Problem sa ler gasom na 323F BG?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

Problem sa ler gasom na 323F BG?

Evo ovako problem je sledeci, kada auto radi na leru dok nisu ukljuceni potrosaci (farovi+podizaci i grejac zadnjeg stakla) tada je sve u redu.
    Cim se ukljuce svetla, ler opadne sa 900rpm na nekih 700rpm, a kad se na to doda i grejac stakla ler tada opadne na nekih 600rpm i tada se auto trese na leru.
    Proverio sam akumulator, izmerio punjenje koje pokazuje 14,3V, sto znaci da je s' te strane u redu.
    Napominjem da se problem desava i na benzinu i na plinu...
    Ako je neko imao slican problem na ovoj ili slicnoj mazdi bio bih zahvalan da iznese svoje misljenje ili iskustvo...
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Re: Problem sa ler gasom na 323F BG?

Moze da bude IAC ventil (idle air control) ako je zaprljan, koliko ja znam, desava se upravo to. Vocko zna vise o tome, negde je to vec objasnjavao kako radi, pa sacekaj njega

Comment

• m.trivic
      CBC Član
      • 06.09.2008
      • 88
      • Beograd

Uki, znas li gde se nalazi taj IAC ventil ili cu morati da sacekam Vocka...?

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Ovako izgleda na 323F BG (kod mene)

A ovu sliku sam nasao preko googla, i mislim da je isti kao ovaj nas:

Ne znam koji je tacan postupak njegovog ciscenja, sacekaj jos koji odgovor od nekog ko to bolje poznaje.

Comment

• m.trivic
          CBC Član
          • 06.09.2008
          • 88
          • Beograd

Hvala Uki, verovatno je tako i kod mene, sacekacu jos neki odgovor ako neko zna postupak ciscenja mada ne verujem da je komplikovano...

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Nisam cistio taj ventil, cistio sam klapnu gore iznad njega.
            Imao sam slican problem koji je manje vise resen posle ciscenje klapne gasa i stelovanja ler gasa. Fazon je da se steluje i pod opterecenjem (neki pin se premosti) i kada nista ne radi od potrosaca.

Comment

• UkiMazda
              CBC Senator XXL
              • 16.11.2007
              • 444
              • Beograd
              • Alfa 156 2.0TS

Tacno! Za stelovanje ler gasa postupak je odlicno objasnio 'brbora' u svojim postovima o njegovoj mazdi 121 ----> viewtopic.php?f=197&t=21210
              Ovako se steluje kod nas sa starijim konektorom, samo sto nije bas sve identicno kao kod brbore, ali je jako slicno.Ja sam radio stelovanje ler gasa dosta uspesno bas na ovaj nacin kako je on opisao i sa povezivanjem ona dva pina.

Comment

Working...
              X