Desava se sl:auto hladan ler motor regulise rad motora perfektno,sve kako treba,voznja 15-20 minuta po gradu temperatura se podigne na jedo 75-80c auto na leru pocinje da se gusi i naravno na kraju se ugasi,kada mu dodam naglo gas opet ista stvar.Znaci problem pocinje nakon nekih 20 tak minuta voznje!Jedino sto se da primjetiti jeste da kada je hladan i malo dodam gas pa zatim pustim osjetim kako ga ler motor regulise i vraca obrtaje u normalu bez ikakve vibracije kao da auto i nije upaljeno a kad je vruc posle pustanja papucice gasa ne osjeti se nista obrtaji mu padnu i pod opterecenjem se gasi,to me je pocelo opasno nervirati obisao sam majstore koji su mi izdavili podosta novca mjenjajuci od svjecica, kablova, razvodnika paljenja ,filtera goriva,filtera vazduha iako sam ih ubjedjivao da sam to skoro mjenjao(jer stvarno vodim racuna o tim potrosjim djelovima) ali eto misli covjek ono u pravu su.Zanima me sta vi mislite o tome ako neko ima rjesenje ili slican problem kako ga je otklonio.Pisao sam ja o ovome vec ali konkretan odgovor nisam mogao dobiti nego da konsultujem majstora.Vidim ni da od njih nema vajde.Auto je fiat tipo 1.4 ie 94 god.Hvala unaprjed!
Opet ista stvar
Collapse
X
-
Re: Opet ista stvar
Proveri, ako to ima na fiatu a mora imati ako je injection, davac temperature motora ECT, ja sam imao takav problem na mazdi, dok je hladan auto sve normalno, cim se ugreje, davac pocne da daje falsh podatke kompjuteru o temperaturi motora, i kompjuter pravi losu smesu benzina i vazduha, javlja se povecana potrosnja, gasenje.... Meni je na dijagnostici izbacio tu gresku, ja kupio davac i sam ga zamenio, prosto
Podvlacim, slican problem, ali je kod mene mazda u pitanju.
-
-
Re: Opet ista stvar
da napomenem kad su svjetla upaljena i kad se to desava pocnu da slabo svjetle gotovo nikako dok ne dam opet gas onda se vrate u normalu i sve tako.Da li problem moze biti vezan za alternator odnosno didonu plocu za koju su ustanovili da nije bas najbolja?
Comment
-
Comment