porez na luksuz ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

porez na luksuz ?

sa B92, sveze , danasnje :
    Porezi na putnička i kombi vozila po kategorijama i starosti

.....

Primeri besmislenosti:

15 Godina star Jeep „luksuzniji“ od BMW-a X6
    Cena:
    Jeep Grand Cherokee 4.0 l, ’93 (183 KS) – 4.500 evra
    BMW X6 3.5i, ’09 (306 KS), - 71.635 evra
    Porez:
    Jeep Grand Cherokee – 93.000 dinara
    BMW X6 – 75.000 dinara

Dva puta više snage iz iste zapremine
    Cena:
    Opel Ascona Exlusive 2.0, ’88, (102 KS) – 1.700 evra
    Honda Civic 2.0, ’09, (201 KS) – 24.210 evra
    Porez:
    Opel Ascona – 4.500 dinara
    Honda Civic – 7.500 dinara

Isti broj „konja“, porez „puta 12“
    Cena:
    Mercedes-Benz 300D 2.3 l, ’86, (88 KS) – 1.800 evra
    Toyota Corolla 1.4 D-4D, ’09, (90 KS) – 18.700 evra
    Porez:
    Mercedes-Benz 300D – 45.000 dinara
    Toyota Corolla 1.4 D-4D – 3.650 dinara
    Slucajno posedujem (u textu iznad boldovanu) Asconu exlusive 2.0 iz '88, prosto ne postoji takav model od 102 KS. 1988 se proizvodila u 2 varijante sa 2000 ccm, od 115 (20NE) i od 129 KS (20SEH).

Ajde sto su izmislili auto, nego su ga i poskupeli, ja ga ne bi platio vise od 1500...
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • djape1977
    CBC Senator XXL
    • 08.03.2008
    • 401
    • bg
    • fiat 132 i lada 2103

Re: porez na luksuz ?

zato sto su u pitanju elektricni majmuni bez ikakvog kontakta sa stvarnim svetom koji nisu svesni cinjenice da bar pola ove drzave vozi kola od 20 i vise godina koja se ne mogu nazvati luksuznim makar imala i 5.000ccm
    treba organizovati akciju da im se sva ta vozila doteraju ispred skupstine i tu ostave. neka im ih kad su luksuzna nek vide oni sta ce sa njima. ja licno prilazem fiat 132 2.500ccm od 73ks dizel iz '81. godine. ako mi neko kaze da je to luksuzan auto, nateracu ga da ga pojede. vredi jedno 500e, a i to ako neko bas voli 132 ku.
    kad bi se naslo bar hiljadu ludaka da poredja takva vozila od zgrade vlade kroz kneza milosa do skupstine, mozda bi i primetili da nesto sa tim zakonom ili uredbom, sta li je vec, nije u redu. u svakom slucaju dobrovoljno se javljam da budem prvi takav ludak.

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

pa da vidis taj fiat i jeste luksuz imati ga
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

Stari moj ima dzip Isuzu Trooper iz '85, 2300ccm i 90 konja. Sada da je auto za luksuziranje pa ajde, vec se koristi najvise zbog posla a ujedno i kao porodicni auto da se ne bi uzimali posebno neki kombi i auto... Na kraju registracija za njega ce biti 1000 eura
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

A sta bi sa preregistracijom ekonomskih tablica? Jel se odustalo od toga?
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• JaMaL
            CBC Senator XXL
            • 14.04.2007
            • 448
            • JaMaL

pa u vecini slucajeva stari krsevi i jesu luksuz... ako imas auto koji ne mozes da odrzavas a i dalje se vozis... dakle ugrozavas druge oko sebe... to jeste luksuz...

ako zelimo tako nije frka... 4x godisnje na tehnicki za automobile iznad 10 god... i da se uredno mere i kaznjavaju izduvni gasovi... zasto da ne... pa da svi ti sto vicu da nije luksuz vidimo sta ce da prodje tehnicki... i koliko ce krsa da ostane na ulicama da se vozi... a koga uhvate neregistrovanog i neispravnog... 3-6 meseci zatvora... ljudi moraju da shvate da je to ozbiljno... dosta je bilo 90-ih i neodgovornog ponasanja prema sebi i svojoj okolini... mene ne zanima sta ti ljudi rade kuci... mene zanima da u okolini drugih ljudi moraju da se prodrzavaju pravila kao i svi ostali...

S obzirom da za te pare nista ne nude... da su ulice u kraterima i da ne postoji kazneni sistem koji funkcionise onda je sve ovo preskupo, ali bih ja stvarno voleo da dodje vreme gde necu gledati automobile kojima se ljusti farba i otpadaju delovi, zvone i dime se da se voze ulicama, ne zato sto narod treba da ima para, to se nikada nece desiti, nego zato sto ne smeju da voze lesheve...

ako vec mozes da vozis krs i da places kako nemas pare i kako je sve skupo... a neces da se potrudis da ti bude bolje, skola, fakultet, prekvalifikacija, bolji posao... da bi imao za bolji auto i neku buducnost... onda i ne treba da vozis... ne stice se to pravo rodjenjem... zaradjuje se kao i sve ostalo...

uostalom u svemu treba poci od sebe ja to tako gledam... moj auto jeste stariji od 20 god... + 300e registracija sad skoro, po starom zakonu jos uvek...

ako pogledam da meni auto ne sluzi za posao... niti prelazim nesto mnogo sa njim... ~1300 km godisnje... to je vishe hobi dakle... da meni treba auto za svaki dan i da se tako koristi ne bih imao sanse da vozim to sto vozim... prvo bilo bi besmisleno voziti 2000 ccm i 150 ks po gradu... a drugo odrzavanje tako necega u 15.000 km godisnjoj exploataciji bi bilo besciljno... dakle totalno promasen izbor... prodao bih ga i kupio Yarisa ili Swifta ili nesto malo i beznacajno sto obavlja posao... i jeftino je za registraciju...

dolazimo do zakljucka da je svaki auto od preko 1200 cm3 i 50ks max... previshe sa svakodnevnu gradsku voznju... realno... i jeste luksuz... i zagadjuje kao blesav... i ne treba ti realno... u beogradu preko dana ne mozes (i ne smes) da vozis preko 60... a uglavnom ni preko 10... tako da ne vidim frku... 2500 ccm? cemu kamionce? ako imas pare... naravno... kupi besni sportski auto i juri i placaj kazne... ali ne vidim poentu... ako sluzi za posao.. onda taj posao zaradjuje dovoljno za kamionce... ako ne... sto ga onda radis...? ja ne bih radio nesto sto ne donosi profit... onda bolje da sedim... bar nisam na gubitku...

prioriteti su cudo... i kompleksi jos vece... prvo se dobro zapitajte da li vozite auto koji vam zaista treba... ili ako je to stvar hobija i uzivanja kao kod mene cutite i platite... nista u zivotu nije dzabe... i nikada nece biti...

ja sam samo srecan sto je ovde sve jos uvek ovako jeftino... da se malo vishe ugledaju na te iste zapadne zemlje 90% nas ne bi smeli ni da drzimo auto na ulici... a kamoli da ga vozimo... neregistrovan ili tehnicki neispravan auto se odmah nosi sa ulice a obaveza za ugradnju katalozatora i njegovo redovno proveravanje vazi u vecini zemalja... ja bih bio srecan jer bi konacno odneli ~70% automobila iz mog kraja... tako da bi bilo gde da se parkira ponekad...

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

taj x6 nov košta oko 100 k eura i od toga je oko 30k porez i carina tako da onaj ko kupi x6 verovatno plati više poreza nego sa isuzu truper za ceo život.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• ///M_Power
                CBC Senator XXL
                • 05.05.2008
                • 335
                • Beograd - Minhen

Pre svega ovde se radi o punjenju budzeta... nevestom.

I... ne trosite reci pokusavajuci da objasnite neki skriveni smisao ove uredbe, jer on ne postoji - osim onog koji se odnosi na punjenje budzeta...

Comment

• Viper
                  CBC Senator XXL
                  • 25.11.2004
                  • 700
                  • Kać

I DONT NEED SEX
                  goverment fucks me every day!

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

Slazem se sa M-Power-om sto kaze ali sto se tice Jamal-ovog posta, razumem ja na sta on misli da i vecini taj stari krs tipa Opel Rekord koji opusteno ima 2.5 ili 3l motor predstavlja luksuz sto se tice odrzavanja itd, ali sto onda u Srbiji ne naprave lepo tehnicki kao sto imaju u Nemackoj, onaj njihov TUV ? Znaci auto ide na detaljan pregled bez obzira koje je godiste, i radi se procena da li je za ulicu ili nije. Ako nije, imas rok da ga sredis pa da pokusas jos jednom, ili da ga se resis - prodas za delove itd. I kod njih nema veze koje je auto godiste, samo sto npr ne moze odavno da se voze auta koje trose olovni benzin jer benzinske pumpe odavno ne dobijaju, za razliku od nas. I ako se sve to pogleda, kakav je stil voznje itd kod Nemaca, zasto se cesto uzimaju polovna auta bas iz te Nemacke, i to auta koja su prosla Boga oca? Kod njih se gazi po putevima, ali sto se tice odrzavanja itd organizovani su extra, i auta su im cesto u boljem stanju nego npr takav isti iz Italije koji je presao 50-60 hiljada kilometara manje. Koliko znam oni su regulisali pitanje zagadjenja kod tih matorih auta stavljanjem katalizatora. Da su tako rigorozne mere ovde, verujem da vecina auta cak i novijih generacija ne bi na ulici bili. Pre bi resenje bilo ovako nesto, nego sto nasi "pametnjakovici" misle da je resenje sve u novcu. Sto se tice auta mog starog, auto jeste da je stariji i od mene, ali je po mehanickom, limarskom i farbarskom pitanju u odlicnom stanju, sto znaci da se odrzava, i sto je dobro ne kvari se cesto. A sto ga vozi - ima covek dosta razloga, uopste nisu u pitanju kompleksi, ali kad se gleda kolika je cena takvog na pijaci ako se ikad sretne, cena mu ide u rangu sa Golfom 2. A sto se tice zagadjenja, posto je auto uvezen jos ranije iz Svajcarske, ima jos uvek katalizator na njemu, tako da bas i ne vozi drtinu u raspadajucem stanju, a i vodi se donkle rec o ekologiji U Srbiji veliki broj ljudi vozi Zastavina vozila, pa razmislite malo koliko oni zagadjuju tek - znaci uzmite samo cinjenicu sto ta auta sagorevaju olovni benzin, a sto se tice ekoloskih taksa nisu uopste pogodjeni. U prevodu, ta uredba o taksama je cista glupost.
                    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Nevidim zasto trosite reci za badava kada je vec sve receno. Punjenje budzeta i tacka
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

prijatno sam se iznenadio kad sam video da su uveli olaksicu za automobile starije od 20 god. , koji placaju samo 20% od osnovne sume
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                        X