Help oko homokinetickih zglobova

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shmee
    CBC Član
    • 11.09.2008
    • 14
    • Bor

Help oko homokinetickih zglobova

Dakle imam sledecu problematiku:
    Nedavno mi je poceo da melje desni homo zglob na mazdi 626 2.0 12v benz 1990. Prvo naravno veoma malo, ja naravno nisam obracao paznju 3 posto, pa sve jace i jace i sad je stigao do stadiuma da ce kamenje iz bubrega da mi razbije.
    E, sad, mogu veoma jeftino da uzmem zglob od starije mazde (2.0 8v benz, mislim da je 1985, uglavnom stariji tip).
    Da li to pasuje sa starog tipa na noviji?
    Ako ne pasuje vredi li uopste uzimati polovan na otpadu?
  • melcer
    CBC Veteran
    • 04.03.2009
    • 174
    • Progar

Re: Help oko homokinrtickih zglobova

mislim da ne pase, mozes da uzmes polovan, ako je dobar, sto da ne.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

ne pasuje i ne vredi uzimati polovan jer ce ti faliti manzetna, osigurac i jos neke gluposti

Comment

• DDM
        CBC Član
        • 11.05.2009
        • 12
        • Beograd

Ja imam isto problem sa homokinetičkim zglobom, i uzeh polovan zato što su mi rekli da je bolji od novih. No, 3 sam promenio i svaki od njih je bio loš. Znači baš moraš da imaš sreće. doduše vlasnik otpada mi uvek menjao ali sve jeto maltretiranje i zezanje. Puno sreće

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Ja sam uzeo pre skoro 2 godine nov kod JapanX-a, bio je cini mi se 2500 din sa sve manzetnom, osiguracem i mašću i evo hvala Bogu jos služi bez problema. Ne treba se zezati sa polovnim zglobovima jer su i oni uglavnom prilično istrošeni, a cena im je bila ista kao i novom sto je najgore

Comment

• kwisko
            CBC Veteran
            • 14.04.2008
            • 124
            • bg

Originally posted by JAPANX
            ne pasuje i ne vredi uzimati polovan jer ce ti faliti manzetna, osigurac i jos neke gluposti
            Kad smo kod pr. trapa imas li silen blokove ili cele viljuske i koja je cifra ? Mazda 626 1986 2.0 benzin GC sasija

Comment

• kwisko
              CBC Veteran
              • 14.04.2008
              • 124
              • bg

Originally posted by Shmee
              Dakle imam sledecu problematiku:
              Nedavno mi je poceo da melje desni homo zglob na mazdi 626 2.0 12v benz 1990. Prvo naravno veoma malo, ja naravno nisam obracao paznju 3 posto, pa sve jace i jace i sad je stigao do stadiuma da ce kamenje iz bubrega da mi razbije.
              E, sad, mogu veoma jeftino da uzmem zglob od starije mazde (2.0 8v benz, mislim da je 1985, uglavnom stariji tip).
              Da li to pasuje sa starog tipa na noviji?
              Ako ne pasuje vredi li uopste uzimati polovan na otpadu?
              Vidi postoje stvari koje se kupuju polovne i koje se ne kupuju polovne u prvu grupu spadaju upravljacki i kocioni sistem ( diskovi , dobosi i homo zglobovi ) sve ostalo moze u drugu grupu , a ionako ti je stanje ovakvo ako ipak kupis polovan dobices takodje dotrajao deo star 15+ godina , koji ce ti trajati mozda par god a mozda par dana i nemas kome da mamu maminu jer je polovan , a ako uzmes nov sluzice te bar godinu dve , kostace 10 ak e vise ali ces bar imati koga da zgrabis za pevalicu jer si posteno platio nov deo koji je u garanciji ... ja to ne bih kupio polovno

Comment

• Kenwood
                CBC Član
                • 10.08.2008
                • 41
                • RS.
                • Mazda 323f - 1.6 16V

Ja sam kupio polovan desni - ujak mi donio iz Austrije!
                Komplet od točka, do mijenjača.... malo sam ga oprao u benzinu, sredio podmazao i stavio novu mandžetnu !
                Traje mi već 5 godina... nemam nikakvih problema
                Zavisi... na kakav naletiš... to je pod znakom pitanja

Comment

• ivanlavsd
                  CBC Veteran
                  • 10.04.2008
                  • 107
                  • Smederevo

Re: Help oko homokinetickih zglobova

sve zavisi na sta naletis, ja sam kupio nove i posle 2-3 hiljade crkne mi jedan, zdrobio onaj vencic koji drzi kuglice, malo posle toga crkne i drugi, ispalo je da je bila losa serija i zamenili su mi ih za nove i sad je ok imaju vec 20tak hiljada.

Comment

Working...
                  X