Ford Mondeo 2.0 TDCi....vase misljenje!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: Ford Mondeo 2.0 TDCi....vase misljenje!?

E sad to sa poliranjem ne znam ali ovo je retkost da bude tako ocuvana, a sad dal su je polirali ili ne to vec ne znam! Sto se krila tice nisam nista cudno primetio, mozda je na slici tako ispalo. Inace jutros sam opet isao da jos malo pogledam i da se dogovorim za sutra ujutru za servis ali mi prodavac rece da je rezervisao neki ciga pa ako on posle servisa odustane onda mogu ja...

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Nemoj da zuris...Mondeo nije auto koji se lako prodaje u Srbiji. Ako je taj tako dobar, probaj da spustis cenu, jer taj prodavac je sigurno presrecan sto ima ozbiljnu musteriju za njega.

Video sam par primeraka na polovniautomobili.com, recimo 2003. za 6.500. Treblo bi to proveriti. Takodje vidim i Focuse 2005. karavan TDCi 1.8 za 8.400.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

evo ja ti dam mondeo karavana 2005 sa pravih 130000km za 9000€
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
          E sad to sa poliranjem ne znam ali ovo je retkost da bude tako ocuvana, a sad dal su je polirali ili ne to vec ne znam! Sto se krila tice nisam nista cudno primetio, mozda je na slici tako ispalo. Inace jutros sam opet isao da jos malo pogledam i da se dogovorim za sutra ujutru za servis ali mi prodavac rece da je rezervisao neki ciga pa ako on posle servisa odustane onda mogu ja...
          Nisi me razumeo! Koža na volanu je ispolirana od upotrebe, u smislu - potpuno je glatka i ravna, nigde onih specifičnih porica kakve imaju novi kožni volani. Isto tako izgleda i koža na sedištu, osim što je i dodatno pohabana i ispucala, i to na suvozačkom sedištu! Ne mogu ni da zamislim kako izgleda vozačko!

PS: Ako ciga odustane posle servisa, zašto bi ga ti uopšte gledao?

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

MEni deluje bas ocuvan, osim tog prednjeg levog krila koje je sigurno farbano. Slika najbolje pokazuje razliku u boji, tako da ti preporucujem da svako vozilo uslikas i da onda pogledas na kompu da li neki deo auta strci sa bojom. Tako da obrati paznju na to, jer se vidi razlicita boja. Ako je samo krilo zamenjeno/prefarbano verovatno nije nista strasno. Po meni cukanja, nisu strasna da bi se takav auto kupio, ali da karoserija nije dirana/pomerana.
            Sad vidim, bar sa slike i da se razlikuje u boji i prednje desno krilo, sto bas i nije dobro. Vidi se razlika na A stubu gde krilo nailazi na njega. Ako se sudi po slici, izgleda da je onda bio udaren od napred, tako da 4ovro ociju, ili idi do nekog limara jer oni to pravale cim ga pogledaju.

Sto se tice volana po meni nema brige, jer posle 130.000km mora da se usija, mada sam cuo i da farbaju sa farbom za kozu. Ali opet, ne deluje mi tako.
            Na nekim vozilima nema tih pora na kozi, tako da...

Sto se tice plivajuceg, jbg problem jeste, al opet ako je vozen na otvorenom i ako je pazen moze da predje i vise od tih 150.000km o kojima svi pricaju, a plus sto niko nije siguran da je i ta km na satu prava. Njega ti donekle mogu proveriti na servisu, ne sme da zvecka, kad usporavas da trza, i ne sme da trese auto. Ako je pri kraju zvecka i klapara/tako neki zvuk kad je zagrejan auto.

A da, a ciga je verovatno navlakusa da se uspanicis, tako da polako. Sto rece neko gore, nije bas da se otimaju oko Mondea karavana.

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

istina je da je suvozacevo sediste za tu km previse izguljeno, ne znam koji je kvalitet te koze, ali kad na hyundaiu na 130tkm pravih, sedista nemaju nigde tackicu, i sjaj volana o kom se prica isto na toj km nema sanse da se sjebu godovi oni mali, na c klasi mojoj je sad 115tkm, volan je i dalje ko nov, sve one tackice ima skroz

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

To za cigu sam namerno spomenuo jer oni vole velike aute! pre otprilike godinu dana firma u kojoj moj matori radi je prodala A6 2.5 tdi quattro u full-u nekim ciganima!
                Elem, ovih dana opet idem do placa pa ako je auto jos uvek tu vodim ga u servis, pa ce da vidimo! Inace ni ja vise nisam pametan tako da cu od sada gledati ipak generalno stanje vozila, a manje potencirati na odredjenom proizvodjacu/modelu! U obzir osim Forda dolazi i 307, Ibiza, Laguna, Megane....
                Primetio sam i ja to sto spominjete za sedista ali sam mislio da je to koza i da je to normalno...
                Mondeo mi se najvise svija u onoj limuzinskoj izvedbi ali sa 5 vrata tj. sa zadnjim brisacem, inace nisam imao puno prilike da se vozim istim modelom otprilike tog godista, mozda 1-2 puta, a auto je ostavio veoma pozitivan utisak na mene! Otuda i cela ova prica...

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Sutra sam obavezom u Kv-u, pa cu pogledati ovo:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... dci/104212

Comment

• srdjanissan
                    CBC Senator XXL
                    • 20.11.2008
                    • 720
                    • beograd

primera ti je odgovor na lagunu ali kod nas manje zastupljena zbog konkurentnosti (posto nissan i reno su u partnerstvu jelte)
                    ako ti cena nije presudna,ja sam za sebe gledao ovo http://www.mojauto.rs/polovni-auto/297574 jeste da je malo jaca cena od te lagune,ja mislim da kada sam ga zvao pre da se raspitam,posto sam ja prodavao nesto pa sam mislio tako nesto da uzmem ali odustah od prodaje, ovaj covek je nesto oko 9500e kao poslednja cena.Inace 40000km,1.8benzin nissanov motor da kazemo "drugaciji" auto na ulici od lagune kojih ima krs,registrovan.....
                    kad koči,cepa gume i prevrće se!
                    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Iskreno, mozda bih i dao toliko novca pod uslovodm da me u neko skorije vreme ne cekaju ulaganja tipa kvacilo i ostali visokobudzetni delovi! A i ta Primera koliko god bila kvalitetna kao auto meni se jednostavno ne svidja ali opet napominjem ako bih se nasao odlicno ocuvan primerak razmislio bih 2x.
                      Jos jedno pitanje u vezi Forda ali je ovog puta u pitanju Focus. Na placu u bloku 44 sam jedno pa sigurno mesec dana pre Nove video jedan Focus: http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... ocus/87563
                      Izgledao je ocuvan kao onaj Mondeo, a jedino sto je vizuelno zapalo za oko jeste sto su mu branik i krilo izgrebani odnosno ocesani. taj auto je tada kostao 9990eur. Posle Nove sam opet bio u obilasku istog placa i cena je bila 9200eur, a sada slucajno videh da je 8990eur! E sad ili je tezak krs ili narod stvarno nema para pa polovnjaci polako ali sigurno bivaju jeftiniji!

Comment

• srdjanissan
                        CBC Senator XXL
                        • 20.11.2008
                        • 720
                        • beograd

pa za ovu primeru sto sam ti ja rekao ne mogu tacno da se setim da li je kupljena ovde i da li je covek prvi vlasnik,ima toga i mani je bila malo cudna u pocetku ali kazem ti kada sam u nissanovom servisu seo u nju,pa da lici na neku staru zastavu kupio bih je kako ekstra izgleda ,pa imas osecaj da si u nekoj vrh limuzini npr audiu sa onim centralnim multifunkcionalnim stubom i displejom.i to je bila dizel,okrenuo sam kljuc,auto je upalilo i ne cuje se tisi je od mnogih benzinaca.I sa ovom od 40tkm do imas bar 2godine da se vozis i to ako prelazis po 30tkm godisnje do velikog servisa,lamela ti je na oko 150tkm to je jos jedno 3-4godinevoznje,sta je za auto 40tkm.Ma kod nas na placevima ti je sve ili preslo boga oca ili lupano ...dobre prilike brzo odu,bez obzira koliko kostaju.
                        najbolje ti je da odes kod coveka koji se bavi uvozom i sednes sa njim kazes mu ocu takav auto u tom opsegu para sa tom kilometrazom,motorom,oprempm i najmanji rizik ti je tako i takav ces verovatno dobiti.Posto oni imaju dil sa ovim stranackim auto placevima i ljudima koji prate oglase i u kratkom roku mou da ti predloze nesto

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                          Sutra sam obavezom u Kv-u, pa cu pogledati ovo:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... dci/104212
                          I, kako ti se čini? Ja sam moju lagunu pre nekoliko meseci platio 10.000€, isto 2004. godište, ali u luxe dynamique opremi (navigacija, cruise control, sedišta u kombinaciji koža/alcantara, alu 17', parking senzori, cabasse auditorium sa 8 zvučnika, senzori za kišu i svetla, zavesice...) i auto je savršeno očuvan... čak mi je i majstor prokomentarisao da mu retko dođu toliko dobro očuvane polovne lagune.

Na laguni OBAVEZNO pogledaj nalepnicu koja se nalazi na desnom stubu, kada otvoriš prednja desna vrata. Na njoj osim VIN broja postoji i oznaka za čije tržište je automobil. Ovo proveri da ti ne bi uvalili engleza. Ne bi bilo loše i da svratiš kod nekoga ko će ti kompjuterom iščitati VIN, jer su česti falsifikati, tj. broj na automobilu se ne slaže sa brojem na centralnom kompjuteru auta.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

E da, zaboravih da kazem za tu lagunu! Zovem ja coveka on se javi, ja mu odma kazem kako sam samo taj dan u Kv i ako bih mogao odmah da dodjem cisto da vidim, a on meni jel sam ozbiljan kupac i uhvatio se za to ko zeka za sargarepu! Kad sam mu rekao da ja nisam finansijer vec da bi to trebalo i moj matori da vidi, a pritom sam iz Bg-a poceo je sa pricom kako bi mogao uvece pa kako ce me zvati da mi kaze kad uvece...tako da sam odustao.

Comment

• srdjanissan
                              CBC Senator XXL
                              • 20.11.2008
                              • 720
                              • beograd

sudjena ti primera

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

A sto ne bi uzeo benzinca, da te ne boli glava oko razmisljanja da li ce ti otici plivajuci zamajac ili dizne ili pumpa visokog pritiska...?

Inace, nikad mi nije bilo jasno zbog cega je mondeo a i uopste ford kod nas potcenjen i po cemu je to npr. passat bas toliko bolji ja bih uvek pre uzeo mondeo, a pogotovo zbog toga sto se vw krade. takodje i fokus je npr. odlican auto u svojoj klasi ovde ljudi maltene vise cene skodu oktaviju nego mondeoa o VW da i ne govorimo.

Comment

Working...
                                X