Statistika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Statistika

Valjda sam pogodio podforum za ovo:

http://www.b92.net/info/zivot/automobil ... 2005&mm=07

Iznenadio sam se kad sam video cifre...zadnjih petnaest godina, toliko mrtvih u saobracajkama, vise nego u nekom ratu!
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Sta se cudis auto je smrtonosno oruzje

Comment

• Nenad
      CBC Senator XXL
      • 06.01.2005
      • 1364
      • BBgd/Mow

Da, visok prosek- otprilike kao u Rusiji. U Moskvi godisnje pogine otprilike isto koliko i u celoj Srbiji ali Moskva ima oko 9-10 miliona stanovnika. U celoj Rusiji godisnje pogine 35-36 000.
      Zakljucak je da smo u proseku na istom mentalnom i materijalnom (kvalitet vozila koja se voze)nivou.
      Boost or bust...

Comment

• luka.l
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 490
        • Beograd
        • ВАЗ 21213

Originally posted by wiz
        Sta se cudis auto je smrtonosno oruzje
        I to imam obicaj da naturam pandurima na nos kad me zaustave i krenu da mi sole pamet sto nosim svajcarski nozic.
        - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
        - "I vi ste dobro."

Comment

• luka.l
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 490
          • Beograd
          • ВАЗ 21213

Originally posted by Nenad
          Da, visok prosek- otprilike kao u Rusiji. U Moskvi godisnje pogine otprilike isto koliko i u celoj Srbiji ali Moskva ima oko 9-10 miliona stanovnika. U celoj Rusiji godisnje pogine 35-36 000.
          Zakljucak je da smo u proseku na istom mentalnom i materijalnom (kvalitet vozila koja se voze)nivou.
          Tako nekako...kad se pogleda, covek bi rekao...ma mora da ginu najvise oni "ludjaci sto se juru po putovi", medjutim, ja koliko vidim, najvise se gine u nekim "pijacnim" kolima i ginu porodice koje prelaze tako gomilu kilometara sa nekakvim "glavama porodice" polusoferima, polupijanim. Mogu da zamislim koliko bi vreme trajanja njima bilo da probaju da voze malo ostrije...

Poenta je da najcesce ginu oni koji "idu od tacke A do tacke B", a ne oni koji se "voze".
          - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
          - "I vi ste dobro."

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

28. oktobar 2005.
            MUP Srbije
            MANJE POGINULIH U SAOBRAĆAJKAMA

BEOGRAD - Broj poginulih u saobraćajnim nesrećama u toku proteklih devet meseci smanjen je za 4,3 odsto u odnosu na prvih devet meseci prošle godine, saopštio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Blažo Milenić. Milenić je kazao da je u toku ove godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 9.327 osoba. Prema njegovim rečima, broj povređenih lica je 12.432, što je 300 lica manje nego u prvih devet meseci prošle godine.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja stalno tvrdim da nije za svakoga volan i da se dozvola lako dobija. Po meni u saobracaju ima bar 30 procenata onih koji nisu ni za pesake. A ginu oni koji su najmanje krivi.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Agresivan stav i ofanzivan za volanom daje takve rezultate
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma krivo je i nase lose skolstvo i neznanje!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• maki
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 878
                    • Budva, CG

koliko sam cuo po pricama ljetos se ginulo po cg putevima,u prosjeku svaki dan po jedan mrtvi i to sve domaci,iz budve 2 momka koja sam znao, jedan podletio motorom pod autobus, a drugi se slupao kolima negdje kod kolasina
                    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• DejanV
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2005
                      • 682
                      • Beograd

Licno smatram da su ovom stanju doprineli i nejdnako vazenje zakona za sve (ko zna "coveka", moze i da ubije, zataskace se vec), kao i cinjenica da je dojucersanja fukara sela u jake i prebrze polovnjake, koje nikada nije ni imela da vozi, a posto je fukara, misli da je posedovati isto sto i znati.

Da i ne spominjem policiju, koja namece sistem ucenja voznje u auto skolama koji je postavljen za Opel Rekord iz 1952. godine. Mislim to bukvalno - ceo sistem auto skola je pakovan za zadnju vucu, a sve do jedne koriste prednju vucu, kao uostalom i velika vecina autmobila danas. Koja krsi zakone sprovodeci zakon; ko im sta moze, kada su oni zakon?

Ko kaznjava pesake koji trce preko ulice gde god im se hoce - a trenutno vazeci zakon to i te kako omogucava?

Ko kaznjava kretene koji trce preko auto puta? Posebno nocu? Na primer, kod Sava Centra?

Itd, itd, itd. Mogu oni da donesu koji i kakav hoce novi zakon, sve dok on ne pocne da se primenjuje LINEARNO, nema nista od boljitka.

Pozdrav,
                      DVV
                      Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Samo za Sabor u Guči 6 poginulih, dok je pre neki dan na pružnom prelazu stradalo još 6 osoba.U medjuvremenu je bilo više pojedinačnih slučajeva.Jako mnogo ljudi strada i kod prevrtanja traktora.Mislim da se na 10 prevrtanja samo jedan izvuče sa povredama....Strašno!
                        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Zar nije obavezan ROLLBAR? A zuto rotaciono svetlo? Da vidis kretena kome ne rade svetla ili su mu neispravna. Svasta sam video letos a u vezi traktora. Najgore od svega je da je to sve JEVTINO. Izgleda da su ljudi jos jevtiniji. Kad budu osiguranja pocela da placaju sve to bice i zakona. Do tada....

Comment

Working...
                          X