Procena vrednosti automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Procena vrednosti automobila

U pitanju je Ford KA, 1,3ccm, 37KW, '98 godiste. Auto je u odlicnom stanju, dajem servisnu knjizicu iz koje se vidi da sam mu mnogo toga promenio i redovno ga odrzavao (pise po datumima i km, pecatirano od FORD servisa). Kod mene je od 2004. godine i do dan danas sam njime presao 33.000km. Sto se tice ostatka predjene kilometraze, pogledati OVU temu. Gume su Michelin, sve 4 nove (presle ne vise od 5.000km) a imam i 4 Winter1, 2 nove kupljene pre dva meseca a dve prosle godine i presle ne vise od 2.000km. Motor u odlicnom stanju, limarija takodje dobra. Nema vidljivih tragova korozije, mozda na jednom,dva mesta maaalo, ali se ne siri. Lavlja kandza. CD plejer sa 2 zvucnika. Uvezen iz ja mislim Nemacke.

Koliko mislite da bih mogao da ga prodam, da vidim da li se poklapamo posto ja imam neku cifru u glavi?
  • Markoni147
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 537
    • Beograd, Zvezdara
    • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Re: Procena vrednosti automobila

Oko 3000 EUR, specifican je auto, mozda moze i vise ali pitanje je da li si strpljiv, ili zelis sto pre da ga prodas...
    Pozdrav
    SEAT Klub Srbija

Comment

• Ogi
      CBC Senator XXL
      • 07.10.2007
      • 309
      • Beograd
      • Hyundai i30 1,4

Automobil je na prodaju. Nadam se da ce da mi odobre oglas pa pogledajte.

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

Uh, znam da ne volis ovo da cujes (nisam ni ja kad sam prodavao stari auto) ali cena je verovatno prevelika (i to ne za 100-200 eura). Ali ako ne zuris svakako ne skodi da neko vreme bude oglasen po vecoj ceni.

Samo te podsecam da nov slican auto sa boljom opremom kosta 6000 e ovih dana (spark naprimer) a tvoj je ipak 10-11 godina star jbg ... sta da se radi ... kriza
        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Spustio sam cenu na 2800 evra.

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Ka nije bas prodajan auto,mada je simpatican i prigodan za grad..2600e kesa racunaj otprilike,zbog krize i pada vrednosti vozila.Nemoj da gledas u oglase sto neki jos cene golf2 3soma..mozda ga i prodaju
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• misa lab
              CBC Član
              • 25.03.2009
              • 29
              • Cerak 011

Kao sto rece @aivan, verovatno nije lako za cuti ali sada definitivno nije vreme za prodaju kola... ustvari nikada nije bilo gore vreme, komsija mi radi vikendom na Bubanj potoku na overi ugovora i kaze da je ranijih godina bilo po 15-30 komada dnevno a sada jedan ili nijedan. Moja preporuka ti je da ga prodas prvom ko je ozbiljan kupac i ponudi ti cash (2500-2600) jer mu definitivno cena nece ici gore ako cekas neko bolje vreme....

Comment

• Ogi
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 309
                • Beograd
                • Hyundai i30 1,4

Ok, preporucite mi nekog za 2500-2600 i dacu ga...

Comment

• karaburdjanin
                  CBC Početnik
                  • 02.04.2009
                  • 1
                  • Beograd

Jel moze neko da mi kaze odprilike vrednost ovog automobila

Skoda Fabia karavan 2001.god 1.4 MPI 75 KS presla 90000,ABS,Radio/kasetofon,zeder,podesiv volan,metalik farba,air bag za vozaca i suvozaca

Comment

• Ogi
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 309
                    • Beograd
                    • Hyundai i30 1,4

Danas sam usmeno dogovorio prodaju za 2700 evra.

Sutra bi trebalo da odemo do neke agencije da odradimo Ugovor. Ja nisam siguran kako to funkcionise. Koliko sam se raspitao, u agenciji potpisemo Ugovor i onda ne moramo ni da overavamo u sudu. Onda ona meni daje pare a ja njoj saobracajnu i onda ona sama (ili preko agencije) ide u SUP da odradi prenos na njeno ime (nadam se da joj ja nisam potreban za ovo jer nemam vremena da cekam dva sata u SUP-u za vreme radnog vremena). Da li je ovo tacno?

Da li mi posto potpisemo Ugovor mozemo da sacekamo jos dan, dva pre nego sto ja njoj dam auto a ona meni pare? To dalje nema veze sa agencijom?

Imam problem jer na poslu se ne zna do kada ostajem a moram u agenciju a ono sto je vrlo vazno, moram i da proverim ispravnost novcanica a ne znam da li to neka menjacnica hoce da uradi (za pare ako treba) a ako ne onda cu uplatiti na racun pa ce oni ujedno i proveriti...

Da li znate neku agenciju koja radi ovo a da se nalazi na Novom Beogradu u blizini kafica VAGON, to bi mi najvise odgovaralo?

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Prosetaj se pored vagona i osmotri ima li agencije, a policija ti radi i subotom do 20h, tako da sve mozes obaviti i bez agencije
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• aivan
                        CBC Senator
                        • 28.02.2006
                        • 247
                        • Bograd, Mirijevo

Ne znam tacno kako to ide ali agencija ce sve da obavi, cini mi se. Ja kad sam prodavao auto jedina obaveza mi je bila da odem u agenciju, pokazem licnu kartu i potpisem ugovor, sve su oni obavili sami za novog vlasnika, ja nisam morao da se cimam nista.
                        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• vlasina
                          CBC Početnik
                          • 26.03.2009
                          • 4
                          • srbija

molim procenu sledeceg automobila.
                          reno megan 1.6 16v, 2002. god. ac klima, putni racunar, 4 air bega, fabricka muzika i na volanu, multi volan, ABS,ASR, automatik, BG table, bele boje, ... Vredi li dati za ovo 4300 e. Molim brzi odgovor jer covek nece da ceka.

Comment

• ToNcA
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2006
                            • 868
                            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                            • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Ogi
                            Danas sam usmeno dogovorio prodaju za 2700 evra.

Sutra bi trebalo da odemo do neke agencije da odradimo Ugovor. Ja nisam siguran kako to funkcionise. Koliko sam se raspitao, u agenciji potpisemo Ugovor i onda ne moramo ni da overavamo u sudu. Onda ona meni daje pare a ja njoj saobracajnu i onda ona sama (ili preko agencije) ide u SUP da odradi prenos na njeno ime (nadam se da joj ja nisam potreban za ovo jer nemam vremena da cekam dva sata u SUP-u za vreme radnog vremena). Da li je ovo tacno?

Da li mi posto potpisemo Ugovor mozemo da sacekamo jos dan, dva pre nego sto ja njoj dam auto a ona meni pare? To dalje nema veze sa agencijom?

Imam problem jer na poslu se ne zna do kada ostajem a moram u agenciju a ono sto je vrlo vazno, moram i da proverim ispravnost novcanica a ne znam da li to neka menjacnica hoce da uradi (za pare ako treba) a ako ne onda cu uplatiti na racun pa ce oni ujedno i proveriti...

Da li znate neku agenciju koja radi ovo a da se nalazi na Novom Beogradu u blizini kafica VAGON, to bi mi najvise odgovaralo?
                            U 22. bloku (nove zgrade) imas agenciju koja radi prenos vozila - ne secam se kako se zove ali mogu da pogledam u sledecih 20 minuta i da ti pustim PP (da ne ispadne reklama posto sam to samo video da rade, a nisam nista radio preko njih). A imas i pored Imel zgrade (ekspozitura Intese) isto agenciju koja se time bavi, kao i medju onim lokalima u nizu prema Imelu na Bul. Z. Djindjica kada se krene prema Plazi.

U 22. bloku se nalazi u novim zgradama u kojima je i Blue Market (vidi se od Vagona), samo iza coska od marketa.

Nadam se da sam ti pomogao.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Ogi
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 309
                              • Beograd
                              • Hyundai i30 1,4

Kakav katastrofalan dan, slusajte sta mi se desilo... na poslu pakao, zurim iz sve snage da se nadjem sa devojkom koja kupuje moj auto i njenom majkom, stizem nekako i krecemo do auta... ja joj dajem kljuceve, saobracajnu, pokazujem joj sta i kako... onda krece da upali auti i...... NECE DA UPALI !!!!!!!!!! Cak, cak, cak i to je sve !!!!!!!!! Ja se bukvalno preznojao u momentu, znaci ne verujem !!! To mi se NIKADA nije desilo. Auto jeste da nije vozen 20 dana ali ona ga je u nedelju vozila 1km normalno... ja ga palio za to vreme par puta, sve normalno, odvezao ga do centra sa Vracara normalno... ja rek'o sigurno je akumulator ali sumnjivo mi sto cakce... ima struje vidim... gleda me keva njena, ja popizdeo, ispadam klasican prevarant a nisam, jedem se, nerviram se, znam da je auto super, znaci nikada se to ranije nije desilo !!! Zovem caleta da doveze svoj auto da upalimo na kablove i on kaze najverovatnije je alnaser, ono sranje kako se zvase sto zakoci ponekada... i kao ajde da ga poguramo da proba da upali i upali !!! Ova devojka u medjuvremenu pozvala nekog drugara koji joj je rekao da odemo do nekog servisa da proverimo... ja znam da tu ne moze nista da se proveri kad' je vec upalio ali rek'o ajde, sve sto ti kazes uradicemo, bilo mi neprijatno strasno... odemo do Fordovog servisa kod plavog mosta i covek joj kaze da upali/ugasi auto par puta uzastopno i kaze AKUMULATOR se istrosio... kaze da je anlaser on bi se pokvario i ne bi ni moglo posle da se upali... ja sam se tu ohladio, rek'o napunice se i ne bi trebalo vise to da se desava zato sto nije star akumulator... mislim da je rekao da nije bilo dovoljno struje da se pokrene anlaser... ja ovoj odmah rek'o da joj vratim pare, popizdeo sam bio, ona me smirivala, njoj se auto mnogo dopao... ja rek'o vozi pa ako ti se to opet desi kupicu ti ja akumulator nov...

Prica se nastavlja... kada sam prosle nedelje odvezao auto odavde gde sada zivim do centra kako bi bio uocljiviji ja cujem nesto oko desnih tockova skripi samo tako, bukvalno kada se prelazi preko neravnina, udubljenja, kao amortizeri, kao neke opruge, kao neki razvaljeni zicani krevet... auto je danima stajao okrenut desnim tockovima ka ulici a tu prolaze autobusi i puno automobila i ulica je sva prljava i gradiliste na sve strane i ja sam ubedjen da se prljavstina nakupila oko amortizera i da bi posle pranja i podmazivanja bilo normalno odnosno ne bi se culo... ali ajde ti to objasni kupcu... jer ona kada je u nedelju vozila 2 minuta to se nije ni culo... i tako mi dok smo isli do servisa i posle kada je ona mene vracala do centra kao da se napuni akumulator ono skripi nevidjeno... znaci ja propao u zemlju, NI TO SE NIJE DESAVALO DO PRE MESEC DANA DOK SAM VOZIO AUTO, EJ !!! Ja pokusao da joj kazem sta mislim da je u pitanju (sta vi mislite, da li je moguce da je od toga?) ali mislim se, mora da zvucim kao lopov i prevarant, znojim se, iznervirao sam se strasno jer ZNAM da je auto super a danas sam ispao lopov najgori, nista ne radi kako treba... ona cak u jednom momentu rece "ovo je bas ozbiljno skripanje" ... i nista, ja joj rekao da ode sutra kod majstora da on pogleda sta je pa da mi javi... jebiga, mnogo sam posten i ovo me je potreslo, znam kako bih se ja osecao u tom momentu... spreman sam da joj delimicno ili u celosti platim popravku ako bude bilo potrebe (iako sam prilikom kupovine snizio cenu za 100 evra) jer ja NIKADA ali nikada ne bih prodao nekom nesto sto je sranje, znaci da sam znao da ce ovo da se desi ja bih prvo popravio pa bih onda prodao, ne bih se ni stavljao u neprijatnu situaciju...

Sta mislite o svemu ovome ?

Comment

Working...
                              X