Pozdrav iz Podgorice!Na auto placu sam vidio mazdu pramacy i svidjala mi se.Pravi porodican auto bas kakav i meni treba.Kako su Japanci kod nas nepoznanica,molio bih za neku informaciju vise,karakteristike,eventualne mane i na sta bi trebao da obratim paznju prilikom kupovine.Hvala
Mazda premacy
Collapse
X
-
Re: Mazda premacy
Ovo su ti neke generalije o Premacy-u, ali pretpostavljam da je u pitanju prva generacija.
Motori su identicni onima iz BJ generacije Mazde 323 (1998-2003), kako benzinski, tako i dizel agregat. Koji je motor u toj koju si gledao ?
Generalno treba obratiti paznju na limariju, jer su im se desavali propusti sa zastitom, pa je znala i u garantom periodu da pokaze znake popustanja. Mahom kod rubova zadnjih tockova, tako i u dnu vrata, kao i zadnja vrata.
Dosta mehanickih, koliko sam upucen, delova deli sa 323, ali naravno tu su i oni specificni za nju.
Sto se tice cene odrzavanja, sve zavisi gde ces je i kako odrzavati. Ako se odlucis za ovlasceni servis, moras znati da to nece biti jeftino. U suprotnom potrazi majstora koji je "proveren" sa japancima, jos bolje konkretnije Mazdama i posavetuj se sa njim.
Najbolje bi bilo kada bi mogao auto da oteras u ovlasceni servis pre kupovine, cak iako se ne odlucis da ga tamo servisiras, da ga pregledaju, jer mislim da su oni najvise merodavni.
-
-
Re: Mazda premacy
Motor je isti kao u 323(F) i 626, u pitanju je "hibrid", neka njihova kombinacija dizela motora sa bosch pumpom u kombinaciji sa nekim resenjima koja se koriste u novijim commonrail dizel motorima.
Ima dve varijante, mada mislim da je u Premacy-u ona jaca, od 74KW (101ks).
Njegova boljka je ventil na bosch pumpi koji zna da propadne i da krene da pusta naftu. Ranije je cela pumpa morala na servis (nimalo jeftino), a sada je moguce samo zameniti taj ventil (cena je izmedju 100 i 200e, zaboravio sam tacno koliko).
Druga stvar na koju se obavezno mora obratiti paznja je stelovanje ventila, koje mora da se radi na, svakih 25-30k km. Procedura je jednostavna, ali zahteva da se auto ohladi tj mora da prenoci u servisu.
U 323 je, zbog slabije zvucne izolacije, motor nesto bucniji, ali u 626 to nije toliko izrazeno. Kako je u Premacy-u ne bih znao.
Ako se setim jos necega dopisacu...
Comment
-
Comment