Da li neko zna dobro opremljenu prodavnicu za Mazdu ili otpad koji ima/rastura 6-icu? Kao sto naslov kaze, treba mi isparivac klime (hladnjak u kabini). Pre nego sto neko pomene, zvao sam General Auto i dobio informaciju da moze da se poruci. Ceka se 10-15 dana i cena je "simbolicnih" 82.864,00 RSD (ili 885,00 u "domacoj" valuti).
Mazda6 GJ6M/EAD 2003 god. isparivac klime
Collapse
X
-
Re: Mazda6 GJ6M/EAD 2003 god. isparivac klime
ne znam sta ja da ti kazem, osim da pogledas redom po ovim radnjama.
viewtopic.php?f=197&t=17654
ako neko zna gde bas ima to sto trazis, sigurno ce se javiti.
-
-
U svakom slucaju hvala na odgovoru. Vec sam obavio taj "Sizifov" posao i dobio sarenolike odgovore od "nema" do "javite se za par dana da probamo da nadjemo". Od ovih drugih ocekujem takodje "simbolicnu" ponudu za originalni isparivac sa poznatim rokom isporuke 10-15 dana. Jedino mi je Polar Klima ponudio "resenje" primereno domacim uslovima. Naime, obzirom da su popunjeni sledecih godinu dana, uputili bi me na nekog od njihovih ovlascenih servisa da mi izvadi stari isparivac i po dimenziji (i valjda polozaju izvoda) pronadje novi, priblizno isti, za naravno primereniju cenu. Videcu posle praznika ukoliko neko nema bolju ideju.
Comment
-
-
Rekli su ti u polar klimi da su popunjeni? Pa ja sam pre neki dan bio kod njih, zakazao dva dana ranije i rekli mi dođi tad i tad, sve ok. Mada "malo" su skuplji..
E sad, da li imaju delove to je druga stvar.
Sa srećom.pozz
Comment
-
-
OK ne bih da ovo što ću napisati ispadne negativan komentar ali nije mi čudno da su me ''otkačili'' u Polar Klimi. Obzirom da meni ''curi'' unutar kabine, iza centralne konzole, to je za detektovanje mesta curenja potrebno uložiti dosta sati rada (skidanje table, centralne konzole i rasturanje A/C jedinice), da ne pominjemo otklanjanje kvara i dovođenje auta u normalno stanje. To je po mojoj proceni posao od barem 1-1,5 radnih dana. Kako je sav taj rad u zemlji Srbiji teško naplativ i, iz ugla domaćih majstora, novac zarađen uz toliko rada je ''gorak'', to je sasvim razumljivo da su me na fin način odbili. Ako je u tvom slučaju bila jednostavna provera i punjenje sistema (oko pola sata posla i potpuno automatizovan proces) ništa čudno da su te ''odradili''. Ilustracije radi, ne verujem da bi mogli za posao na mom slučaju da traže više od 300-350 eura za ruke, pri čemu ''gube'' minimum jednog čoveka na skoro dva dana. Na drugoj strani, obzirom da smo u sezoni, provera i punjenje sistema košta oko 40 eura, traje oko 30-45 minuta i radi se ''mašinski'' sto znači da je jedan čovek u stanju da za dan (8 sati) odradi i preko 20 vozila (limitirani su samo brojem ''mašina'' a ako se dobro sećam imaju ih 3 ili 4). Znači imamo 350 eura za, recimo, 12 sati rada prema 1200 eura (30 vozila x 40 eura) za istih 12 sati ''rada''.
Comment
-
-
Ma nije bilo samo punjenje u pitanju.
stara je klima pa je puštala malo na dva mesta, pa su te cevi krpili i menjali su mi sušač,
i naravno plus punjenje i provera...
to je sve trajalo od 9am do 3pm otprilike.
i uzeli su mi oko 100e za ruke.
Mada i ja kada sam došao prvi put da zakažem i da vide šta je u pitanju, neki majstor (nisam zapamtio ime) je počeo neku priču, kao, to je veliki posao, pa ne može, ne isplati ti se da opravljaš klimu na autu iz '90 (!?!?) i tako dalje, ali je srećom naišao gazda u prolazu i kad je on pogledao, sve može, naravno.
Radnike "malo" mrzi da rade dok ih gazda ne podjuri.
Šta da ti kažem.
Comment
-
-
Imao si sreće da je kod tebe kvar bio ''pristupačan''. Sve što je u motornom prostoru je relativno lako zamenjivo i svodi se na volju majstora. U mom slučaju na samu pomisao skidanja table već im je opao entuzijazam. Ipak je auto iz 2003-će, tabla puna elektronike, airbag-ova i kojekakvih džidža-bidža a da ne pominjemo A/C jedinicu za automatsku klimu sa njenim džidža-bidžama.
Originally posted by amavrenskito je po meni cist bezobrazluk, ako je tako! sta da ti kazem, jednostavno nemas srece...
Comment
-
Comment