Treba mi zbog odbitka PDV-a i za auto,i kasnije za opremu,gorivo.Automobil koji bi mi koristio kao putnicki,ali registrovan na teretni.I sto jeftinija varijanta tipa Dacia MCv,Skoda Roomster.Nije losa fora,ali mi je nedostizno ono sto se nudi sto sam ja nasao:Caddy life,Berlingo,Kangoo.A i za njih nisam siguran da se registruju kao teretni ili kao putnicki.Posto im je namena sada kombinovana.Sta vi strucnjaci kazete?
Da li postoji teretni automobil sa pet sedista?
Collapse
X
-
Re: Da li postoji teretni automobil sa pet sedista?
Koliko ja znam, svi pikapovi se registruju kao teretna vozila... Tu mi kao najjeftinija varijanta pada na pamet Dacia Double-cab, ali to ti ne bih preporucio za putnicku namenu. Postoji verzija sa prednjim pogonom, i sa 4x4. Mozda ti nije losa ni Mahindra Goa pickup. Za manja i kompaktija vozila mislim da postoji pravilo da moraju da budu zatvorena/prekrivena/prelepljena stakla na prtljaznom prostoru...(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
-
-
Rubi,sto se ono kaze hvala ti na odgovoruMahindra je preskupa.Cekaj,a Punto,Corsa,Clio.Treba da su bez prozora?To je problem.U prosloj firmi imali smo Punta II koji je bio registrovan kao Van,ali smo ga mi opusteno vozili sa sedistem pozadi.Ali,on je registrovan 2005 mislim.Mozda se od tada promenilo.Evo,sada mi drug kaze da carina ne pravi problem.Problem je u supu kada ga registrujes.Sada,ne znam da li je to tacno.Sta izlazi policajac i gleda da li nema prozore pozadi?
Inace,da do kraja objasnim situaciju.Nisam ja vlasnik firme,ali cu ga ja voziti 24/7.Posto mi je gazda dao zadatak da nadjem takav auto,sada bi mi valjalo bilo sta(sem ove Dacie) posto se zna koja su kola najbolja-sluzbena
Comment
-
-
svaki auto se moze registrovati kao teretni potrebno je da mu se izvade sedista i da ima obavezno pregradu izmedju putnickog i tovarnog prostora,uradi se atest i posle se registruje kao teretno,mi smo par dzipova odradili zbog nize registracije,najsigurnije je da se tacno raspitas u nekoj poslovnici AMSS kakvi su uslovi tacno potrebni za atest.ja znam da obavezno traze pregradu propisno pricvrscenu,PP aparat,nalepnicu sa ogranicenjem na zadnjem delu vozila,sto se stakala tice nama nisu trazili i sumnjam da se zakon promenio no u zemlji Srbiji je sve moguce
Comment
-
-
A doblo cargo, produženi? Pa da naknadno ugradiš sedišta? I nisi napisao da li te zanima benzinac ili dizelaš. I koliko ''gospodska'' moraju da budu ta zadnja sedišta?
Comment
-
-
Originally posted by gorkysvaki auto se moze registrovati kao teretni potrebno je da mu se izvade sedista i da ima obavezno pregradu izmedju putnickog i tovarnog prostora,uradi se atest i posle se registruje kao teretno,mi smo par dzipova odradili zbog nize registracije,najsigurnije je da se tacno raspitas u nekoj poslovnici AMSS kakvi su uslovi tacno potrebni za atest.ja znam da obavezno traze pregradu propisno pricvrscenu,PP aparat,nalepnicu sa ogranicenjem na zadnjem delu vozila,sto se stakala tice nama nisu trazili i sumnjam da se zakon promenio no u zemlji Srbiji je sve moguce
Originally posted by WooodooA doblo cargo, produženi? Pa da naknadno ugradiš sedišta? I nisi napisao da li te zanima benzinac ili dizelaš. I koliko ''gospodska'' moraju da budu ta zadnja sedišta?
Comment
-
-
ti mozes i dzipa da preregistrujes na teretni ,stavis fizicku pregradu izmedju gepeka i zadnjih sedista i cepas,nema veze sa sedistima. Koliko dzipova je registrovano tako da izbegnu 70000din+registracijukad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Comment
-
-
Ima Renault Kangoo Express 1.5 dci sa 5 sedišta, teretni. To je stari model, ali se prodaje i dalje. Cena sa carinom od 20 odsto je oko 13.600e, bez PDV-a."zensko si brate"
Some people are wise and some.. Otherwise..
Comment
-
-
Vec ti je gore navedeno. svaki auto moze da se registruje kao teretno samo je potrebno fizicki odvojiti gepek od kabine za sedenje. Taj deo za pregradjivanje se kupuje u originalu i postoji za svako vozilo osim za ona vozila koja su u izvedbi 4+1 vrata (ovo sam napisao da ne bi bilo prozivki)Normalno u saobracajnoj ce ti pisati teretno vozilo i dozvoljena nosivost i naravno koliko mesta za sedenje. Samo da li si svestan da u teretnom vozilu mora da imas vazeci vatrogasni aparat, posto hoces da odbijas pdv putne naloge i sto sta jos...... ako te zanima auto imam dobla da ponudim onako usput
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
od kada se placa veca putarina za teretni auto i gde mislim u kojoj drzavi. putarina se placa po broju osovina i visini.Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
kada kupis pick up placas putarinu jer je nosivost veca! kada kazem pick up mislim na dzipa sa "kadom" pozadi.
tako bar kazu na tvju kada predstavljaju takav auto.I tako ja znam. imas tamic isti za b i imas tamic isti i za c kategoriju,razlika u nosivosti.
mozda bude da gresim ne za tamic ali za ovo gore,ali prilicno sam uveren zbog informacija koje sam cuo-videokad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Comment
-
-
Kakve veze ima da li vozim sa B ili sa C kategorijom? To je nesto drugo... Evo, progoogl'o sam kako tacno odredjuju sta je koja kategorija...
I kategorija:
Motorna vozila do 1,3 m visine (kod prednje osovine vozila) - motocikli i putnička vozila
II kategorija:
Motorna vozila sa prikolicom ili bez prikolice, visine do 1,3 m (kod prednje osovine vučnog vozila), sa više od 2 osovine - putnička vozila sa prikolicom.
III kategorija:
Motorna vozila visine veće od 1,3 m (kod prednje osovine vučnog vozila), sa 2 i 3 osovine - kombi, autobusi, kamioni sa 2 i 3 osovine.
IV kategorija:
Motorna vozila visine veće od 1,3 m (kod prednje osovine vučnog vozila) sa više od 3 osovine - sva vozila sa više
Comment
-
Comment