bez maltretiranja da registrujes kraden auto regularno i da ga vozis. Danas licitacije ponovo postaju aktuelne jer su jedini nacin legalizacije automobila...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• srle1
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 320
                  • Beograd

Ćale pre pet godina pazario tako dvoja kola na istoj licitaciji, Suzu i MB 123.Ja sam bio prisutan,cene su nisu izišle previsoko,čak su bile pristojne.Suza je izgledala iznutra i spolja perfektno ali se brzo rasklimala i brzo je prodata,MB je bio besprekoran i spolja i iznutra,motor i sve drugo perfektno, i sada se vozi Što se tiče podizanja cena,bilo je toga ali se nije išlo u nerealne cifre,mada za te pare jedino kada bi čovek TAČNO znao šta uzima...Mi smo tad išli na sreću i isplatilo se,ali to je uz principu kao loto...
                  Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• -Vedran-
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 3255
                    • Beograd

Moj kum je jedna od tih uigranih ekipa...samo sto ni on ne moze da dodje do nekog zesceg auta,vecinom uzima malo starija kola.

Pricao mi je jedanput su dosli neki likovi sa oruzjem i zapretili im svima kako niko ne sme da licitira dok oni kupuju!Svasta se dogadja tamo!
                    Power of dreams !!!

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

dosli neki likovi sa oruzjem
                      A ovi ostali nisu bili naoruzani,sila bog ane moli,serbska posla

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

Pa bez obzira da li su ostali imali ili ne,ali kada ti uleti 10 ljudi sa oruzjem i pocnu da prete ,ti bi kao i da imas pistolj ili nesto slicno potegao!
                        Power of dreams !!!

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Ma pravi divlji zapad To se stalno desava tamo?

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Ma nije stalno tako...on vec godinama ide na te licitacije i samo nekoliko puta im se nesto slicno desilo.
                            Power of dreams !!!

Comment

• dintel011
                              CBC Senator XXL
                              • 12.03.2005
                              • 348
                              • Beograd, Vidikovac

Da, najbolja kola uzimaju odredjeni krugovi, to je tacno.
                              Ako uplatis ucesce 10%, ne moze niko da ti zabrani da licitiras.
                              E sad posto kola ne mogu da se upale pre licitiranja i sva nose oznaku "NE ISPITAN" ili "NE KOMPLETAN", to je druga stvar.
                              Zato pravu sliku stanja auta imaju samo ljudi koji imaju nekog na carinskom placu.
                              Ovo sve pricam za plac kod hotela "NACIONAl".
                              Kako je na drugim placevima ne znam.

Comment

Working...
                              X