Euro protiv Eko dizela

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pmilovanovic
    CBC Član
    • 24.10.2008
    • 18
    • Čačak

Euro protiv Eko dizela

Zanima me da li je neko informisan koje gorivo je preporucljivo za nase dci motore, da li je to Eko ili Euro dizel? Da li znaci da je gorivo sa sto manjom sadrzinom sumpora bolja ili ....?
  • pmilovanovic
    CBC Član
    • 24.10.2008
    • 18
    • Čačak

Re: Euro protiv Eko dizela

Evo teksta koji sam nasao.

Eko3 koji se prodavao 2007 godine se vise ne proizvodi i sadrzao je do 350 jedinica sumpora.i sipali su motori sa euro 3 standardom. Evro dizel koji se prodavao na NIS pumpama do 31.12.2008 god je sadrzavao 50 jedinica sumpora, koliko ih sada ima i novi eko3. Nis je morao da promeni ime zbog novih standarda, gde evrodizel sme da se zove samo dizel koji ima do 10 jedinica sumpora ili tzv evrodizel 5. Od 22.01.2009.god na Nisovim pumpama nema vise Eko 3 vec Eko 50, gde se oznacava da ima standard od 50 jedinica sumpora i odgovara kvalitetu evrodizela za euro4 motore. Tako da mozete slobodno sipati u svoja euro4 vozila. Nema tu nikakvih mucki vec samo postovanje propisa, koje drugi ne postuju, vec pod evrodizelom prodaju isto gorivo. Inspekcija uskoro krece na teren, pa ce ispitati da li prodaju pravo gorivo ili zaradju na razlici cene.

Comment

• pmilovanovic
      CBC Član
      • 24.10.2008
      • 18
      • Čačak

Evo kako su Hrvati to ispitali u vezi kvaliteta goriva.

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Ima li neki automobilski forum na Balkanu gde nisi otvorio temu sa istom tematikom? Vec si dobio identicne odgovore na vise mesta
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• gordi014
          Moderator
          • 02.10.2004
          • 1049
          • Valjevo, Srbija
          • PEUGEOT 206 XS 1.6

Ne prate svi sve forume, tako da ne vidim ništa loše što se ovakva tema našla i na našem podforumu. Ne može da šteti, a kada ne šteti, onda koristi, je l' !?

Razlika između EKO 3, EKO 50, EURO 5 je u sadržaju sumpora:

Pre par nedelja je NIS promenio naziv gorivu i sada je Eko 50 ono što je do pre 2 nedelje bio Evro dizel (Euro4 standard), a Evro dizel treba tek da se pojavi koji će zadovoljiti motore sa Euro5 standardom.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Na samo ovom forumu postoji PET ovakvih tema sa skorašnjim datumom...
            KATANAC
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X