Problem sa radom na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • amavrenski
    CBC Senator XXL
    • 08.08.2008
    • 306
    • Zrenjanin

Problem sa radom na benzin

znaci u pitanju mazda 323f '90 1.8 dohc. naime o cemu se radi...
    puklo mi crevo za gorivo, pre ulaska u filter goriva kod motora, tu je negde kod usisne grane se nalazi. sad to je sve zamenjeno, i stavljeno i novo crevo i filter (ne znam kad je menjan, pa sam ga menjao). pre nego sto mi se to desilo auto je skoro normalno radio na benzin. imao je jako mali "stuc" kad se naglo da gas, ali samo iz lera. ne znam sta je to bilo problem, ja sam mislio da je filter, ali nije, verovatno su dizne jer vozim na plin pa su se mozda zaprljale.
    e sad nastaje glavni problem, kad sam sve to zamenuo. sad na benzin radi u leru super (i pre je radio) ali kad mu dam gas katastrofa nece da primi, ugusi se, cak mi je jednom i detoniralo, nije jako ali... kad je hladan, valjda zbog sauga, malo bolje prima, ali i to je prilicno lose... znaci stuca, gusi se... ne znam koji mu je.

na plin radi savrseno...
    filter je UNICO, za opela, isto direktno ubrizgavanjne, ne znam koja kubikaza, ali velicina filtera i promer rupa su isti...
    beznin mi je bio skroz iscureo, pa sam sipao za 500 din, nekih 5,5 l samo da probam da vidim dali valja...

ako neko zna sta bi moglo da bude u pitanju, neka se javi...
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Re: Problem sa radom na benzin

Ne mora da znaci da je isto stanje i kod tebe, ali na mojoj ako ima tako malo benzina uopste ne moze da radi! Cak sam primetio da 3-4 minuta posle paljenja lampice za rezervu, auto se ugasi i cao! Od tad uvek imam bar 10ak litara.
    Mozda si primetio da kad imas malo manje benzina i ulazis ostrije u krivinu zna da zatrza, e to ti je bas zbog toga sto je pumpa postavljena malo vise, da ne uzima prljavstinu sa dna rezervoara.

Comment

• amavrenski
      CBC Senator XXL
      • 08.08.2008
      • 306
      • Zrenjanin

ja sam mislio da je mozda do filtera, ali kontam ista je rupa u cevcici, sve isto... pa to nebi trebalo da mu smeta...
      vidis i meni se bila upalila lampica od rezerve i kad je prestala da sija posle nema sanse da upalim na benzin... nista dosucu mu jos jedno 5-6l pa cu da vidim, onda bi moralo da se vrati u normalu...

ali kad mu polako dajem gas, nagura obrtaje, jedino nece kad mu naglo dodam, polako ih i istera i ne stuca nista...
      nista probam sa benzinom pa vidim... pa javim...

Comment

• amavrenski
        CBC Senator XXL
        • 08.08.2008
        • 306
        • Zrenjanin

evo sipao sam jos za 500 din nekih opet 5.5l benzina, znaci sad ima sigurno 11l, ali problem ostaje i dalje... malo se nesto poboljsalo ali i dalje nije ni blizu onog kao sto je pre bilo...
        ima li neko jos neku ideju?

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Bar nisi uludo bacio pare!
          Ja sam bez ideja.... A kad dajes gas jel dimi puno?
          Mozda te zezaju dizne ako duze vremena nisi vozio na benzin
          jbg, znam da ti nista nisam pomogao ali valjda ce neko.
          Pozdrav!

Comment

• melcer
            CBC Veteran
            • 04.03.2009
            • 174
            • Progar

ako nisi dugo vozio na benzin,dizne su sigurno, a moze da se desi da je i pumpa ako je bila bez goriva.

Comment

• sasa_gsi
              CBC Veteran
              • 25.05.2007
              • 101
              • Svrljig (Nis)

Dizne su sigurno, a trebalo bi da se pročisti ceo sistem ubrizgavanja. Imao sam identičan problem kao ti na predhodnoj Alfi 155 i sada na 164 počinju isti simptomi, kada je hladan hoće ponekad da se guši kada prima gas, dok kada se motor zagreje nema problema na benzinu, u svakom slučaju nemam nikakvih problema na plinu osim sto mi je ler gas malo neravnomeran kada je motor hladan (2.0TS 8V).
              Elem, problem nemožeš sam da rešiš poseta servisu negine.

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Mozes da probas neki od preparata za ciscenje koji se sipaju u rezervoar, npr. WURTH INJECTION CLEANER. Kosta par 100tina din. i ima ga na pumpama. Kod mene je uspelo sa oko nedelju dana voznje na benzin. Svaki dan sam odlazeci na posao preko nekog mosta uzbrdo vozio pod punim gasom. Bukvalno se oseca da svaki dan sve bolje vuce.
                A ako ne uspe, uvek mozes da das dizne na ciscenje ...
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• amavrenski
                  CBC Senator XXL
                  • 08.08.2008
                  • 306
                  • Zrenjanin

pumpa nije bila dugo bez goriva, mozda dan, dva. ali sam ja premostio zice tako da sam ga direktno palio na plin. cim prvi put nisam uspeo da upalim na benzin, odmah sam napravio da radi na plin. pre me nije ovako zezalo, htelo je samo kad se nabode gas iz lera, malo da stucne. a sad kad se ugreje jos losije radi. probacu da uzmem taj preparat za ciscenje dizni pa cu da vidim sta se desava...

Comment

Working...
                  X