Na ime kupca ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Re: Na ime kupca ?

Originally posted by low rider
    Nisam najbolje razumeo, kazes da u Subotici mozes kupti vozilo koje je uvezlo fizicko lice i registrovati ga na sebe, a onda pocinje da tece 60 dana zabrane otudjenja, ali na ime kupca, a ne uvoznika koji je fizicko lice ?
    Bas sutra drugar ide sa likom,od koga ce pazariti auto "na ime" u opstinski sud kako bi mu uradio ovlascenje da ovaj,u njegovo ime obavi proceduru carinjenja itd..Kasnije ostaje drugaru da samo registruje auto na PO,od kada bi trebalo da pocne i da se racuna 60 dana .

Edit
    Zaboravih da ti pitas za varijantu da je auto vec ocarinjen ... ali opet,60 dana od dana registracije,u MUPu .

Comment

• Joker
      CBC Veteran
      • 09.05.2005
      • 116
      • Subotica

@low rider
      Da, fizicko lice uveze na svoje ime automobil, ocarini ga plati pdv i proda ga kupcu. Automobil ide na ime kupca bez placanja 2.5% prepisa i registruje vozilo. Od momenta registracije pocinje 60 dana kada ga novi vlasnik ne moze prepisati. To je primenjivo u subotici i jos nekim opstinama, ne u svim.

Comment

• macaneli
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2008
        • 327
        • sremska mitrovica - Genova
        • S-max

tako je joker npr u sm ko ocarini auto mora i da ga registruje jer je takvu odluku donela poreska uprava...a pre je bilo ocarinis auto i onda pravis kupoprodajni ugovor...
        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Kad sam ja kupovao auto bilo je ovako: ja nisam hteo da pristanem na to da dam pare a da auto nije zvanicno moj nego da vozim na fckn ovlascenje i tek 61. dana da se "nadam" da ce biti posteni i potpisati ugovor... i da kupim auto koji nije prosao proveru u toku tih 60 dana... mislim stvarno ne razumem ko na to da pristane...

I onda smo sklopili PREDUGOVOR, koji OBAVEZUJE na sklapanje ugovora nakon sto se ispune odredjeni uslovi (prodje zabrana 60 dana...) u odredjenom roku... i definise sta i kako u slucaju da neko od 2 strane ipak odustane ili da vozilo bude oduzeto ako se utvrdi tokom tih 60 dana da nije legalno ili iz bilo kog drugog razloga ne dodje do sklapanja ugovora... i onda sam kad je potpisan predugovor isplatio nekih 40-45% ako se dobro secam od ukupne cene auta (sto je navedeno i u ugovoru uz obavezu da bude vraceno u slucaju nepotpisivanja glavnog ugovora) i dobio ovlascenje za upravljanje, a predugovor je overen u sudu...

i onda kad je isteklo 60 dana onda su oni mene jurili da sto pre potpisemo glavni ugovor da bi dobili i ostatak para. i tako smo i uradili.

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

Marko001 mozes li mi poslati kopiju tog predugovora. Ja sam odustao od ove kupovine, al' ako neki slican naleti, da imam spremnog keca u rukavu .

Comment

• ivan.stojanovic
              CBC Veteran
              • 21.05.2007
              • 115
              • Novi Sad - Kragujevac

@Joker i svi ostali

Kako da saznam u kojim opstinama u Srbiji je to moguce??? Ja znam da ne moze u NSu, BGu i Kragujevcu. Odgovarala bi mi neka opstina oko Kragujevca ili oko Novog Sada...Ne znam kako da saznam u kojim opstinama sve moze, da bi znao gde mogu da se prijavim da bi mogao tu da registrujem auto. U Subotici nemam nikog, pa nemam kod koga da se prijavim, tako da moram u neku drugu opstinu gde imam nekog prijatelja.

Pozz i hvala unapred, Ivan Stojanovic
              Ivan Stojanovic
              Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• Joker
                CBC Veteran
                • 09.05.2005
                • 116
                • Subotica

Prvo sto mi pada na pamet je da zoves agencije za prepis i registraciju, i pitas. Oni bi to trebali da znaju. Za proveru ipak moras nazvati mup u tom mestu da bi bio 100% siguran.

Comment

• ivan.stojanovic
                  CBC Veteran
                  • 21.05.2007
                  • 115
                  • Novi Sad - Kragujevac

@Joker

To sam i ja danas skontao i poceo da zovem agencije

Za sada znam da ne moze:

Novi Sad,
                  Beograd,
                  Zrenjanin,
                  Kragujevac

Dopunicu listu ako saznam za jos neki grad.
                  Ivan Stojanovic
                  Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• dr_mire
                    CBC Veteran
                    • 10.01.2007
                    • 104
                    • Beograd, Banovo BrDo

Čitam ove postove i mislim da generalno svi grešite

Na ime znači da se VI pojavljujeta kao uvoznik automobila, tj. u svim papirima se pojavljuje VAŠE ime.
                    Pre dva meseca sam uzeo Punta 2 "na ime", odnosno lik koji je dovezao auto iz Italije i ima agenciju za registraciju, završio je sve oko carine. Dao sam mu samo kopiju lične karte. Na carinskoj deklaraciju klao uvoznik se pojavljuje MOJE ime.
                    Ovakve akcije predlažem ISKLJUČIVO ako imate puno poverenje u čoveka koji vam ovo završava.
                    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• Joker
                      CBC Veteran
                      • 09.05.2005
                      • 116
                      • Subotica

Procitaj moj post od 12 Maja 2009

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Originally posted by dr_mire
                        Čitam ove postove i mislim da generalno svi grešite

Na ime znači da se VI pojavljujeta kao uvoznik automobila, tj. u svim papirima se pojavljuje VAŠE ime.
                        Pre dva meseca sam uzeo Punta 2 "na ime", odnosno lik koji je dovezao auto iz Italije i ima agenciju za registraciju, završio je sve oko carine. Dao sam mu samo kopiju lične karte. Na carinskoj deklaraciju klao uvoznik se pojavljuje MOJE ime.
                        Ovakve akcije predlažem ISKLJUČIVO ako imate puno poverenje u čoveka koji vam ovo završava.
                        u ovom slucaju ti najvise gresis. Uvezao je auto na tvoje ime, znaci da imas kupoprodajni ugovor koji je napravljen u italiji, sto dovodi do zakljucka da si bio u italiji po auto, kad ono upsssssssss pa ti nemas ni pasos a kamoli vizu.Pa odakle ti onda ugovor??? Ajde upitaj se sta si uradio da nemoram ja da govorim.
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• macaneli
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2008
                          • 327
                          • sremska mitrovica - Genova
                          • S-max

slazem se sa tobom ada,ali i ti gresis,moze da mu da ovlascenje da mu on kupi auto i zavrsi sve radnje vezane za carinu i registraciju kola,tako da se onda pojavljuje njegovo ime kao uvoznika i da razbijemo jos jednu zabludu ljudi u srbiji...u italiji potpisuje samo prodavac ugovor ne i kupac,to vam je po zakonu,cakum vakum pakum.....tako da fakticki nemora uvoznik biti fizicki prisutan...a to na ime ti tumacis tako dr_mire neko drugi drugacije,mada ako je vec ocarinjen auto i ide na ime,kako ces ti biti prvi uvoznik????????
                          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

negresim. na pitanje je dobio odgovor, a to sto kazes si u pravu. uvek mozes nekome da das punomoc da za tvoje ime i tvoj racun uveze doveze ocarini vozilo.
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• slavke1
                              CBC Član
                              • 31.07.2009
                              • 17
                              • beograd

Ivane nije tacno za sve gradove.Ako mislimo na isto :fizicko lice koje na sebe plati carinu+pdv znaci ocarini vozilo,moze u bg ,u ns sigurno registrovati vozilo na drugo lice(naravno i fizicko).Procedura je sledeca:Uvezes direktno ili preko ovlascenja vozilo na svoje ime,platis carinu i pdv(znaci u jci stoje tvoji licni ppodaci),zatim napravis kupoprodajni ugovor u agenciji,sudu ili opstini,gde pise da si ti vlasnik, a kupac je naravno onaj ko ce ga na svoje ime registrovati u sup-u.Posto vozilo nije bilo u srbiji registrovano ne placa se porez na prenos apsolutnih prava(2,5%).(izmedju ostalog i zato sto je vec placen pdv)Znaci p[osle ugovora radi se teh. pregled sa podacima o licu koji je kupac u ugovoru,plte se takse , polisa i pravac sup po saobracajnu i tablice.
                              O muljazama,i poverenju od koga kupiti vozilo na ime ne polemisem.
                              e sad i ja sam cuo da u nekim opstinama odn. supovima ne daju fizickim licima da vozilo registruju na ime drugog lica vec moraju na sebe zavrsiti reg. ,pa onda prenos vlasnistva itd.
                              tako je bilo ranije i u bg.,pa ce ti neke neobavestena agencija reci da je jos uvek tako , al ti zovi one sto imaju iskustva s ovim.
                              Za ostavljanje praznog mesta u jci,cisto sumnjam da sme igde u srbiji da se radi.
                              Mene naime zanima za opstinu kovacica kod panceva.Znam da u pancevu moze na ime ,al kovacica je ipak druga opstina ,pa ako neko zna neka javi.
                              ne bih da zovem sup kovacica , samo cu ih zbuniti.
                              Tesko je kad svaki sup u jednoj zemlji tera svoju politiku i zeza.
                              pozdrav

Comment

• slavke1
                                CBC Član
                                • 31.07.2009
                                • 17
                                • beograd

Ranije je takodje bilo pravilo,da carinjenje vozila fizicko lice mora obaviti u najblizoj carinarnici od mesta prebivalista, a sada mozete da birate.To je provereno (moj slucaj)

Comment

Working...
                                X