paljevina potrebna pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MaRe_
    CBC Senator
    • 20.02.2008
    • 248
    • Nish/SRBIJA

paljevina potrebna pomoc

Uhvatio me izgleda neki maler ili sta vec...
    Sinoc kada sam se vracao iz grada upalio sam dugacka svetla koja do tada nisam koristio zato sto se nista nevidi na kracim svetlima je veca vidljivost, ali eto rekoh da probam... na momentima su farovi poceli da menjaju intezitet svetlosti i osetio sam u kabini cudan miris, posle nekoliko sekundi poceo je da izlazi dim iz table tacnije iz ventilacije pored table, ugasio sam auto, farove sve zivo... sutra idem kod elektricara pa me interesuje dali mozda zna neko o cemu se radi??? Kratka svetla rade bez problema i sve to a dugacka nisam vise smeo da palim...
    Inace od letos mi neradi svetlo u tabli,prekidacima,upaljacu i na srednjoj konzoli za grejanje neznam zasto.. nije radilo ni dugacko svetlo pa je od skoro pocelo opet da radi...

MAZDA KLUB SRBIJA
  • ICE_MEN
    CBC Senator
    • 05.01.2009
    • 260
    • Višnjička Banja

Re: paljevina potrebna pomoc

verovatno ti je instalacija slaba i kad dobija više struje tada dolazi do kratkog spoja, dok koristiš kratka svetla troši manju količinu struje i nema toliko opterećenje, mislim da je to i nebi trebalo da bude skupa popravka, samo skini kleme za svaki slučaj radi sigurnosti
    Pravilnik foruma

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Uvidom u pasulj i jagnjecu plecku bih rekao da je nesto pocelo da tinja (gori).

Dobar savet je da skines klemu kad nisi u kolima, aelektricar ce pronaci uzrok.

Dugacka svetla ne trose drasticno vise struje od oborenih (odnosi se na normalna H4 svetla, 55/60 W). Ako si stavljao pijacne sijalice ili one od 100+ W, onda je to uzrok pregorevanja.

Meni je mis (ili nesto slicno) pojelo izolaciju na zici za svetlo u gepeku, pa je pocelo da dimi iz table za osigurace, a uzrok je, pored misa, bio i Kineski osigurac (uredno kupljen na pumpi) koji nije pregoreo nego je otopio sve oko sebe!

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Auto ti je star kao dobra devojka
        Zato i treba prekontrolisati kompletnu instalaciju, jer ne znas sta su prethodni vlasnici radili, a i vremenom je negde izolacija mogla da se pojede, pa da pravi kratak spoj sa sasijom ili drugom zicom...

Kod elektricara u kog imas poverenja, pa nek sve pretrese.

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Kao sto su svi kazali, stara instalacija, toplo, hladno tokom godina i izolacija na zicama propadne. Ja kad sam na autu starom sad nekih 25+ godina radio nesto oko struje, izolacija je bila krta i lomila se cim malo savijes zicu, a na stranu sto je bakar unutra poceo da oksidira sve zeleno po povrsini zica je bilo, katastrofa, sto je zica bila bliza kontaktu ili buksni i oksidacija je bila veca, sto je i logicno jel

Comment

Working...
          X