Za neko ko se razume u HONDE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aztecy
    CBC Član
    • 09.01.2008
    • 14
    • Skoplje

Za neko ko se razume u HONDE

Postovani, imam jedno tehnicko pitanje u vezi moje hondice.
    Pitao sam nekoliko mehanicara ali niko ne zeli da mi kaze pa sam resio da pitanje postavim na forumu.
    Zapravo stvar je sledeca;
    Imam hondu civic vtec 1.6vti, oznaka motora je B16A2. Kad sam pre nekoliko dana menjao svecice, mehanicar mi je rekao da se treba promeniti neki vraski dihtung koji je poceo da pusta ulje kod svekica.
    Napomenuo mi je da nije nikada otvarao poklopac ventila kod honde i da nezna kakve sve dihtunge ima unutra, t.j nije mi mogao reci sta sve trebam kupiti.
    OK, rekao sam ja i krenuo da je nosim u zvanicni servis za honde. Cim sam im rekao sta je u pitanju oni su mi tresnuli jednu astronomsku cenu, tacnije 65 EUR samo za radnu ruku + neke prstenove kojima je cena 7,5 eur po komad, a trebaju se kupiti 4.
    Pa sada bih hteo da pitam, jeli to realna cena intervencije ili nije, jer ako nije ja bih da je odvezem kod prvog mehanicara, ali mi za to treba da znam sta sve trebam kupiti od tih dihtunga.
    Ako se neko razume u tim stvarima bio bih vam neizmerno zahvalan kad bi mi rekli sta se sve treba kupiti kad se trebaju promeniti te stvari (kad curi ulje kod svecica).
    Po zanimanju sa lekar i pojma nemam o mehaniku.
    Inace ja sam iz Makedonije.

Pozdrav svima
    Dr. AZTECY
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Re: Za neko ko se razume u HONDE

Odvrnes sam desetak srafova i skines poklopac ventila

Ako hoces kupis nove dihtunge, cene i oznake su

Ti mali oko rupa za svecice imaju samo original hondini i kostaju 3-5eur zavisi od prodavnice serijski broj 12342-PG6-000 broj 7 na slici
    Uzmes odmah i ovaj veliki br 5 na slici, 12341-PR3-000 original hondin kosta oko 20eur, a imas i intercars, niparts i ajusa od 10-25eur

A mozes i da kupis tubu silikona za dihtunge i da ocistis dobro te stare, namazes silikonom i vratis ih, ja bi tako uradio.

3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• aztecy
      CBC Član
      • 09.01.2008
      • 14
      • Skoplje

Type-R, previse ti hvala na ekspeditivnom odgovoru. Kupicu ja te dihtunge i pravac ovoga mehanicara da mi to promeni. Nisam ja tako tehnicki spretan kao Vi

Ostanite uz puno zdravlja i lepih prizora u retrovizoru

Dr. AZTECY

Comment

• Type_R
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2007
        • 900
        • Valjevo

Ja sam u katalogu odabrao model 1993 godina sa B16A2 motorom i oznakom VTI, ako hoces da proverim da li su 100% ovi serijski brojevi ti mi poslji broj sasije

A mnogo je 65eur za ruke u servisu, to je 30 minuta vremena da se promeni, mislim da je realna cena 15-20 eur za ruke....
        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• aztecy
          CBC Član
          • 09.01.2008
          • 14
          • Skoplje

Pa planiram da kupim te male za oko svecica u salonu za honde, tamo cu im pokazati saobracajnu, nadam se da nece da pogrese, pa onda cu da odem kod ovod prvog majstora koji me nece odrati.
          Ako mi jos nesto nije jasno pitacu Vas.

Comment

• Type_R
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2007
            • 900
            • Valjevo

Tako je najbolje
            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment