Pa, moj 86 323 Bf ima 4cilindarski 1.1 motor - Planirao sam da kupim 1,6 EFi motor novije 323 -jke i stavim u svoja kola, ali mi je savetovano da takav motor nece odgovarati ili da motorni prostor moram modifikovati ako zelim da takav motor ubacim u svoju 323 jku. Da li iko od vas zna nesto o ovome?? Potrebna mi je pomoc?? Hvala unapred momci!!
Da li se moze instalirati EFI motor u Mazdu sa karb. motorom
Collapse
X
-
Re: Da li se moze instalirati EFI motor u Mazdu sa karb. motorom
Pa procitao sam na nekom forumu u Australiji, da je neki tip nesto slicno uradio sa 626 icom, pa pretp. da je i ovde to izvodljivo, ali najveci problem je taj sto ne postoji nikakva relevantna informacija za konkretno BF model 323 jke
Comment
-
-
Sve moze sem drvenog sporeta, a i on moze ako se ne koristi!
Imas dosta posla, ako tako nesto hoces da probas, konkretno najvise oko nosaca i struje.OPEL Astra 1.6i
OPEL Kadett 1.6
ŠKODA Favorit
Comment
-
-
Sto se tice tog tipa sa 626 icom, on je ubacio japansku verziju motora, ali je imao dosta posla sa strujom i nosacima.
s duge strane i ideja o kupovini stranca je OK i nju razmatram, ali opet se postavlja pitanje da li moze motor sa el. ubrizgavanjem iz ...recimo BF-a 1989 godiste da se prebaci u moj BF gde se nalazi motor sa karburatorom?
Takodje jasno mi je da moram menjati menjac, pa da li i tu moram obratiti paznju na nesto, ili je ta operacija "jednostavnija"??
Jos jednom hvala svima na odgovorima
Comment
-
-
Hm, nebih da lupim, ali mislim da je sve plug and play.
Mozda bi najbolje bilo da dovezes stranca, parkiras pored i odakle skines, tamo namestis
Ima valjda nekog strucnijeg da kaze svoje misljenje...
Comment
-
-
Originally posted by Dexy78Sto se tice tog tipa sa 626 icom, on je ubacio japansku verziju motora, ali je imao dosta posla sa strujom i nosacima.
s duge strane i ideja o kupovini stranca je OK i nju razmatram, ali opet se postavlja pitanje da li moze motor sa el. ubrizgavanjem iz ...recimo BF-a 1989 godiste da se prebaci u moj BF gde se nalazi motor sa karburatorom?
Takodje jasno mi je da moram menjati menjac, pa da li i tu moram obratiti paznju na nesto, ili je ta operacija "jednostavnija"??
Jos jednom hvala svima na odgovorima. naravno ako su i jedna i druga BF onda ti nosaci odgovaraju, samo izvadis tvoj motor i ubacis drugi.
ili najjednostavnije je da kupis stranca iste boje i samo nakacis tabliceili neki dobar limar da ti prebaci broj sasije
(naravno salim se
)
Comment
-
Comment