Negde "gubi" struju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zare15
    CBC Član
    • 09.12.2006
    • 84
    • Beograd

Negde "gubi" struju

E,ovako...Mazda je 323f Lantis,i primetio sam da u poslednjih mesec,dva dolazi do prekida struje(ugase se sve lampice od grejanja(klime)),ali sam mislio da je to samo slucajnost,medjutim pocelo je sve cesce da se desava. Akumulator je prilicno otisao jos pre 2 meseca,ali sam ga tada dopunio i nije bilo problema sve do juce kada se opet isto desilo,i opet sam ga dopunjavao ali i pored vozenje od nekih 50-ak km.stajao je 8-9h i ponovo nije mogao da upali. Jasno mi je da mi ne gine nov Ak,ali sve vise sumnjam i da su mozda u pitanju kablovi,jer auto je kod mene 2,5g a nisam ih menjao a ne verujem ni da su menjani skoro pre nego sto sam ga ja uzeo. Da li nekom nesto drugo pada na pamet? Ako ima neko neki predlog,sugestiju,...bicu mu zahvalan. p.s.Ako neko od drugara koji imaju Lantis zna gde da kupim kablove i koja je cena(U BG-u,naravno),kao i koji Ak je proveren?! Jos jednom hvala.
  • PRESRETAC
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2007
    • 333
    • BG
    • Grande punto 1.4T

Re: Negde "gubi" struju

kupi ti nov akumulator pa vozi neko vreme da vidis hoce li se opet desavati isto...da ne bacas pare na kablove ako nije do njih
    sigpic

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Pa prvo uzmi voltmetar i izmeri napon na aku kad je ugasen auto, mora da bude oko 13V, a onda upali auto i meri onda mora da bude oko 14V posto alternator puni, ako nema, nije ti dobro punjenje, ako mislis na kablove od svecica nema ti to veze, kad pocnes da verglas alanser povuce veliku struju i aku ti je slab i ne moze da vergla i zato ti se gase lampice, tako da je najverovatnije crko , ali svakako proveri punjenje da ne bude posle i taj se ispraznio i opet problem.
      Kablovi ce da ti prave drugu vrstu problema, neravnomerni rad ili cak i da ne moze da upali, ali ce motor svakako da vergla samo ne moze da upali.

Al sam objasnio

Comment

• melcer
        CBC Veteran
        • 04.03.2009
        • 174
        • Progar

Originally posted by JNC
        Pa prvo uzmi voltmetar i izmeri napon na aku kad je ugasen auto, mora da bude oko 13V, a onda upali auto i meri onda mora da bude oko 14V posto alternator puni, ako nema, nije ti dobro punjenje, ako mislis na kablove od svecica nema ti to veze, kad pocnes da verglas alanser povuce veliku struju i aku ti je slab i ne moze da vergla i zato ti se gase lampice, tako da je najverovatnije crko , ali svakako proveri punjenje da ne bude posle i taj se ispraznio i opet problem.
        Kablovi ce da ti prave drugu vrstu problema, neravnomerni rad ili cak i da ne moze da upali, ali ce motor svakako da vergla samo ne moze da upali.

Al sam objasnio
        dobro si ti to objasnio, ako covek ne misli pod kablovi, prednja instalacija. tu najverovatnije ne puni alternator, i trebalo bi proveriti kao sto si predlozio.

Comment

• amavrenski
          CBC Senator XXL
          • 08.08.2008
          • 306
          • Zrenjanin

i jos nesto. ja sam se tako zeznuo! poceo navodno aku da me zeza, nece da pali, tesko verlgla, malo ga dopunim on radi 3-4 verglanjja, i tako stalno. ja mislio crk'o aku. odem ja kupim drugi od 74ah kad isto. napunim ja njega ali isto sr... na kraju se ispostavilo da su cetkice od alnasera, auto ima 27 god, prvi put su promenjene prosle godine. vratim stari aku i on vergla samo zvoni, vrti ko blesav. eto proveri i to, najjeftinije je, 4 kom cetkica 160 din. da se ne zeznes kao ja.

Comment

• zare15
            CBC Član
            • 09.12.2006
            • 84
            • Beograd

Evo malopre sam ponovo probao da upalim ali nece,krene da vergla ali nikako da "povuce"! I tek tada primetim da mi svetli sijalica akumulatora,ali sam gotovo siguran da niti jedna sijalica,sat,svetlo ne svetli manjom jacinom od normalne,sto mi se desavalo zimus na mrazevima kada me taj isti akumulator izdao dva puta. Hvala za ovo sa cetkicama,i ja se nadam da je samo do njih ali realno mi se cini da ce morati pasti nov Ak,sto je ok samo da nije nista preko toga.

Comment

• amavrenski
              CBC Senator XXL
              • 08.08.2008
              • 306
              • Zrenjanin

moj savet probaj cetkice, i meni je tako bilo. sve ok ali ne moze da zavergla. ako ne upali u prva tri cetiri kruga nece ni upaliti. sve je bilo ok i sa sijalicama unutra i cak i kad ukljucim farove sijali su ok, ali tesko vergla. probaj sa cetkicama verovatno nisu ni kod tebe menjane nikad, a i najjeftinija je investicija, ubedljivo. jedino je vece cimanje nego kad menjas aku. moj aku je bio star skoro tri godine, i prodao sam ga drugu za neke smesne pare, nebitno, ali jos uvek radi.

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Odes kod elektricara da probas sa ispravnim akumulatorom, a onda ce se videti dali su cetkice alternatora ili ne.
                Veca je verovatnoca da je samo akumulator. Dok sam imao Lantisa odma' sam promenio akumulator, jer se sa prethodnim poceo da manifestuje problem koji si imao, a baska to sto je akumulator bio preslab.

Comment

• zare15
                  CBC Član
                  • 09.12.2006
                  • 84
                  • Beograd

Nov akumulator i problem je resen!

Comment

Working...
                  X