Troskovi uvoza polovnjaka (carina + porez + ?)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Troskovi uvoza polovnjaka (carina + porez + ?)

Dakle, zanima me u sustini vrlo jednostavna stvar.
    Auto kosta u Nemackoj 5000€, a mene zanima koliko taj auto izadje u Srbiji sa placenim svim dazbinama, tj. kada na vlasniku ostane samo registracija. Uvozi se na fizicko lice, odnosno pazari se u Nemackoj uz punomoc kupca.

Auto je "hipoteticki" i pretpostavka je da se carini na pun iznos, tj. bash na 5000 €, tj. posle carine od 10% i poreza od 18% njegova cena se penje na 5000 * 1.1 * 1.18 = 6490 €. Koji su jos dodatni troskovi koji preostaju i koliki je njihov iznos? Spedicija, papiri... Zanima me SVE, tj. ako neko zna, voleo bih da se ne zaobidje nijedna stavka.

Hvala unapred!

p.s. Znam da se vrednost auta na carinjenju moze smanjiti, ali zelim da vidim racun u najgoroj mogucoj situaciji...
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Re: Troskovi uvoza polovnjaka (carina + porez + ?)

Iz mog iskustva pri uvozu vozila baš iz Nemačke, na tu cenu koju platiš tamo računaj još 50% na putu.
    U tih 50% sam računao sve odjavu i col table, prevoz, špediter, ležarina, carina, porez i registracija.
    Najviše ti zavisi od špeditera, mogu mnogo toga da završe (bar su mogli pre 3 godine). Obavezno pre uvoza nađi više špeditera i posavetuj se sa njima u vezi papira. Mnogo toga ti utiče na cenu koju će carina da prizna: Kilometraža( preko 130.000 skidaju oko 20% u odnosu na cenu u Katalogu), kako si dovezao auto (išao sam po nega ili šlep), kupljen od privatnog lica ili na placu.
    Uvezao sam 3 automobila iz Nemačke i uglavnom su troškovi bili tu negde oko 50. Sada je nešto niže zbog carine. Poslednji put sam uvezao kola pre 3 god i takva je bila situacija.

Comment

• yoopie
      CBC Član
      • 21.05.2008
      • 86
      • Novi Beograd

Važi li još uvek popust na kilometražu posle ovog smanjenja carine?
      Stoka iz Bloka

Comment

• gile_
        CBC Član
        • 29.03.2008
        • 13
        • beograd zarkovo

zanima me da li neko zna koliko sme biti ostecen auto prilikom uvoza ? ja bi ga sam dovezao....ako ima ogrebotina po njemu ili slicno....da li to moze da prodje......do kog stepena ostecenja?

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

Ne razumem sto je ovo toliki "tabu" i sto niko ne zeli da odgovori...
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

@gile
            po trenutnom zakonu vozilo mora biti tehnicki ispravno i u voznom stanju. znaci moze da bude udaren, ali da mu nefali far, tocak, staklo. cak sta vise na ostecenje imas popust, ali ti opet sve to zavisi od speditera i carinika da li ce ga uvaziti ili ne.

@delija
            bili smo na picu i objasnio sam ti ako se nevaram sta i kako. tema jete tabu i takva ce ostati dok se nesto u ovoj drzavi ne izmeni, a pre cu se izmeniti ja nego drzava.

Ajde da pokusam opet da odgovorim

Originally posted by Delija
            Dakle, zanima me u sustini vrlo jednostavna stvar.
            Auto kosta u Nemackoj 5000€, a mene zanima koliko taj auto izadje u Srbiji sa placenim svim dazbinama
            5000€ auto + transportni troskovi koje uracunava carina u visini od 210€ po vozilu + spediterske usluge + carina + pdv (koji se obracunava na celokupni iznos) u grubo na 5000€ dodaj oko 40% realno.

Uvozi se na fizicko lice, odnosno pazari se u Nemackoj uz punomoc kupca.
            Uopste nije bitno uz pomocu koga se kupuje nego od koga
            Firma - Firma = najjeftinija varijanta
            Fizicko lice - Fizicko lice = srednja varijanta
            Firma - Fizicko lice = Najskuplja varijanta. (Znacenje firme je u ovom slucaju da doneses fakturu na carinu od placa u nemackoj)

Koji su jos dodatni troskovi koji preostaju i koliki je njihov iznos? Spedicija, papiri... Zanima me SVE, tj. ako neko zna, voleo bih da se ne zaobidje nijedna stavka.
            trosak puta do gore, smestaj, trazenje,viza u koliko je nemas (mada znam da ti otac ima), tablice (crvene ili zute sa tim da treba da znas sta mozes sa kojima) 85-185€, ex ili izvozni papir (obavezno uz crvene tablice) 50-80€, gorivo za nazad, dve vinjete, dizanje kilometraze 20-70€ zavisi od tipa vozila, cascavanje usputno za kafu, ulazni (propratni papiri) 40€, špediter 120-250€, carinsko skladiste (po danu i kilovatima) 20€, ocitavanje brojeva 15€, cerina i pdv (koliko vec kazu), vracanje km (tvoja volja) i izostavio sam bas ono sto je tabu a kosta oko 50€.

Znam da se vrednost auta na carinjenju moze smanjiti, ali zelim da vidim racun u najgoroj mogucoj situaciji...
            To sto znas zadrzi za sebe jer ces sa znanjem sebe ili druge dovesti u problem, a najgore ti mogu oduzeti vozilo i pisati carinski prekrsaj bas zbog toga sto znas.

Dacu ti jedan primer. Na auto koji gore kosta 5300€ (u nemackoj) ovde ce kostati bez zarade trgovca 7700€. Da taj neko ide sam kostalo bi ga 7500€ jer je u tu cenu od 7700€ uracunat vozac.

Nadam se da sam ti odgovorio na tvoja pitanja.
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ostres
              CBC Senator XXL
              • 01.06.2008
              • 305
              • Zemun

Rezimirano, mnogo je pametnije otici na plac i traziti da ti dovezu taj i taj auto koji si nasao preko neta,prijatelja preko isl, uz carinjenje i ostalo.
              Live together, die alone.

Comment

• Delija
                CBC Senator XXL
                • 29.08.2005
                • 310
                • NS
                • plavi auto

@ada
                Zahvaljujem, drugar!
                Nismo jos obrnuli pivo, al' bio bi red da platim koje!

Tebi vec rekoh - zanima me sve ovo da znam da li se isplati da angazujem zeta/strica da mi dovuku auto - sam ne bih isao ni u ludilu, ali zeznuto je da recimo tebe "posaljem" u Dzermaniju na osnovu oglasa sa mobile.de i ispalimo se... :-/
                Ne bih ni razmisljao o tako necemu da je sigurica naruciti aFto iz Italije/Nemacke i da je sve 100% ok. Pogotovo posle ovoga sto je ispalo sa onim crvenim Stilom koji je u oglasu na mobile.de delovao sasvim ok (dobro, ti si ga provalio u momentu ) - dok ne vidis na licu mesta... :-/

U stvari sam ja pajser i ocekujem previse za premalo para - jedini nacin da budem 100% siguran u bilo sta je da pazarim novi auto...

Comment

• dr_mire
                  CBC Veteran
                  • 10.01.2007
                  • 104
                  • Beograd, Banovo BrDo

Da ne otvaram novu temu...
                  Uzimam punta 2002 god uvoz iz Italije od lika, na preporuku, koji igrom slučaja ima i agenciju za registraciju vozila.
                  On će mi sve završiti, znači carinu i registarciju.
                  Interesuje me šta treba da dobijem od njega, mislim koje papire, sa carine ili... ? (naravno pored nove saobraćajne)
                  Da li treba neki ugovor da potpišem ili samo ključeve. saobraćajnu i vozi...
                  Vidim po oglasima, "na ime kupca", to je predpostavaljam to, kako da budem siguran da je sve u redu sa papirima?

Hvala svima
                  ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

search.php
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• marko87sd
                      CBC Početnik
                      • 27.06.2009
                      • 2
                      • Smederevo

Da li neko moze da mi kaze sledece: Pronasao sam na netu (autoscaut) auto, cena 2000e.Da li mogu da odem u neku auto kucu i narucim taj auto i kolika ce cena biti ukupno ukljucujuci prevoz,carinu,registraciju i sve sto treba??Planiram da uvezem neki dok jos ima vremena hvala unapred

Comment

• Joker
                        CBC Veteran
                        • 09.05.2005
                        • 116
                        • Subotica

Auto je Euro 3 ili ..... ?

Comment

• marko87sd
                          CBC Početnik
                          • 27.06.2009
                          • 2
                          • Smederevo

Nije,golf 4 98 godiste

Comment

• Joker
                            CBC Veteran
                            • 09.05.2005
                            • 116
                            • Subotica

Legalno ne

Comment

Working...
                            X