SAAB - ode
Collapse
X
-
Re: SAAB - ode
jbga...tako ce i volvo,tj vec ford oce da ga liferuje....
steta,ali svako ko se sa amerima udruzio nece dobro proci....
Ali svedska je bogata zemlja valjda ce izgurati saab
elem,cuo sam i da ce tata da kupi land rover...au,nasta ce to da lici...sa range rovera na tata rangekad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Comment
-
-
Originally posted by MILISAV@ SAAB - MVM MOTORS, NOVI SAD
20 February, 2009
Saab na putu prema potpunoj nezavisnosti
– danas započinje novo poglavlje u Saab-ovoj istoriji”
Nakon 20 godina stranog vlasništva, budućnost Saab vozila ponovno je u Švedskim rukama. U petak je sud Vänersborg District Court odobrio zahtev za restruktuiranjem koji su podneli predstavnici Saab-a ujutro istog dan.
“Danas započinje novo poglavlje u Saab-ovoj istoriji”, izjavio je Jan Åke Jonsson, Generalni Direktor Saab-a. “Mi ponovno stvaramo Saab ali kao nezavisnu kompaniju. Put koji nas čeka neće biti lak. Mnogi su već do sada pretrpeli gubitke uzrokovane opštom krizom koja je zahvatila automobilsku industriju i odricanje će biti deo naše budućnosti, ali nakon perioda donošenja teških odluka položili smo temelje za novi početak.
“Saab ima prepoznatljiv zaštitni znak koji je etabliran kako u Švedskoj tako i internacionalno.Dokazali smo efikasnost proizvodnje i imamo snažnu bazu novih modela u razvoju. Zbog toga smo izabrali ovaj put. Budućnost će biti teška, ali podrška koja postoji da se podrži Švedska automobilska industrija pomoći će nam da savladamo sve probleme na tom putu.”
Posao upravljanja novog Saab-a u budućnosti će biti predvođen grupom od tri čoveka: pravnik Guy Lofalk, koga je Okružni Sud postavio kao administratora, Generalni Direktor Jan Åke Jonsson, internacionalni expert u reorganizaciji, Stephen Taylor.
Cilj reorganizacije komapnije je stvoriti kratkoročnu stabilnost kako bi se mogla razviti dugoročna strategija i rešenje za Saab. Švedski Zakon o Reorganizaciji govori da isti ne bi bio odobren ako se sa realnošču ne može očekivati da će imati efekta. Današnja odluka pokazuje da Okružni Sud smatra da reorganizacija zadovoljava ovaj uslov.
“Ja već sada mogu izjaviti da sam impresioniran kompetencijom unutar Saab-a”, izjavio je Guy Lofalk, “I sa tri snažna modela vozila koja su nadomak bila bi prava šteta da se ne nađe dugoročno rešenje za put prema napred.”
Za sve daljnje informacije možete nazvati:
Tel +46 (0)520 279 797
Naime ide se u reorganizaciju, i mogucu totalnu SAMOSTALNOST...
Naime, imam skice novog SAAB 95, spreman je za lansiranje valjda krajem godine... Imam slike unutrasnjosti s tim da sam zamoljen da ih ne prosledjujem dalje, TO POSTUJEM, ali mali HINT... otidjite na SAAB site, i pogledajte unutrasnjost SAAB 94X, i tako ce izgledati...
Comment
-
-
Lep mail. Jedini problem sa njim je sto predstavlja klasican spin jer situacija za SAAB je jako losa. GM ih je prakticno pustio niz vodu, jer se i sam davi. SAAB samostalno ne moze da opstane i ako u roku od 90 dana (ako ispravno tumacim kako funkcionise zakon u SWE) ne nadju investitora koji bi bio spreman da finansira restruktuiranje, na red dolazi likvidacija. Svedska vlada je vec odbila da dodatno finansira SAAB kad je GM zatrazio pomoc i ovo je samo nastavak toga. Videcemo da li ce sada biti bolje volje jer ce spoljnog investitora tesko naci.
To kakvi modeli dolaze uopste nema veze, jer ono sto SAAB nudi nema prodju na trzistu u meri dovoljnoj da budu ekonomski odrzivi. Negde sam procitao da je u poslednjih 20 godina SAAB samo jednu godinu zavrsio u plusu. Lako moze da se desi da novi model koji pominjes nikada ni ne ugleda svetlost dana.*** ********************** ***
*** gf AL QK \=-Q XES1 ***
Comment
-
-
Ulaganje od 400mil.evra da bi se spasilo 4000 radnih mesta?To tesko jedino se nadam da ce ipak na kraju svedska Vlada popustiti i na neki nacin naci izlaz za ovu situaciju,jer ipak ako postoji neki brend koji karakterise Svedsku Saab je definitivno jedan od njih.Stvarno bi bila steta da jedan od vodecih brendova automobilske industrije poznat po tehnickim inovacijama u automobilskoj industriji nestane sa scene.A ja se bas nadao da ce tek da nastane Saab boom sa eventualnim omasovljivanjem Bio power-om,kad ono...Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
Comment
-
Comment