Put CA - BL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris58
    CBC Veteran
    • 19.02.2007
    • 196
    • Cacak

Put CA - BL

CAo,
    potrreban mi je predlog puta iz cacka do banja luke, ali bez ulazaka u hrvatsku ...
    posto ruteri koje imam, uglavnom me bacaju da se ide autoputem krzoz hrvatsku ....
    jel ime neko neki predlog.
    kuda se inace ida na putanji bijeljina - banja luka?
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Put CA - BL

Malo slabije poznajem tvoj kraj, ali ti verovatno znaš kuda je bolje da ideš do Malog Zvornika da li preko Užica ili preko Valjeva... ali kad dođeš do Malog Zvornika odmah tu pređi granicu jer je put ka Loznici očajan da bi tamo prelazio...

E odatle imaš dve opcije... možeš ići preko Bijeljine, Brčkog, Modriče itd relativno dobar put i tuda uglavnom idu ljudi koji (iz bilo kog razloga) izbegavaju Federaciju. Međutim, dosta bliže je ići upravo preko Federacije tj preko Tuzle. Put je takođe relativno dobar, ima par lošijih deonica, ali ništa što se ne može preživeti... Lično bih odabrao taj put jer je kraći dosta (ne bih da lupam sada ali prilično kraći).
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Kada ides prema Bijeljini od Malog Zvornika, guzva bude povelika, skoro sve vrijeme je kroz naseljeno mjesto, sela i tako to... Tuzla, Lukavac, Gracanica, Doboj, Stanari, Prnjavor, Banja Luka je po meni najbolja i najelegantnija opcija... 40 km ti je duze da ides od Doboja preko Dervente na Prnjavor i BL... Mozes od Doboja ici i lijevo, preko Usore, Teslica, Kotor Varosi za BL, stigne se s druge strane grada...

Ako ipak odaberes ici preko Bijeljine, onda ti je pametnije ici dalje preko Brckog, Samac ili Modrica (ne sjecam se najbolje sada, nisam dugo isao tuda), pa nakon toga na Derventu i Prnjavor...

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Samo bih dodao da je varijanta preko Teslića u maju bila očajna jer je deo puta pred Prnjavorom bio katastrofalan tj makadamski, e sad ne znam da li su ga radili pa ga uradili letos, ili je makadamski inače...

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Isao sam krajem jula i bilo je OK

Licno predlazem put preko Federacije (kroz Gracanicu i Tuzlu) mnogo je bolji i nesto malo kraci. Ima i neka verzija preko Borja koja je jos kraca ali je put uzasan (odroni i sl.).
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

na m. zvornik pa tuzla.. taj deo puta cini mi se preko kalesija, je odlican isao sam jesenas, vrh put.

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

@DovlaK

Oprez, Teslic-Prnjavor, kao i Jelah-Prnjavor postoje na karti, ali su to putevi koji su bar 20 km bez asfalta... Ne znam kada su zapoceti, ali nikad nisu zavrseni... Jedina postena varijanta Doboj-Prnjavor, a da nije preko Dervente je preko Stanara...

Ako se iz Teslica hoce za BL, sve mimo Kotor Varosi (preko prevoja Borje) je previse okolo... Na samom Borju treba pripaziti na 5-6 mjesta na potencijalne odrone, narocito kad se snijeg topi, ili jaka kisa pada...

Sretan put.

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Prevideo sam da si napisao Kotor Varoš pa sam mislio na taj put koji ne postoji U maju sam bio u Tesliću i svi putokazi vode na taj kvazi-put Mislio sam da sam debelo omašio i da ću samo odjednom izleteti na liticu i sleteti u more

Comment

Working...
                X