Kvalitet Vankel motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Kvalitet Vankel motora

Pozdrav svima!
    Polako se priblizava prolece, donosno vreme kada bi trebalo da svoju ideju o kupovini zvrka za letnje krstarenje privedem kraju. Ideja mi je inicijalno bila da kupim neki kabrio za leto ali u zadnje vreme sve vise razmisljam o Mazdi RX-8. Nekako mi se uklapa u duzet a cenim da je mnogo interesantniji auto od BMW-a Z3 na primer (iako ima tvrdi krov).

ono sto me plasi je Wankel motor u Mazdi jer ne nalazim na dovoljno podataka koliko "to cusdo" moze da predje ako se uredno odrzava, kako bi se nasi serviseri (ne daj boze) snasli sa njime i tako to...

Znam da nije neki stedisa ali da hocu stedljiv auto razmisljao bih o Puntu 1.3JTD ili tako necemu a ne o masini sa 200ks... Jedino me brine izdrzljivost samog motora i da ne ispadne da na 60K on vec vapi za generalnom.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: Kvalitet Vankel motora

Greskom sam obrisao
    Autor: RedboX
    Naslovu: Re: Kvalitet Vankel motora
    Mozda ce ovo pomoci, link na predstavljanje od vlasnika rx8 a mislim da ih ima jos par kod kolega na hr forumu

http://www.mazda-hr.com/forum/showthread.php?t=5261
    Vidim da si pitao i na generalnom delu foruma i da si tamo vec dobio neke odgovore, sad cu da se nadovezem, samo da iskopam post-ove od ranije

Ovde ima prica
    viewtopic.php?f=198&t=33125&p=584222&hilit=wankel# p584222

A ovde linkovi na kojima moze vise da se sazna
    viewtopic.php?f=199&t=22491&p=396719&hilit=wankel# p396719

Cudi me da se StaracVujadin nije javio...

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Re: Kvalitet Vankel motora

Od jednog vlasnika, samo sto link ne vredi da dam, posto je forum zatvorenog tipa
      Quote:
      Originally Posted by Brklja
      daj ti meni reci jel istina da se taj auto mora vozit najmanje (okvirno 15-20min) da se zagrije na radnu temperaturu. Čuo sam da npr ako ga upališ ujutro hladnog, napraviš 500m (naprimjer do birtije) i ugasiš ga, da ga kasnije ne možeš upalit?!?!

Ili to neko jako jako uvjerljivo mulja
      točno je , nije preporučljivo odmah ju gasit . .

a kad se gašava obavezno je zavrtit ju na 3 soma , tako držat 10 sekundi i oduzet kontakt . .

sve se to i nemora radit al je onda upitan vijek motora , manje više zbog takvih gluposti rikavaju motori . .

hvala svima na dobrim željama . .
      Quote:
      Originally Posted by Japanac
      zato kupis auto s obicnim motorom ak ti to smeta i ak nisi spreman na to

its a wankel thing
      motor mi se strašno sviđa , samo se moram naviknut na rupu do nekih 4 i pol soma , nakon toga poludi ( vrti se skoro do 10 , 9 i pol ) . .

stvarno se lijepo vrti i gušt ju je španat . .

al za ovu rupu bi dobro došla neka turbina gore . .

Comment

Working...
      X