Tuzba zbog ostecenog kolovoza?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bluemax
    CBC Član
    • 21.06.2008
    • 10
    • Beograd

Tuzba zbog ostecenog kolovoza?

Da li neko ima iskustva sa nadoknadom stete u Srbiji, uzrokovane rupom u kolovozu? Iscepao sam gumu i ostetio felnu tako sto sam upao u neobelezenu rupu na vrlo prometnom mestu u Bg. Policija je napravila uvidjaj, izvrsio sam procenu stete kod osiguranja, i poslao sam zahtev za nadoknadu stete Beograd putu. Oni su kao ispitali slucaj, i otkacili me jer zahtev "nije osnovan".

Isplati li se juriti Beograd put preko suda, i kolike su sanse da se izvuku pare za stetu (~300 EUR + izgubljeno vreme i zivci)? Policija je u zapisniku utvrdila da je rupa neobelezena, i da je predstavljala opasnost za saobracaj, i podneli su prijavu protiv odgovornog lica u BP. Najvise bih zeleo da ih tuzim zbog njihove bahatosti, jer je krivica definitivno njihova, a trebalo im je jos par dana posle ovoga da zakrpe tu rupu (iste veceri su samo nasuli sljunak koji je za par sati nestao, tako da je rupa stajala tu danima).
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Tuzba zbog ostecenog kolovoza?

Obavezno teraj na sud. Takvu bahatost ne treba dozvoliti. Guma i felna manje-više ali sutra će neko biti povređen zbog takvih stvari... Lično bih ih gonio na sudu i još bih tražio povod da im uzmem još više para.
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

I ja sam zveknuo u jednu rupčagu na gazeli kad se ide prema Sava centru, mislio sam da mi je točak otpao. Sva sreća guma je neoštećena, al felna se iskrivila, morao sam da je ispravljam...

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Takva tuzba nije losa ideja. Jedino sto treba naci nekog advokata koji ima iskustva u takvim (slicnim) stvarima. Citao sam da su u Leskovcu gradjani masovno tuzili neki gradski organ zbog ujeda pasa lutalica i, sto je najlepse, DOBILI sve sporove. Steta je sto se odsteta naplacuje iz budzeta grada, tj. opet na kraju svi mi placamo sami sebi, a onaj odgovoran za to prakticno nikad ne odgovara .

Dakle dobar advokat, pogodba na % po zavrsenom poslu (naplati), mene na kraju u kafanu zato sto sam dao savet i to je to.

samo napred !!
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by bluemax
          i podneli su prijavu protiv odgovornog lica u BP.
          U zapisniku koji imas ti pise broj zahteva za pokrenja prekrsajnog postupka (5-XXX-XXXXX). Odes u Timocku, vidis sta se desava sa prijavom, i ako su oglaseni krivim, na osnovu toga lagano dobijas naknadu stete. Mozda na Sudu, mozda kroz dogovor sa njima, zavisi koliko si sposoban,
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Koliko si cekao policiju da dodju na uvidjaj i da li si u pozivu rekao sta se desilo?
            Meni je poznanik koji je radio u Beograd Putu rekao, da cak i kad sud presudi u korist okrivljenog, oni samo ignorisu i ne placaju.
            Doduse uzmi ovo sa rezervom, jer mislim da je vreme divljeg zapada proslo. Da sam na tvom mestu , tuzio bi ih.

Comment

• FiestaRS
              CBC Veteran
              • 21.01.2008
              • 128

Tako sam ja pre 2 nedelje odvalio karter na autu
              Tuzba!

Comment

• bluemax
                CBC Član
                • 21.06.2008
                • 10
                • Beograd

Isao sam u Timocku, ali su me poslali na Savski Venac, tako da jos uvek ne znam sta se desava sa prijavom.

Inace, policiju sam cekao oko 30 min, i pri pozivu sam rekao sta se tacno desilo.

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Originally posted by deki-ascona
                  Steta je sto se odsteta naplacuje iz budzeta grada, tj. opet na kraju svi mi placamo sami sebi, a onaj odgovoran za to prakticno nikad ne odgovara
                  Da, ali ovako im ostaje manje da pokradu.

Comment

• bluemax
                    CBC Član
                    • 21.06.2008
                    • 10
                    • Beograd

Samo da javim konacni rasplet: stetu sam naplatio od kasko osiguranja (izvukao oko 70% potrosenog, najvise zbog kursne razlike u tih par meseci), a kasko kuca je uspela da to naplati od Beograd puta, tako da bar nisam izgubio bonus.

Bio sam i u sudu da svedocim, i tamo su mi rekli da imaju gomilu slicnih predmeta i presuda protiv BP. Ne znam koja je konacna presuda protiv njih, ali mislim da su definitivno kaznjeni (i firma i odgovorno lice), jer je slucaj bio potpuno ocigledan...

Comment

• Williams
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2006
                      • 556
                      • Beograd- Cerak

Svaka cast! Steta sto posle nove godine, dragi nam putari nece imati nikakvu odgovornost...

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Nego ko?

Comment

• YUgisa
                          CBC Senator XXL
                          • 05.06.2008
                          • 793
                          • Subotica
                          • Yugo 1.1 EFI

Ti... Sve ce da se svodi da nisi prilagodio voznju uslovima na putu...
                          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Srga
                            CBC Član
                            • 10.09.2009
                            • 12
                            • Surcin

Jos gora stvar od rupa su "ispupčenja" na putu

Pre dva meseca ortak zeznuo auspuh u Gospodara Vučića (deo ulice bliži Obilićevom stadionu) gde se na sred trake toliko asfalt izdeformisao da viri 20cm od nivoa puta. Auspuh je već bio dotrajao - pa nije dizao neku frku, međutim ja jutros tuda prolazim i skroz zaboravio na taj deo ulice kad me samo "zvučni krljajući signal" odozdo obavestio da je brdo i dalje tu posle x meseci.

Ne mogu da verujem da to tako dugo ne mogu da srede... Uostalom jel postoji neki telefon gde mogu da se prijave pojedini katasrofalni delovi puta? Cenim da tu svaki spušten auto ostaje bez prednjeg branika...

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Da li je mozda jos neko imao iskustva sa tuzbom? Posto je ovo prica stara vec godinu dana... Da li se nesto promenilo?

Imao sam peh sa "rupicom" pre nekoliko casova. Izasla je policija i napravila uvidjaj. Sada cekam zapisnik 15-20 dana (kako mi je rekao cika plavi), a onda u osiguranje.

Comment

Working...
                              X