Zastita za i30

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Zastita za i30

Pored KASKA i fabrickog alarma (da li neko zna valja li cemu?) a s' obzirom da ne dozvoljavaju ugradnju Zedera (iovako ga ne bih ugrado u nov auto), postoji li neka alternativa u vidu mehanicke zastite koja bi mi omogucila da mirnije spavam (koliko toliko) a kojom ne narusavam garanciju?
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Zastita za i30

Ako je vozilo vec kasko osigurano cemu dalje zasticivanje barem u prve dve godine??? Ja iskreno nevidim poentu.

A naprimer odgovor moze biti lavlja kandza, samo volan strada.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Zeder nalepnica

Ako imas kasko onda i mozes relativno mirno da spavas pogotovo sto je to ipak hyundai a ne vw passat...

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

daj,bre sta ti je covece,pored kaska ti trazis neku drugu zastitu....pa nije ti neki rod,nego auto...
        Znam primere kada su ljudi iz inostranstva vezali golf 5 lancima za drvo kada su dolazili u srbiju i jurili neko garazno mesto da nadju sl dan,inace rodbina od mog ortaka i to dobrostojeca i naravno kasko ja imalo auto,ali koje paranoje....

auto ko auto ,ukradu ti ga ,dobijes pare kupis drugi
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

To kod lopova nije popularan auto da bi neko nabavljao alat da premosti fabricke zastite. Generalno, za korejance tu nema zime. Mislim da ti ne treba ni kasko zastita od kradje, ali ti je verovatno bio uslov kod kupovine.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

ja mislim da ti ne treba nista, jer nisam cuo do sada da je ikad ukraden korejanac, a imam ih 2. Imaju super fabricku zastitu tako da odbija amatere, a profi nije zainteresovan za bilo koji hyundai

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Treba videti šta taj kasko pokriva. Vrlo često kasko ne pokriva 100% štete ili 100% vrednosti auta u slučaju krađe... ukoliko dati kasko pokriva 100% sve, ja ga onda ne bih ni zaključavao figurativno naravno, ali u svakom slučaju ne bih cvikao preterano... što reče neko ti si njega kupio a ne on tebe
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Ogi
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 309
                • Beograd
                • Hyundai i30 1,4

@Srdjannisan Mozda ti, prijatelju, "dobijes" pare pa kupis nov auto posto ti ukradu jedan ali ja koji kupujem prvi auto u zivotu (pa jos nov - sada vozim auto koji su mi kupili roditelji) pri cemu moram maksimalno da se nategnem za kredit i da vagam bukvalno svaki dinar jer mi je ovo sto dajem za njega pravo malo bogatstvo - ja ipak malo drugacije razmisljam o tome. I zasto ne priznati - maksimalno sam uplasen, zbunjen, sta da uradim, kako da ga zastitim jer mislim da ne bih preziveo da mu se nesto, ne daj Boze, desi. Ovo mi je auto bukvalno za sledecih XX godina...

KASKO cu sasvim sigurno uzeti, naravno sa osiguranjem od kradje jer je to uslov za dobijanje kredita po nizoj kamatnoj stopi (uzeo bih takav KASKO u svakom slucaju). To je sada posebna prica, nisam jos obilazio osig. kuce ali koliko sam citao na ovom forumu, preporuka je Wiener i kod njih je, kao i kod drugih koliko mi se cini, varijanta da u steti ucestvujes sa 5% (ne znam da li ima sa 100% pokrivenoscu) a sta se desava prilikom kradje to ne znam (znam da banka namiruje preostali iznos kredita a ostatak valjda ide tebi).

Sta me jos interesuje... pretpostavljam da to moze, stavise mora, jer verovatno mi je polisa osiguranja vinkulirana na banku uslov za kredit, znaci na koji nacin da osiguram auto dok ga jos nisam ni preuzeo, dakle da vec od prvog dana kod mene on bude osiguran a ne da ga dovezem kuci pa tek onda da jurim osiguranje? Moze li to i kako? Da li mogu na osnovu fakture?

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Ako ti ga ne daj Bože ukradu, potrebno je da podneseš sve papire, ključeve i policijski zapisnik da je vozilo ukradeno. Dakle čuvanje saobraćajne u kolima ne bi trebalo da dolazi u obzir. Postoji varijanta da ti Osiguranje kupi nov auto a da ti to osetiš samo produženjem roka otplate kredita ili blagim povećanjem rate to će ti najbolje objasniti u samom Osiguranju. Ono što ja vidim kao jedinu opciju je to da ti njega ne preuzimaš sa placa nego da ga prvo registruješ odradiš sve oko osiguranja pa tek onda odeš na plac, staviš tablice i onda voziš kući. Druga varijanta je da uzmeš probne tablice i da ga odvezeš kod nekoga ko ima garažu ili neki drugi vid obezbeđenja vozila dok ne završiš sve oko Kaska... te detalje opet možeš videti najbolje u samom salonu gde ga kupuješ
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• bullet
                    CBC Veteran
                    • 26.05.2008
                    • 115
                    • Beograd

Uglavnom banke imaju dil sa osiguravajućim kućama tako da u banci završavaš i kasko. Što se tiče nadoknade štete u slučaju ne daj boze krađe, dobio bi (tj. banka) 80% vrednosti kola za prvu godinu i pomiri se sa tim. To praktično znači da kad izvezeš kola koja vrede 10,000 EUR iz salona, totalna šteta za njih je po proceni osiguravajućih kuća nekih 80% u prvoj godini.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

Originally posted by Ogi
                      @Srdjannisan Mozda ti, prijatelju, "dobijes" pare pa kupis nov auto posto ti ukradu jedan ali ja koji kupujem prvi auto u zivotu (pa jos nov - sada vozim auto koji su mi kupili roditelji) pri cemu moram maksimalno da se nategnem za kredit i da vagam bukvalno svaki dinar jer mi je ovo sto dajem za njega pravo malo bogatstvo - ja ipak malo drugacije razmisljam o tome. I zasto ne priznati - maksimalno sam uplasen, zbunjen, sta da uradim, kako da ga zastitim jer mislim da ne bih preziveo da mu se nesto, ne daj Boze, desi. Ovo mi je auto bukvalno za sledecih XX godina...

KASKO cu sasvim sigurno uzeti, naravno sa osiguranjem od kradje jer je to uslov za dobijanje kredita po nizoj kamatnoj stopi (uzeo bih takav KASKO u svakom slucaju). To je sada posebna prica, nisam jos obilazio osig. kuce ali koliko sam citao na ovom forumu, preporuka je Wiener i kod njih je, kao i kod drugih koliko mi se cini, varijanta da u steti ucestvujes sa 5% (ne znam da li ima sa 100% pokrivenoscu) a sta se desava prilikom kradje to ne znam (znam da banka namiruje preostali iznos kredita a ostatak valjda ide tebi).

Sta me jos interesuje... pretpostavljam da to moze, stavise mora, jer verovatno mi je polisa osiguranja vinkulirana na banku uslov za kredit, znaci na koji nacin da osiguram auto dok ga jos nisam ni preuzeo, dakle da vec od prvog dana kod mene on bude osiguran a ne da ga dovezem kuci pa tek onda da jurim osiguranje? Moze li to i kako? Da li mogu na osnovu fakture?
                      NE KRADE SE TAJ AUTO!!!
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

STRA' LOJZE ČUVA, A NE PUDAR!!
                        (strah od čuvara čuva groždje, a ne čuvar vinograda)

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

Prijatelju,ja imam najbojlu nameru kada ti kažem to,možda je zvučalo malo grubo,ali nemoj biti takav paranoja...mislim na neki način te i razumem,ali na neki....pa šta bi ti sebi uradio sutra da ga ogrebeš ili zakačiš ili ti ga neko na parkingu ogrebe...milion različitih varijanti...sve to nije vredno nerviranja i brige tolike.... ja sam na kraju dosao do te mere da mi je svejedno da sam gurao kontejnere po ulici branikom...oprastao cesanja branika i slicno,i bilo mi je lakse...
                          jednom u godini odes kod majstora sve to namesti i onda opet ti se desi...to je neminovnost ako vozis auto

Veruj mi ,posle godinu dana ce ti biti totalno svejedno i neces se cimati toliko i smejaces se sebi na svom ovom strahu ....

J.bo te ja ga ne bih ni kupio kada bi strahovao i nemogao oci sklopiti mirno....
                          kad koči,cepa gume i prevrće se!
                          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Wooodoo
                            CBC Senator
                            • 01.10.2005
                            • 214
                            • Beograd

Originally posted by Ogi

Verovatno postoji predstavnistvo neke osiguravajuce kuce u Hyundaiju, kod koje mozes da kasko osiguras automobil. Za to ti je dovoljna faktura. Osiguranje ti tece od momenta potpisivanja ugovora, verovatno postoji neki rok (npr. 7 dana) da uplatis. Tako da u momentu kad preuzimas auto on je vec osiguran.
                            Ukoliko nemaju predstavnistvo (a i ako ga imaju) mozes da im kazes da ces preuzeti auto tek kad potpises ugovor o kasku sa osiguravajucom kucom, i da sam izaberes gde ces to da uradis, sve se to zavrsava za pola sata do sat. Wiener jeste dobar ali svrati za svaki slucaj i do Uniqe, oni su blizu Hyundaija.

Najbolje je da uzmes full kasko, bez ucesca u steti, koje vazi na teritoriji cele Evrope.

I nemoj toliko da se bojis. Kao sto rece Srdjan, smejaces se sam sebi zbog ovolikog straha.
                            http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• GadGet
                              CBC Senator
                              • 15.08.2007
                              • 206
                              • Nbgd, Vozdovac

Zamolio bih ove sto kazu imas kasko boli te k.... da prestanu vise da pisu jer verujem da do sad nisu imali nikakvo iskustvo niti sa kaskom niti sa novim autom.

Comment

Working...
                              X