Nissan Almera N15, N16

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Beretta
    CBC Početnik
    • 27.11.2008
    • 2
    • Beograd

ah, da....zaboravih da napisem da je auto 1998 god.
    Imao je malo rdje na krajevima sajtni (to me je poprilicno iznerviralo), pa sam kao ludak zagledao i druge almere...i vecina je imala istih problema.

Zamenjene podsajtne (moja zelja....mogle su stare jos ko zna koliko)
    kugla tocka
    manzetne homokinetickog (opet moj hir, delovale su mi staro)

Ostalo samo redovan servis....ulje, filteri, placice...
    Ulje jedino ne uzimam u ovlascenom servisu. kupujem kod predstavnika Motula... Motul 6100.

Comment

• ANUBIS
      CBC Početnik
      • 30.11.2008
      • 3
      • Bgd

Pozdrav svima,imam nissan almeru 2001god i prvi sam vlasnik
      Do sada nisam imao problema vecih sem sonde prednje
      Medjutim otisli su mi lezajevi u difercijalu pre 10 dana,auto je kod Vasica i bice gotov sutra Na pitanje kako je moguce da se to desi,odgovor je jednostavan,zamor materijala. Lezajevi ali i sve ostalo u vezi sa menjacem ceka se iz inostranstva jer kod nas toga nema.
      Pozdrav svima
      P.S. ZADOVOLJAN SAM NISSANOM !!!!!!!!!!!!!!

Comment

anubis jesi li probao da sredjujes kola u auto servisu "FORMA"na NOVOM BEOGRADU mislim da su jeftiniji od vasica,dosta znam posto sam i ja odrzavao nissana kod vasica forma je cini mi se jeftinija tek ces biti zadovoljan sa nissan-om pozzzzzz =]

Comment

• Sava R4
          CBC Član
          • 10.07.2008
          • 90
          • Beograd,Braće Jerković

Pozdrav nishandzije!

Evo i ja da se prikljucim .Vozim micru k11 1300cc 16v 1996 godiste ,vec 2 godine,inace sam drugi vlasnik (kupio sam je od prijatelja).Od opreme ima podesivi volan,klimu ,el. podizace i ide ko zmaj.

Od kada sam je uzeo promenjena leva poluosovina, prednji levi far,zadnja leva stopaljka i redovan servis sada je na 120000km.

Takodje sam je ofarbao pre mesec dana u Krusevcu za 450e (ovde su mi trazili 700 )sa sve materijalom.Tada sam promenio i sajtne (to im je jedina boljka sto se tice limarije) i prednji branik posto je bio polomljen na par mesta.

Sto se tice kluba ja sam za , samo da nas se skupi jos vise!
          www.renault4serbia.com

Comment

• ANUBIS
            CBC Početnik
            • 30.11.2008
            • 3
            • Bgd

Da li znate gde mogu da nadjem alu felne 4 X 114 promer rupa.
            Pozdrav za nissandzije

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Re: Nissan KLUB u Srbiji i okolici

Ma ja se ne bunim, nemoj pogrešno da me shvatiš, samo ti dajem realne argumente protiv - koji bi možda trebalo da vas malo poguraju da se bolje aktivirate.
              I sam pikam almeru duže vreme pa me zato interesuje materija

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Ma opusteno, kapiram.Sto se Almere tice, pitaj sve sto te zanima.Ima nas nekoliko ovde, pa cemo pomoci...

Comment

• Corsa
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2005
                  • 450
                  • Beograd

Nissan Almera N15, N16

Svaki auto ima neku manu, valjda ti je to jasno?Kakve mane imaju?
                  E sad, sto se kupovine tice, niko ti ne moze sa sigurnoscu reci sta te ceka od troskova.Da zanemarimo ono standardno (tipa prenos itd), trebalo bi da obavis mali servis i zamenis ako ima jos nesto.Ne znam za 1.8, posto imam 1.5 , ali pretpostavljam da je veoma slicno.Dakle, trebace ti 4 svecice, filter ulja i vazduha (filter goriva se ne menja), filter klime (ako je ima), jedno 4l ulja (polusintetike).To ti izadje oko 1300 din za svecice ngk, 500 za filer ulja mann ili knecht, 1200 din filter vazduha mann ili knecht, 2000 za 4l motul 2100 10w40 i oko 1000 din za filter klime.Bilo koji majstor to moze da ti zameni.Licno sam obavio jedan mali servis (bez svecica) u LF autu i izasao me je 4000 din, prosle godine.Koliko znam, nisu mi ugradili original delove.Vanredni troskovi, npr : prednje plocice 2800 din akebono (japanske), 2000 din italijanske, prednji diskovi oko 4000 din komplet u Radulovicu( koliko se secam i bili su najjeftiniji), protokomer 90 evrica, zadnja lambda sonda 120 jura.Za 1.8 je mislim skuplji protokomer, posto su mi u Hit autu pomenuli neki od 54 000 din.Ima i polovnih delova.Ovlasceni sevisi su skupi i ako bas treba, preporucio bih Gagu i Vasica, a LF bih preskocio.Za Radulovic i Hit auto ne znam.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

malo ste zaboravili naslov teme?
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Nismo.Ovo je reklama za klub.Kad vide ljudi kako se pomazemo, mozda se i prikljuce. ))) Salu na stranu, da pomognem coveku koliko mogu, kad vec imam iskustva sa Almerom.Sorry na offu, ali bolje i ovde da pisem, nego na pp. Mozda naidje jos neko kome je ovo od koristi, pa da ne ostane uskracen za odgovor.Prebacite negde drugde, ako mislite da treba

Comment

• Goran62
                        CBC Član
                        • 14.12.2007
                        • 12
                        • Beograd

Re: Nissan Almera Tino V10

Pisao davno zna li ko sta o njoj i evo polako se sredjuje stvar i sa poznavanjima iste.
                        Utisak> vise nego odlican
                        motor 2.2ddi (za registraciju pukao 50.800,00 dinar ...kazu juri na invalida pa je manje za 35,000 za onu taksu..e necu)
                        Ko oce da uziva ima i d aplati.
                        Kako radi> radi ko sat ali iznad 1400 obrataja ima snage. Proveravana digitalno i SVE OK. Kad je na putu i oce se malo sporije vozi ili lagano uzbrdo i kad se doda gas ma jok
                        ako iz 2u u 3e a nije se zatutnjala jok jok...zato u stepen manji ona digne obrtaje (tacnije moja noga) i onda u vecu brzinu. Ide ko DJAVO ja kazem ko "PASTUV". Vozio sam pre nje Alfu 164 V6 3.0 pa ne treba ocekivati slicno ali dosta lepo d ane kazem slicno cepa kad zatreba. Jedina mana povisoka, teziste visoko i kad kocissss.ide ..gura napred...

Sada na red potrosni delovi> ZA 1 godinu presao 15ak hiljada i nista sem godiva i dolivao ulje. Jedino polirao farove da ona patina se skine sa farova i evo ko novaaa.
                        Sada vec treba i zati i jurim:
                        neke bolje gume *napred MICHELIN ali stare 9 god i super sara ali staroje staro i obavezno nove punim azotom!!! stavljene 195/60/15 a trebaju 65, jes malo sportskije li 10% mase ide napred i na dole tako da ubija lezajeve.
                        Plocice nisam kupio pa moram s eraspitam gde i posto su! Kozna ...ajd nek mi javne...
                        I da ne smaram drustvo...
                        Alfa je alfa , alii NISSAN je car!

Comment

• nissan_almeraN16
                          CBC Početnik
                          • 29.11.2008
                          • 1
                          • Vozdovac BGD

Re: Nissan Almera N15, N16

Evo da i ja kazem koju.....
                          Almera n16 1.5 dci 2003 godiste kupljena 06.2007. sa 115000 km sem redovnog servisa nista. sedi i vozi.

Comment

• vasa123
                            CBC Član
                            • 24.03.2008
                            • 54
                            • Okolina Beograda

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... almera_15/

Kako vam se čini ova Almera, kako je moguće samo 26000KM!!!
                            Deluje mi povoljno.

Da li da uzimam u razmatranje za kupovinu?

Comment

• srdjanissan
                              CBC Senator XXL
                              • 20.11.2008
                              • 720
                              • beograd

naravno da uzimas....pogledas ,procenis,ja sam prosle godine uvezao auto staro 8godina sa 20 000km pravih
                              kad koči,cepa gume i prevrće se!
                              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• skerla
                                CBC Početnik
                                • 16.01.2010
                                • 4
                                • Beograd

Jos jedan glas za Nissan klub

Gde kupiti zmigavac za Almeru 2001. god a da ne kosta 120 eura !

Comment

Working...
                                X