Servis za remont pumpi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cybland
    CBC Veteran
    • 11.04.2009
    • 131
    • Beograd

Re: Servis za remont pumpi

Ja mogu da ti garantujem poreklo bilo kog dela koji se nalazi u prodaji u okviru firme za koju radim. To mogu obzirom da su u prodaji samo delovi koje uvozimo, tj. proizvedeni od strane proizvodjača koje zastupamo. Poreklo robe mogu da dokažem kompletnom carinskom dokumentacijom gde se lepo vidi odakle je roba pošla i kako je (za koga je) u Srbiju uvežena. Tehničke karakteristike samih delova garantuje proizvođač te u slučaju potrebe (zahteva za reklamaciju) mi vršimo funkciju posrednika.

Za ovih nešto više od 10 godina koliko radim za tu firmu imali smo možda stotinjak zahteva za reklamaciju, većinom delovi za “narodna“ kola (VW Golf 1,6 D) i 99,9% ih je bilo neopravdano, najčešće prouzrokovano kombinacijom vlasnika koji pokušava da potroši što manje para na popravku, pa ne menja sve što treba već samo ono što mora, i majstora “opšte prakse“ za koje je svaki auto isti i svi problemi se rešavaju zamenom oštećenih delova bez mnogo razmatranja zašto je do oštećenja došlo. Ukoliko se oštećenje i ponovi, majstor uvek može da svali krivicu na kvalitet novih delova a njegova stručnost se ne dovodi u pitanje jer “on, bože moj, radi mehaniku već XY godina i uradio je takvih auta na milione“

E sad sve ovo tebi ništa ne pomaže jer, na žalost, nemam pumpu vode koja ti treba, ali sam morao da dam svoje viđenje problematike kvaliteta delova. Na kraju sve se svodi na to da delove nabavljaš u prodavnicama koje ljudi preporučuju jer, ako išta, u Srbiji definitivno važi ona stara “dobar glas daleko se čuje, a loš još dalje“.

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

O cyblande a da ti blago nama sastavis neku listu delova za mazde koje uvozi tvoja firma pa da mi imamo i to u vidu. Ja sam moju pumpu menjao isto u formi za neku zamensku verovatno koreja ili neki drugi azijati a da sam imao tvoje svabe u izboru pre bih se odlucio za njih.
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• cybland
        CBC Veteran
        • 11.04.2009
        • 131
        • Beograd

RedboX, prijatelju, za tebe sve. Problem je samo to što firma za koju radim (da se ne shvati da sam ja vlasnik) je specijalizovana za motornu grupu delova, a kako to japancima slabo treba, fokus je na evropskim vozilima, primarno VW grupa, Opel, Fiat, Reno, Pežo i Citroen. Lista je sortirana po potražnji za delovima motora a samim time i po zastupljenosti u našem lageru. Imamo i solidan izbor delova za japance, primarno za modele iz '90-tih.

Pokušavam da ubedim direktora firme da poboljša asortiman i da odobri rabat članovima MCS-a, pa ako mi to uspe, mozemo razgovarati i na temu ulaska na listu prodavnica i servisa.

Comment

• DDM
          CBC Član
          • 11.05.2009
          • 12
          • Beograd

Hvala ti cyblabd na savetima, reci mi molim te kakve su pumpe GMB Japan. Nippon ih za 3 000 din.

Comment

• amavrenski
            CBC Senator XXL
            • 08.08.2008
            • 306
            • Zrenjanin

ja sam uzeo GMB japan i za sad je sve ok. Presao sam jedno 20.000 km.

Comment

• DDM
              CBC Član
              • 11.05.2009
              • 12
              • Beograd

Da završim temu koju sam počeo. Poslušao sam forumaše i ugradio novu pumpu (GMB), promenio sam i klinasti kaiš (bilo je vreme 45 000 km) i kaiš servo pumpe. Uradio mi je majstor koji uzeo 1500 din i mislim da je dobro uradio. Inače svi ostali su mi tražili od 2500 do 3600 din. Što se tiče remonta kad sam otišao kod onog kod Bogoslovije tražio je umesto 2000 din 2500 din, a na Zvezdari umesto 1500 din 2500 din za ugradnju. Eto to je to. Hvala svima za korisne savete.

Comment

• kwisko
                CBC Veteran
                • 14.04.2008
                • 124
                • bg

Originally posted by cybland
                RedboX, prijatelju, za tebe sve. Problem je samo to što firma za koju radim (da se ne shvati da sam ja vlasnik) je specijalizovana za motornu grupu delova, a kako to japancima slabo treba, fokus je na evropskim vozilima, primarno VW grupa, Opel, Fiat, Reno, Pežo i Citroen. Lista je sortirana po potražnji za delovima motora a samim time i po zastupljenosti u našem lageru. Imamo i solidan izbor delova za japance, primarno za modele iz '90-tih.

Pokušavam da ubedim direktora firme da poboljša asortiman i da odobri rabat članovima MCS-a, pa ako mi to uspe, mozemo razgovarati i na temu ulaska na listu prodavnica i servisa.
                Izgleda da si covek koji meni moze pomoci , zanima me cena prednjih viljuski iliti ramena (zavisi kako ih ko krsti) za 626 2.0 1986 jer imam problem prednjih silen blokova propali su a nemogu nigde da nadjem da ih kupim i uopste je diskutabilno da li je moguca zamena silena tj nepoznato je stanje njihovih lezista jer su viljuske fabricke ...

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Problem rešen. Dalju komunikaciju nastavite preko PP.

A sada ide LOCK
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                  X