mazda 323 bj prolaz kroz barustinu i check engine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

mazda 323 bj prolaz kroz barustinu i check engine

Danas sam imao randevu sa vise dubljih bara i sve je stojicki podnela da jedne barustine za koju nisam znao da je tako duboka jer tu prolazim svaki dan i nije neka rupa pa sam malo naivno uleteo u dublju vodu i mazda se zagrcnula , pocela da preskace i da se otima i upalila zutu check engine lampicu.
    Prvo je lampica malo treptala, nazalost nisam izbrojao a onda se smirila. Nisam mogao odmah da stanem ali se motor posle nekih 300m smirio i radio kao pre. Sad me kopka sta je moglo da ga istrese da se tako zagrcne. Gledao sam kablove od svecica i oni su kod moje jako visoko i suvi su kao i rupe od svecica.
    U usis je uslo malo vode ali kako usis ima nekoliko kolena i filter na kraju ne verujem da je dosla voda do motora.

Ima li neko neku teoriju pre nego sto odem u servis ili sam otkrijem sta bi moglo da bude?

A JNC mi bas sad uze scangauge ...
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
  • amavrenski
    CBC Senator XXL
    • 08.08.2008
    • 306
    • Zrenjanin

Re: mazda 323 bj prolaz kroz barustinu i check engine

moze biti da ti je usla zaba

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by RedboX
      A JNC mi bas sad uze scangauge ...
      pa uzmi i ti njemu, ali ovo sa zabom mi nekako deluje najrealnije
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

Ma nije tipicna bara sa zabama nego ono skupila se vodurina danas popodne od one kisice sto je sve zasula a ni ne mirise mi na zablje batake

Elem nadjoh ja da se kod cita (a vi me ispravite ako gresim) tako sto spojim TEN i GND pa gledam MIL lampicu koliko puta blinkne mada sa one liste blinkova nema nista optimisticko

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Elem nadjoh ja da se kod cita (a vi me ispravite ako gresim) tako sto spojim TEN i GND pa gledam MIL lampicu koliko puta blinkne mada sa one liste blinkova nema nista optimisticko
          Jel ovo vazi i za dizelku?
          A sta je MIL lampica kod mene?
          pozdrav

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

MIL je ona zuta sa slicicom motora ili ti check engine kod mene je druga odozdo sa desne strane iznad airbaga a ispod parkin kocnice

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Jel to moze i na mojoj?
              Gde je taj konektor i jel treba jos nesto?
              pozdrav

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

konektor je ispod haube odmah do motora brisaca sa desne strane kad gledas prema kolima i ima plasticni poklopac. Sluzi za stariju dijagnostiku ali funkcionise i sa blink blink varijantom samo treba spojiti odgovarajuce konektore i ocitati blinkanje sa table. Spojis ih obicnom zicom.
                Mora da radi i kod tebe a u prinicipu je koristis kad nesto ne valja a sta si ti sad zaje..... kad ti treba?

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

Epilog

danas sam spajao kratko GND i TEN konektore i MIL lampica nije blinkala nego samo konstantno svetlela sto me je posle par pokusaja da uradim to isto i par procitanih mb teksta navelo na zakljucak da je to samo evidencija da je bila greska pa sam uradio reset ili brisanje greske metodom skinem-ti-minus-klemu-i-dok-alarm-urla-drukam-kocnicu-20sekundi na sveopstu radost svih zaposlenih kojim prozor gleda na parking

ELem posle vracanje kleme greske vise nema .Pretpostavljam da je ili kais zbog vlage malo skocio ili se skvasio neki od o2 senzora sto je dole nisko pa se zaglupela na trenutak. Nadam se da se nece ponoviti a kroz baru vise ni u sandalama.

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Mora da radi i kod tebe a u prinicipu je koristis kad nesto ne valja a sta si ti sad zaje..... kad ti treba?
                    Nista posebno...s vremena na vreme dobijem onu poruku o gresci na egr.
                    pozdrav

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

@baky - Idi u Profil, dzaba ti kucni metodi, jer ce i oni da ti kazu EGR, a Miloseva spravica ne radi na dizelkama.
                      @ljuba - A sto brzas kroz bare

Comment

• cybland
                        CBC Veteran
                        • 11.04.2009
                        • 131
                        • Beograd

Evo za sve zaintresovane izvod iz Autodate.

Lokacija konektora:

Šema povezivanja:

A evo i kompletan izvod u vezi dijagnostike na 323 BJ (i benzin i dizel).

EDIT: Zbog limita na rapidshare evo i link na Mediafire.

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

@ JNC ma nema potrebe ionako ga ne bi ocitao malo se kolje sa tim kodovima ali ako opet upali eto mene kod tebe
                          @vocko nisam glisirao majke mi bila bara tamo kod kryogasa a inace tu nije neka rupetina da mislis da ce se toliko skupiti vode

Ja sam samo kratko spojio gnd i ten pa cekao ad mi blinka na tabli a ovo sa ledarom nisam probavao mozda cu jednom

Comment

• cybland
                            CBC Veteran
                            • 11.04.2009
                            • 131
                            • Beograd

Po ovome što ja vidim u Autodati ovo je jedini način da očitaš kodove greški bez skenera. Mora da ide Led na B+ i FEN jer tu dijagnostika šalje kod kada joj spojiš TEN i GND. Isto važi i za benzince (1998-2001 + 2.0 FS motor 2001-2003) i za dizela (1998-2003).

Comment

• RedboX
                              CBC Senator XXL
                              • 28.11.2006
                              • 1537
                              • Novi Beograd

Probacemo i to samo da nadjem dali treba predotpor ledaru

Comment

Working...
                              X