Airbag - blink blink trep trep

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Airbag - blink blink trep trep

On meni tu nesto malo, malo, pa namiguje .
    Desavalo se sporadicno i nicim izazvano (osim ako se neki sivonja spusti onako konjski u suvozacko sediste, onda obavezno). Ljuba me je podsetio da prebrojim treptaje i pogledam u uputstvu sta znace i dosao sam do sledeceg.

3 (ili 4) duga i 7 kratkih... Posto kombinacije sa 4 duga nema, onda sam pretpostavio (majka svih zajeba) da su u pitanju 3 + 7, a da je onaj 4. u stvari pocetak novog ciklusa (sto i pise u uputstvu).

Vazi samo za modele sa bocnim airbag-om Resistance detected between terminals 1I and 1K of SAS control module is other than 1.63—2.71ohm. (Melcer ovo je odgovor na tvoje pitanje, nadam se)

Na slici je dijagnoza i redosled kojim se ispituje kvar za ovo javljanje gresaka (3+7), pa se nadam da ce nekom posluziti.
    Trenutno nemam vremena, ali se nadam da cu za koji dan imati, pa cu malo detaljnije da proverim sta se desava.
  • melcer
    CBC Veteran
    • 04.03.2009
    • 174
    • Progar

Re: Airbag - blink blink trep trep

moracu da pokusam , svaka ti cast gde si ovo iskopao . meni blinka 47 i 48. imam tu tabelu gresaka, video sam je u autodati. takodje sam video da za istu gresku na 323 blinka 37 i 38 a na 626 47 i 48

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

37 kombinacija ti je 99% da ti se otkacio konektor ispod suvozackog sedista.Meni se to redovno desava kad mi pomeraju sediste suvozaca. Malo se zavuces ispod pritisnes ga jako i voila! nema vise blinkanja.

btw melcer ovo je service manual za BJ seriju ne mora da znaci da je princip isti i kod tebe , nesto se ne secam sta imas pa ako gresim
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• melcer
        CBC Veteran
        • 04.03.2009
        • 174
        • Progar

Originally posted by RedboX
        37 kombinacija ti je 99% da ti se otkacio konektor ispod suvozackog sedista.Meni se to redovno desava kad mi pomeraju sediste suvozaca. Malo se zavuces ispod pritisnes ga jako i voila! nema vise blinkanja.

btw melcer ovo je service manual za BJ seriju ne mora da znaci da je princip isti i kod tebe , nesto se ne secam sta imas pa ako gresim
        jutros sam malo cackao i probao konektore i opet isto, znaci to nije. ja imam GF model.

Comment

• melcer
          CBC Veteran
          • 04.03.2009
          • 174
          • Progar

drugari danas sam rasklapao suvozacevo sediste i skidao foliju

ovako stoje stvari: folija nije nigde ostecena i nije u prekidu (pazljivo sam pregledao), na pocetku folije postoji jedna kutija sa elektronikom, pretpostavljam, koju je nemoguce otvoriti i videti sta se tu desava. sve sam to pazljivo vratio nazad, kad gle cuda: ne blinka vise 47 i 48, nego 45. znaci da je sad senzor u redu, ali moram da trazim dalje.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Meni se opet upalilo pre neki dan kada se drugar onako bas lagano svom tezinom bacio na sediste
            Ujutru sve normalno...

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

nadjoh ovo za melcerove kdove jer nisam nasao sta je 45 46 47

I know some guys from other forum, that had airbag codes 45, 47 and 48. They had to clean some wire connections, or make "downgrade" of the system (I won't write details in here) and it always worked, so I don't want to spend 100 Euro (~140 Dollars) for in.
              I know a bit of electronics and want to do things by myself, because I trust myself and don't trust "professionals", which are sometimes not professionals at all.
              Of course if the error turns out to be some difficult to solve problem, I'll give it to Mazda shop.

I checked SIR codes for your vechical and they do not get that big.

37 is the largest code I found.

The sir light does not flash the true code. You will need to get it scaned with a SIR capable scanner to get the code.

da nije i kod tebe lazna greska i da li si radio bilo kakvu dijagnostiku osim da brojis blinkanje?

Comment

• melcer
                CBC Veteran
                • 04.03.2009
                • 174
                • Progar

@redbox: vozio sam je u profil pre nego sam je kupio i oni su brojali treptaje, nesto se domundjavali, i rekose da ce poslati predracun u firmu koliko to kosta. sutra dan sam saznao da se prodaje, i kupio sam je.

evo i dve slicice iz autodate za 323BJ i 626GF koje su greske:

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

i meni je bilo cudno ali daj da napisem sto vise ima teksta bicemo pametniji
                  Usput ja se ubih juce spremajuci slike i tekst da postujem ovde i onda skontam da celo vreme citam o ABS a ne AIRBAG

Comment

Working...
                  X