Mazda 6 - povecana potrosnja ulja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Mazda 6 - povecana potrosnja ulja?

Slazem se, ali prvo da proba metode u mestu, kao ispirol, nafta ili ATF ulje u kombinaciji sa motornim.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Pa eto izmeris kompresiju i odmah se vidi mnogo bolje sta i kako, a ovo oko dima i potrosnje, ja sam imao auta koja su manje trosila pa se videlo, ali opet mozda i ne mora, ali prosto mi neverovatno da trosi toliko i nista se ne vidi.
      I definitivno uradi ovo sa ispiranjem, tesko da su otisle karike malo je taj motor presao. Za motor je dobro da se zagreje kako valja da sprzi raznorazne naslage po motoru.

Comment

• mazdasest
        CBC Član
        • 21.01.2009
        • 15

Originally posted by bax76
        Ako su karike zapekle, lepo ga poteras na auto put, pun gas u 4 brzini i vozis do Nisa i nazad. Gore nemoze da bude. Narednih par promena ulja radis ispod 5000km. I cepas ga ko blesav, to ce da sagori sve sto je u njemu.
        Cinjenica da ti se cuju ventili(detonacije), govori da si ulenjio auto, i nakupio koksa u njemu, a ni ulje nisi menjao na vreme.
        Tanka kompresija sugerise da tvoj problem verovatno nema veze sa ventilom.
        Ja bi sve probao pre otvaranja motora, kad ga oni otvore, to vise nije to...
        Pa ventili su se culi samo tada pred leto i nije bilo detonacija vec samo su zvecili, ulje sam menjao u normalnim intervalima na svakih 10 000km kao sto je i propisano samo sto sam jos i dolivao non stop pa je uvek bilo sveze((.Letos sam sa njim prosao preko 3000km po evropi i za to vreme sam dolio samo 1l.tada sigurno nije bio ulenjen.sada verovatno i jeste jer svaki dan vozim po ovom krkljancu po gradu ali bar 1om sedmicno izadjem na auto put i tu zavisno od guzve ga poteram i do 200 ako ima prilike.i ja sam zato da ne otvaram motor jer to mi onda iziskuje da mi auto ostane duze kod njih .dogovorio sam da se pre promene ulja ispere sa nekim sredstvom koje se uspe u auto i auto radi 15-20 min u mestu onda se sve izbaci i sipa ulje i prati potrosnja.samo sto sam ja skeptik,mislim da je to slaba vajda.

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Verovatno si u pravu i nece pomoci nikakvo ispiranje, spremi se na rasturanje motora.

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Treba dobro razmisliti sta i kako dalje, dolivanje ulja u toj kolicini je mnogo skup sport, verovatno bi taksi izasao jeftinije a nije ni zdravo za motor, katalizator (koliko tek to kosta)...........

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Pa ako je tebi trosio po malo i sad poceo na veliko onda nema sta, meni se cini da mora da se to otvara, e sad sto je to tako posto je to smesna kilometraza uopste mi nije jasno.
              Znam da ti je sad ovo pisanije ovde zadnja stvar, ali ako mozes javi obavezno sta si na kraju uradio, znacice nekom.

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Sta bi ovde, jesi li resio nesto?

Comment

• melcer
                  CBC Veteran
                  • 04.03.2009
                  • 174
                  • Progar

ako je ona trosila malo, pa sve vise tu karike nisu zapekle sigurno. na jednoj GF, koja je dugo stajala, i zapekle joj karike, uspeo sam da ih otpustim sa WD-40. dva mala WD-a sam potrosio i uspeo, isprskao jedan u cilindre, zavio svecice da ne isparava i ostavio celu noc. sutra upalio, izasao na pravac, poterao dobro, vratio se i ponovio postupak i uspelo je. U jednom servisu sam video kvar na GE modelu, gde je kanal od ulja blizu drugog cilindra i gde je dihtung glave probio i punio drugi cilindar ulja. isto je trosio sve vise i vise, nije se videlo nista na izduvu sem ujutro kad upali zadimi plav dim i prestane.

Comment

Working...
                  X