SUDAR SA "CRNOGORCEM" PLEASE HELP!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djuka
    CBC Član
    • 04.02.2006
    • 83
    • Novi Beograd/Blokovi
    • Peugeot 308 1.6 eHDI

SUDAR SA "CRNOGORCEM" PLEASE HELP!!!!

Ako neko vidi CRVENI MERCEDES 190 tablice BP 370-94 neka javi please 064/1682-183!!!

Trebalo bi da su mu razbijeni napred farovi i hauba savijena.

Naime veceras sam imao udes u jednoj maloj ulici na lionu, naime ma*mun neki sa gore pomenutim autom se zaleteo, zakucao me pred lezeci, izgurao preko lezeceg i bacio na ivicnjak i od siline udarca mi se deformisala leva felna, i raspala guma i sada mi i auto vuce na tu stranu verovatno je otislo rame ili polu osovina, a pozadi mi je razvalio nosac branika, i uterao malo branik ka gepek vratima (karavan passat B3). Hteo je kao da se dogovorimo i samo seo u kola i pobegao lik koji je bio iza koji je ostao da vidi sta se desava je krenuo za njim da ga juri ali nije uspeo da ga stigne.
    Zvao sam pandure odmah izdiktirao im i broj tablica tog crnogorca jos preko telefona, napisao izjavu i sve.. slikali su auto, izvrsili uvidja ali mi rekli u fazonu nista od toga trebace ti godinu i po dana da naplatis, kaze on od proslog februara ima neke izvestaje prilikom sudara sa cnrnogorcima koji pobegnu i jos nisu ti slucajevi reseni, bukvalno ono me deprimirao skroz, kao raspitaj se vidi, i kao nemoj da popravljas auto dok nenadjemo tog sto te udario i smeju mi se (a pre toga mi rekli da nema teorije da ga nadju) panduri totalne debilcine. Prvo nisu ni hteli da vrse uvidjaj kada su culi da je crnogorac u pitanju u fazonu juri ga sam pa mu se na jebi keve (tim recima mi rekli), tek kada sam insistirao onda su uzeli da vrse uvidjaj.
    Ajde molim vas ako neko ima neke informacije sta mi je ciniti, mozda privatni neki vestak (imam od drugara cale je samostalni sudski vestak za saobracajne nezgode a inace radi i u Delta Generaliju) ili nesto trece posto ja pojma nemam i da li uopste moze nekako da se naplati steta, mozda iz onog garantnog fonda.. ovi panduri sto su bili na uvidjaju su totalne debilcine kao u fazonu raspitaj se sam..
    Meni je tetka do skoro dugo godina bila Portparol MUP-a Srbije (otisla u penziju pre par meseci) i sredjivala mi je prekrsaje do sada, ali ni ona se ne razume u ovo, rekla mi je samo da moze da sredi da raspisu poternicu za tim automobiliom (tablicama) ali to mi nista ne znaci bas ce da ga nadju u celom Beogradu.
    Svaka informacija mi je dobrodosla, prvenstveno o tome kako da naplatim stetu a i o tome ako neko mozda vidi pomenuto vozilo.
    Matori neki je vozio preko 50 godina ima mozda cak i 60.
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: SUDAR SA "CRNOGORCEM" PLEASE HELP!!!!

Lično išao bih redom... prvo naći nekoga u BP ko može da proveri čije je auto, ili prosto poneti zapisnik sa udesa u njihov SUP i tražiti ime i prezime vlasnika... e sad verovatno je vlasnik ko zna ko, ali šta te birga... ode se tamo dobar dan - dobar dan, pisaću vam prijavu ukoliko mi ne kažete gde je auto i čiji je... ukoliko ne kaže čiji je, onda njemu prijava i kraj... u takvoj situaciji lično bih bio veoma ljut i grub u smislu da bih mu napakovao da odgovara i za šta je kriv i za šta nije Takođe, 157 puta pitaj ove naše šta da radiš gde god pođeš (policija, osiguranje itd). Takođe, otiđi u svoje osiguranje i pitaj da li oni isplaćuju štetu u slučaju bežanja onog ko je kriv...
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• srdjanissan
      CBC Senator XXL
      • 20.11.2008
      • 720
      • beograd

pomiri se sa cinjenicom isto kao i ja,meni je NP izleteo utraku i imam sve njegove podatke iz polise sve zivo!I oni njega traze od 01.oktobra i kao ne mogu da ga nadju a zapisnik nece da mi daju posto ga nisu nasli i nisu napisali njegov izvestaj,godinu dana im je kao neko vreme ako ga ne nedju onda ti daju ovo sto imas i ides sa time u dunav!Lepo sam kod svog osiguranja trazio da mi urade usluzno(posto je dunav,tj njegovo osiguranje trazilo 100e pa da mi vrate kao kad se zavrsi) uzeo zapisnik od svog,dogovorio se sa covekom sto je bio, kada auto detaljno ispitam da dopise jos neki kvar ako ima i sad popravljam auto i to je to...ovog ako uhvate uhvate,ako ga ja uhvatim uhvatim
      kad koči,cepa gume i prevrće se!
      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• banebg81
        CBC Veteran
        • 26.06.2008
        • 195
        • Beograd

Idi ti lepo i prijavi da ti je naneta telesna povreda, da te danas ceo dan boli glava, rame i obe noge.
        Da si ne sbosoban za bilo koji posao i da mora da ti plati sve što ne budeš radio + psihičke traume od udarca i zato što je pobegao.
        Onda lepo napiši izjavu, šta ti je policija rekla kada su došli na uviđaj pa to pošalji u policiju i u isto vreme ministru policije (ne zezam se).

Pa na kraju, kada sve to završiš, nađeš lepo nekog u SUP u BP (ima ih bar u BG koliko hoćeš) pošalješ podatke i neka mu oni lepo odu na vrata.

Ima da ga nađu za 5 dana jer si ne sposoban za posao, a taj će da završi sa metalnim narukvicama.
        BEZOBRAZLUK

a još je veći bezobrazluk ovih naših džukela od vlasti, ili neka se preregistruju na SRB ili neka ih ukunu iz saobraćaja, šta hoće više, sve pare odoše u CG i onda te još i tako zavlače.

žalim ali, jbg.

Comment

• Djuka
          CBC Član
          • 04.02.2006
          • 83
          • Novi Beograd/Blokovi
          • Peugeot 308 1.6 eHDI

@banebg81
          Upravo to sam uradio tj. nesto cu uraditi veceras. Od caletovog kolege sa posla brat je komandir saobracajne policije bas u BP i uzeo je podatke i kaze sutra idu vlasniku na vrata, pa ce naci i kome je dao ovlascenje. Ovde je u Srb. raspisana poternica za tim kolima i tablicama pa cu valjda naci odgovornog
          Imam i svedoke koji su isto dali izjavi i ostavili svoje podatke u izvestaju pandurima koji su vrsili uvidjaj.
          Idem veceras do urgentnog i ima da im kazem bas ovo sto si mi i ti rekao

A iscimao sam i ortaka kome je cale nezavisni sudski vestak bas za saobracajne nezgode (a radi i u Generaliju) i treba da mi se javi popodne verovatn oda mi odradi vestacenje. Inace drugara prosle godine je u Mirjevu udario lik tako i pobegao ali sa BG tablama i ovaj mu je radio vestacenje i za polomljen migavac i napukao far na sieri je naplatio od osiguranja tog sto je pobegao 54 000 din.

Nadam se najboljem.

Comment

• dulegolub
            CBC Član
            • 04.12.2007
            • 45
            • Beograd, Voždovac

Lepo bi bilo da nas obaveštavaš kako se odvija priča do kraja

Comment

• Djuka
              CBC Član
              • 04.02.2006
              • 83
              • Novi Beograd/Blokovi
              • Peugeot 308 1.6 eHDI

Naravno da hocu

Za sada je samo raspisana poternica za tim kolima, a idem sutra do zamenika nacelnik-a jednog opstinskog MUP-a (koji je i urgirao da raspisu poternicu za tim vozilom) da mu sve ispricam sta je i kako je posto sam danas samo preko telefona nesto ukratko. Nabavio sam i lekarskiu dokumentaciju da sam povredjen tako da ce ga sada sigurno i krivicno goniti po dve tacke bezanja sa lica mesta i zbog izazivanja saobracajne nesrece sa povredjenim licima.

Za sada sam na tome, cekam sada da mi ovaj pandur iz BP da informacije o vlasniku vozila i kome je isti da ovlascenje i cekam da mi se javi od ortaka cale (sudski vestak) sta mi je ciniti, tj. da li da mi on odradi nezavisno vestacenje koje je validno na sudu i da oderem osiguranje od ovog (ukoliko je to moguce u ovom slucaju), nadam se da cu te informacije imati tokom sutrasnjeg dana.

Comment

• Djuka
                CBC Član
                • 04.02.2006
                • 83
                • Novi Beograd/Blokovi
                • Peugeot 308 1.6 eHDI

Nasao sam vlasnika auta u Bijelom Polju

To mi je nasla ova nacelnica i caletov kolega sa posla (kome je brat komandir saobracajne u CG pogranicne ka bosni) maltane u isto vreme, sada to treba da se obavi "kroz papire" tj. da ova nacelnica MUP-a zove prvo nase glavonje iz saobracajne policije da zovu dole njihov MUP i da tu depesu ubrzaju tj. da poternica za vozilom bude aktivna i u CG da bi njihov MUP imao pokrice da tom vlasniku odu na vrata

Inace da bi uopste proverio broj tablica u MUP-u u CG bilo koji policajac mora da navede razlog zasto proverava tablice tog vozila, po meni cudno ali tako je i mnogo zeznuto zato su i ova nacelnica i brat od tog caletovog kolege sa posla cekali da u dispecarskom centru bude neki "nas" covek (od pandura ortak i od ove nacelnice neki poznanik u PG) koji ce da provere to... u svakom slucaju malo zeznuta procedura i da nisam tako dobar sa njima (tj. moji) nikada mi ne bi ucinili tako nesto vec bi cekao najmanje 6 meseci na proceduru, ali dobro posle malo vise od nedelju dana nasli su vlasnika i ja sam prezadovoljan, sada ostaje teza procedura.
                Ne dao bog nikom da se sudari tako sa "crnogorskim" tablicama pogotovo starijim i jos da pobegne taj... ako se nekome i desi savet uzmite mu kljuceve od kola, vezite ga, tucite.. dok ne da pare

Ja u ponedeljak idem po zapisnik i pravac kod vestaka (ortakov cale) na procenu stete

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

super sto si se snasao

mene buni samo par stvari:

1. ako se sudarim sa "crnogorcem" i on normalno saceka policiju, pa krenem u proceduru, jel mi treba pomoc bratanca, komsije devericica, suraka, sestricine ili bilo koga iz CG (ili ko ima kontakte u CG) da bi resio problem?

2. ako taj "crnogorac" pobegne da li sve ide svojim tokom, samo mora da se saceka 6 meseci da se istera do kraja, tj naplate od CG osiguranja? Ovo moze da se formulise i kao : jel dovoljno da policija uradi svoj posao, pa ce kad-tad da se resi?

ovo zadnje sa uzimanjem kljuceva i "prinudne " naplate je tesko izvodljivo, posto ne verujem da moze da se tek tako otme nekome novac. Moze "crnogorac" da pozove policiju, da policija napravi zapisnik, svi odu svojim putem, a od naplate stete - mucak!!

Pitam u smislu : svakome moze da se desi, pa da znamo i mi koji nemamo "kontakte" sta da radimo
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Djuka
                    CBC Član
                    • 04.02.2006
                    • 83
                    • Novi Beograd/Blokovi
                    • Peugeot 308 1.6 eHDI

Pazi sto se tice toga da ako se sudaris pa on saceka policiju koja izvrsi uvidjaj, ustanovi da je on kriv blablabla itd. procedura se zavrsava u roku od mesec dana do 3 meseca u smislu da se tebi steta nadoknadjuje iz garantnog fonda a oni posle to naplacuju od Crnogorskog osiguranja. Takav je postupak (koliko znam) i kada se sudaris sa bilo kojim vozilom stranih registracija, isplacuju ti nasi a onda oni vrse tu istu naplatu od stranog osiguranja.

Ako pobegne (kao sto se meni desilo) procedura nalazka pravog vlasnika u CG iz neobjasnjivih razloga traje od 6 meseci (sto se gotovo nikada ne desava) pa i do vise od godinu dana (obicno oko godinu dana). Jer nas MUP generalno boli uvo. Oni posalju depeshu za CG (i to ko zna kada tek kada se zavrsi zapisnik itd.) da je vozilo to i to izazvalo udes . Onda MUP CG dok primi to pa obradi, pa raspise poternicu (tj. ode vlasniku na vrata) itd. treba dosta dosta vremena (razlog opet bas ih briga da se cimaju u fazonu sto dozvoljavate da vasi drzavljani na vasoj teritoriji voze kola sa stranim tablicama, jer CG su sada takodje strane tablice ) iakota cela procedura moze da se uradi za par nedelja. Posle kada se nadje vlasnik, MUP CG treba da sazna kome je taj dao ovlascenje, pa kada se to sazna ceo postupak se prebacuje opet na nas MUP (ako je dao ovlascenje nekom u Srbiji), pa onda nas MUP juri ovde tog.. ali generalno cela ta procedura traje i vise od godinu dana da bi naplatio stetu. Da je neko teze povredjen u saobracajnoj nesreci (ne daj boze) ili nesto slicno mozda bi se panduri vise potrudili da nadju vozaca a ovako kada je materijalna steta, bas ih briga, ovi koji su meni bili nisu hteli ni da vrse uvidjaj.. kao sta steta je oko 100E, sta se cimas bzvz.
                    Tako da ako se desi da te udari crnogorac 4-oro oci otvorene drzi da ne ide do kola kao po novcanik, telefon i sl. i da zapali ili tako nesto i ni slucajno ne pomerati auto kao sto je ovaj meni rekao da pomerim auto da se dogovorimo, najbolje je ne dati mu da pobegne e sada kako je i koliko to izvodljivo sve zavisi.

Comment

Working...
                    X