Bazdarenje radara- HITNO

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Bazdarenje radara- HITNO

Da li neko zna na koliko je vremenski tacno propisano bazdarenje radara koje koristi nasa policija???
    Ovo mi je hitno potrebno zbog jednog slucaja oduzimanja dozvole zbog navodnog prekoracenja brzine.
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Bazdarenje radara- HITNO

Bazdare se na 6 ms u zavodu za dragocenosti i plemenite metale,
    a mozda ti i ovo sa potvrdom bude zanimljivo

nedostaje potvrda da su obuceni da rade sa tim tipom radara
    pozdrav i sretno
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Po Zakonu je period bazdarenja radara 6 meseci, iako Policija interno ima nekakav dopis ili odluku, sta li vec, kojom se taj rok produzava na godinu dana, sto nema veze s mozgom jer nikakav ukaz nema snagu Zakona.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• wignja
        CBC Član
        • 23.10.2008
        • 52
        • Novi Knezevac

Ta potvrda od 6meseci vazi za doplerove radare. za laser nema jer se isti proveravaju interno. na tvoj zahtev ta potvrda u vidu fotokopije se predochava. Da ti kazem samo jedno ako si ti bio u pitanju prilikom sachinjavnja zapisnita isti nepotpisuj jer onda imas mogucnost da nesto i uradis u suprotnom fajront. Ako te uhvatio sa prolasek kam2 onda si obrao bostan jer taj ima i digitalni zapis fotografije i to je neoborivo na sudu. Za dopler K-15 tu mozes da se branis s time da ti predoche dokaze jer na displeju radara nema dali je merena brzina u dolasku ili odlasku i nemoze da ti dokaze da je brzina tvoja.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

ako stignes do suda dobro je. uglavnom u zadnje vreme samo posalju resenje sa pravom zalbe i to je to. u svakom slucaju kriv. nazalost ali je ovo ipak srbija!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• MirkoDamnjanovic
            CBC Senator
            • 26.09.2008
            • 291
            • Srbija
            • Cetvorotockas

Nego nisi nam se pohvalio kakav si prekrsaj napravio. Znas ako si cepao 120 a ogranicenje 80 ili ne daj boze 60 ne znam kako ces da se izvuces.

Svejedno ako mozes uzmi advokata ali se raspitaj ko radi takve slucajeve. U Valjevu ima lik koji obara takve tuzbe sto znaci da moze da se uradi samo to ne mozes ti vec advokat.

Pozdrav

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

@deki-ascona, @206 I ja sam negde procitao da je zakonski na 6 meseci ali ne mogu to nigde da izceprkam, u kom zakonu ovo moze da se nadje?
              Inace u pitanju je jedan moj poznanik, uhvacen je Multanovom 6F pri brzini od 100km/h gde je dozvoljeno 50km/h navodno u naseljenom mestu sa jednom kucom u blizini.Slikali su ga ali fotografije nije bilo na licu mesta nego tek kod sudije( navodno trebali da razviju film ).Posto covek ni zivi u mestu gde su ga uhvatili, ostavljena mu je mogucnost da se umesto licnog pojavljivanja izjasni pisanom izjavom, pa sam preuzeo na sebe da to napisem umesto njega.Imao sam zna sta i da se zalim jer je mozak od OSL-a koji se sastavljao zapisnik u istom naveo ne samo pogresan clan zakona nego je promasio i ceo zakon izmedju ostalog sto sam u izjavi i naveo, ali je prekrsajni sudija presao preko toga i samo u resenju ispravio gresku ovog nepismenog i oduzeo coveku dozvolu na 3 meseca uz 9.000 dinara kazne.
              Posto sam posle toga uzeo da pisem zalbu, naveo sam ovaj rok bazdarenja od 6 meseci i jos puno stvari jer su i resenje sudije i sama prijava puni takvih protivvrecnosti da je to neverovatno.Zanimljiva je stvar da u prijavi OSL navodi tip radara kao i serijski broj i datum do kada vazi uverenje o ispravnosti, ali nigde ne pise datum zadnjeg bazdarenja

Comment

• MirkoDamnjanovic
                CBC Senator
                • 26.09.2008
                • 291
                • Srbija
                • Cetvorotockas

Kako je meni receno papir koji je dokaz datuma bazdarenja radara mora da ima pandur pored sebe , kao i da upise na prekrsajnoj prijavi datum bazdarenja radara.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Mene sinoc uhvatili na pravcu, ogranicenje 60 a merili me 85km/h na 745m daljine, tako mi je pokazao na radaru. Na licu mesta 3000 din kazna a ako nemam prijava. Srecom policajac koji me je merio me zna i jos veca sreca sto njegov kolega nije stigao do pisanja podataka iz licne karte tako da me pustili...
                  Kolika bi mi kazna bila da su mi pisali prijavu? Jel bi mi oduzeli dozvolu?
                  "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• MirkoDamnjanovic
                    CBC Senator
                    • 26.09.2008
                    • 291
                    • Srbija
                    • Cetvorotockas

Dozvola ide za 30 km preko ogranicenja. Imao bi samo kaznu. Ako je na licu mesta 3000 onda je malo vece da je islo do sudije jer placas postupak bla, bla ... i ostale administrativne gluposti

Comment

• milan_g1
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2007
                      • 863
                      • Karaburma

Hehe, bio sam blizu, imao puno srece... Hvala da znam za ubuduce
                      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

@MOSLER

Trazih, al bezuspesno u nedostatku vremena.

Probaj da guglas sledece:
                        Bazdarenje se zvanicno kaze "kalibracija", a neka ti orjentir bude "Zakon o mernim jedinicama i merilima", oficijelna institucija za kalibraciju optickih uredjaja je geomagnetni zavod (propisano Zakonom o ministarstvima).

Ako uspes s ovim, bicu ti stalna musterija
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Blackeyed
                          CBC Senator XXL
                          • 06.07.2005
                          • 402
                          • Novi Sad

MOSLER,

Evo na cega sam naleteo u papirima (radim sa necim sasvim drugim ali ima i ovo sto tebe zanima):

Naredba o merilima za koje je obavezan pregled

Sluzbeni list SRJ, br.30/2002, 34/2002
                          Sluzbeni list SCG, br.32/2003

1. Ovom naredbom propisuju se vrste merila za koje je obavezan pregled, ispitivanje tipa i rokovi u kojima se vrse periodicni pregledi.

2. Merila za koje je obavezan pregled, ispitivanje tipa kao i rokovi u kojima se vrse periodicni pregledi dati su u sledecoj tabeli:

Rbr. 91. Merila za kontrolu brzine vozila u pokretu (1 godisnje periodicni pregled + obavezano je postojanje dokaza o ispitivanju tipa)

Ne znam da li postoji novija naredba ali cini mi se da je to to. Ne vidim da prave razliku po tipu (dopler, laser itd...).
                          "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• MOSLER
                            CBC Senator XXL
                            • 27.05.2005
                            • 1064
                            • Niš

Originally posted by deki-ascona
                            Ako uspes s ovim, bicu ti stalna musterija
                            Dogovoreno
                            P.S. Citao sam "Zakon o mernim jedinicama i merilima" i u njemu se pominje rok od godinu dana kao i da bazdarenje odnosno kalibrisanje vazi do kraja tekuce godine, od prilike isto ono sto je @Blackeyed naveo, tako da sto se tice vadjenja na istekao rok od zadnjeg bazdarenja nema nista

Comment

• TRISHA
                              CBC Senator XXL
                              • 19.06.2007
                              • 443
                              • Zemun

slucajno radim u jednoj laboratoriji za ispitivanje merila.
                              e pa prema nekom novom zakonu o merama svaka laboratorija je morala da se akredituje od strane ATS-a www.ats.rs

od pre dve godine uopste se izbacio termin bazdarenje i uverenje o ispravnosti merila. to je bilo propisano kad je jos YUAT postojao i uverenja su vazila dve godine do 31-og decembra.

sta hocu da kazem... ukoliko laboratorija nije akreditovana a izda uverenje ono nije vazece. tako da mozete na sudu da trazite da vidite jel ta laboratorija prosla akreditaciju., bez obzira iako je to zavod za mere i dragocene metale, u zadnje dve godine niko nije iznad ATS-a. i mozete da trazite provere metode ispitivanja koju naravno nece proci. ima jos dosta toga u vezi ispitivanja. kako za radar tako i za alkometar.

nisam 100% siguran ali ako nadjem ko je sve akreditovan postavicu ali potrazite i vi pa vidite.

sto se tice bazdarenja to je samo utvrdjivanje merne nesigurnosti instrumenta koja se upisuje u uverenje.... e sad ona moze da bude daleko izvan opsega i uverenje moze da se izda a na korisniku je da instrument servisira ukoliko je merna nesigurnost izvan opsega.
                              Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

Working...
                              X