ler gas mazda 323f bg 1.6i 16 v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gile_
    CBC Član
    • 29.03.2008
    • 13
    • beograd zarkovo

ler gas mazda 323f bg 1.6i 16 v

da li neko zna ko odredjuje ler gas pri `ladnom startu...odnosno kad je hladan motor. kad se motor zagreje ler gas je normalan i stabilan, ali kad je auto hladan onda se dere ko lud na nekih 2000 o/min i poprilicno mu treba da se zagreje. da li se to moze stelovati isto kao i ler gas?....e i jos jedno pitanje ako neko zna: da li je neko skidao mali grejac kabine sto kroz njega ide topla voda iz motora...da li je to komplikovano za skidanje...jer grejanje mi nije bas najbolje zimi pa sam mislio da to skinem i isperem i ocistim.
    unapred hvala
  • brbora
    CBC Član
    • 28.11.2007
    • 97
    • Beograd

Re: ler gas mazda 323f bg 1.6i 16 v

Vidim da se dugo niko ne javlja po ovome .... pa resih da dam doprinos
    Na osnovu mojih znanja ....
    1.
    Na ler obrtaje hladnog motora - faza zagrevanja - odredjuje :
    - temperaturni senzor ( temperatura zagrejanosti rashladne tecnosti )
    - ispravni rad elektro ventila ler gasa - neki ga zovu step motor ( ako ga tvoj model ima)
    - cistoca sistema dovoda goriva do usisne grane ( telo u**** , dizne , klapne ... bla bla )
    - senzor TPS = polozaj leptir gasa = ako je neispravan obrtaji skacu i padaju nekontrolisano , trzanje u voznji ...
    - isravna zaptivenost creva , dihtunga .... da nema fals vazduha kod u**** istog u motor ....
    - elektrika = ugao predpaljenja , svecice , ....
    - ....sta jos .???? nastelovanost ventila ( ima onih samostelujucih) , oktanska vrednost benzina

Na mom motoru B3 mono-point ima sraf na usisnom telu ( throttle body ) za regulaciju visine ovih obrtaja

2.
    Pristup grejacu je zahtevan posao .... treba dosta vremena i vadjenja dosta toga iz kabine ....

Comment

• gile_
      CBC Član
      • 29.03.2008
      • 13
      • beograd zarkovo

hvala na informacijama...iako sam malo obeshrabren za ovo za grejac kabine...iako sam i pretpostavljao da je zeznuto za skidanje

Comment

• melcer
        CBC Veteran
        • 04.03.2009
        • 174
        • Progar

ja sam skidao na gb modelu, i bogami, skidao sam celu tablu i sve okolo, da bih dosao do hladnjaka. bogami ceo dan posla i puno zivaca.

Comment

• brbora
          CBC Član
          • 28.11.2007
          • 97
          • Beograd

Zaboravio sam da napisem jos ovo ....
          1.
          Obrtaji ler gasa kod hladnog motora - oko 2000 RPM -se smatraju normalnim.
          Citao sam jedan veliki ruski forum za ove Mazde .... uglavnom su kod svih korisnika foruma obrtaji oko 1800 - 2200 RPM

2.
          Visina ovih obrtaja naravno i da zavisi od spoljasnje temperature
          Kad je jak mraz - naravno da je ovaj gas maksimalan
          Na toplom vremenu , obrtaji u prvom momentu dostignu maksimum , ali ubrzo padnu na nize.

3.
          Nazalost ECU ( kompjuter ) sve vise rukovodi radu motora , pa i obrtajima na osnovu "citanja" svih senzora.
          Tako da intervencija coveka je dosta suzena .... jedino tehnicko odrzavanje da bude uredno i tako to ...

Comment

• gile_
            CBC Član
            • 29.03.2008
            • 13
            • beograd zarkovo

hvala puno na iscrpnim informacijama.....izgleda da je onda sve kod mene ok. da nista ne diram i da samo vozim.

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

posto se sporo greje i slabo grejanje ima zimi, zameni samo termostat(600 din) i bices miran

Comment

Working...
              X